Wednesday, April 18, 2012

Pikatee


Teetähän ei ikinä saisi juoda kiireessä.

Sain kuitenkin lahjaksi pussillisen japanilaista sencha-jauhetta, jota voi käyttää hätätapauksessa, kun on pakko saada teetä, mutta ei ole aikaa siitä oikeaoppisesti nauttimiseen. Jauheen voi sekoittaa sekä kylmään että kuumaan veteen ja se liukenee nopeasti vähälläkin sekoittamisella. Maku on yllättävän hyvä: jauheeseen on selvästi käytetty hyvälaatuisia lehtiä.

Luulen, että minun on pakko alkaa tosissani opiskelemaan japania: en taaskaan tiedä kyseisestä teestä yhtään mitään pussin perusteella. Ainoat länsimaisin kirjaimin kirjoitetut sanat ovat 'warm' ja 'cold'.

Muutaman viikon kokeilun perusteella voin kuitenkin suositella. Varsinkin kuumalla kesäsäällä uskoisin tuon kylmään veteen sekoitetun jauheen olevan hyvin virkistävä, puhumattakaan vihreän teen terveysominaisuuksista: tässähän juodaan koko lehdet.

3 comments:

 1. Se ei kuitenkaan ole matchaa? Itse ajattelin kirjoittaa matchasta piakkoin blogissani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulen, että ei ole matchaa, mutta varmistan vielä, kunhan saan tulkin avukseni :-) Googlasin japanilaisia teejauheita ja juurikin tuollainen joko kylmään tai kuumaan sekoitettava sencha-jauhe näyttäisi olevan suosittu. Lisäksi paketin takana olevassa kaaviossa ei ollut minkäänlaista viittausta matchan oikeaoppiseen valmistukseen, vaan ainoastaan pikavalmistusohje. Siksi oletan, että tämä on tuota sencha-jauhetta.
   En malta odottaa matcha-postaustasi. En ole koskaan nauttinut matchaa (paitsi jos jauheeni paljastuu matchaksi).

   Delete
  2. Jep, asia selvinnyt ja kyseessä siis sencha-jauhe. Sekoittuu huomattavasti nopeammin kuin matcha ja siksi juuri sopiva tällaiseksi nuoremman sukupolven pikateeksi.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!