Monday, April 30, 2012

Teetä, prkl!

Tuo Samin kanssa käyty keskustelu australialaisten ympäristöystävällisyydestä tai sen puutteesta sai minut kaipaamaan kauniin vihreän teen rauhoittavaa vaikutusta. 

Kirjoitin aikaisemmin Carlisle Tean Evening Mististä täällä. Tee on pakattu kirkkaaseen muoviin ja on irtoteetä, joten on sieltä ympäristöystävällisemmästä päästä ;-)

Yksi ylimääräinen paketti olisi tarjolla jollekin onnekkaalle tähän postaukseen kommentoijalle. Haluaisin kuulla millaista teehen liittyvää postausta kaipaatte?

Arvonta suoritetaan ensi maanantaina ja lähetän mielelläni paketin minne vain maailmassa.

P.S. Lähetys tapahtuu ei-kierrätyspaperista valmistetussa kuoressa, kun niitäkään ei ole täällä saatavilla, niin!

16 comments:

 1. Oi,teetä!! Haluaisin postauksen teestä kaunokirjallisuudessa, mutta voi olla aika vaikea toteuttaa.

  Tehdään joskus vaihtarit, mie lähetän sulle suomenkielistä kirjallisuutta ja sie mulle jotain herkkuteetä,hih.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Hanna, tuo onkin hyvä idea. Ahdistaa vain jo valmiiksi, kun se ei tulisi olemaan niin kattava kuin pitäisi. Mutta taidanpa tehdä sen niiden muutaman luetun kirjan pohjalta jonkin ajan päästä.

   Voi, tuo kirja-tee-arrangement kuulostaa kyllä houkuttelevalta!

   Delete
 2. Sami, totta kai Australiasta saa ekokuoria ja monia muitakin ekotuotteita. Puhuin nyt ihan omasta kotikaupungistani, hartaasti etsimällä olen löytänyt kierrätyspaperista valmisttuja kirjekuoria, mutta esimerkiksi sellaista vahvistettua kuorta, johon mahtuisi teepaketti, ei täältä saa. Ja 'täältä' on nyt se paikka, missä asun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa :)

   Eikös se nyt ole aika itsestäänselvää että pienissä (alle 1M asukasta) ja tosi pienissä (alle 100k asukasta) kaupungeissa ei nyt vaan ole tarjolla kaikkia kaikkien toivomia tuotteita, ja eikö tällöin ole hyvä jos niitä jostain silti saa? Niitä luomutuotteita on hankalampi tilata postitse, mutta ekokuorien osalta ratkaisu tilausratkaisukin on aika helppo eikä niiden hiilijalanjälki siitä dramaattisesti suurene. Ei silti, tottakai se ärsyttää jos omasta kaupungista ei jotain löydy mikä itseään kiinnostaisi.

   Delete
  2. Joo, itsestäänselvää on, ja hienoa, että netistä saa tilattua melkein mitä vain.

   Melkein 10 v kokemuksella asumisesta eri puolella Australiaa erikokoisissa kaupungeissa luulen, että minulla on valikoimasta ja muutenkin ehkä normi-australialaisten ympäristöajattelusta ja -käyttäytymisestä aika laaja käsitys.

   Muistan että Suomesta joskus 13 vuotta sitten sai mistä tahansa postitoimistosta valita joko eko- tai normaalikuoren melkein kaikissa kokoluokissa. Sellainen olisi hienoa saada tännekin joku päivä. Postilaitoshan olisi loistava uusiopaperin käytön promoottori ja yltää joka nurkkaan tässä maassa.

   Mutta lopetetaanko tästä inttäminen tähän? Olen ihan tyytyväinen Australiassa ja täällä aion elämääni jatkaa, enkä todellakaan vietä aikaani aktiivisesti ärsyyntyneenä noista listaamistani 'Inhottavinta Australiassa' asioista, enkä edes noista ekokirjekuorista.

   Selkeästi australialaisten ympäristötietoisuudesta olemme eri mieltä omien kokemustemme perusteella. Australia on suuri manner.

   Delete
  3. Juu, mielellään lopetetaan. YMMV selvästikin.

   Delete
  4. Uutisia ja update! Tänään, 19 heinäkuuta 2012, todistin historiallisen seikan: kaupungin postista on nyt saatavilla kahta eri kokoa olevia kierrätyskirjekuoria! HURRAA!!!!!

   Delete
 3. Hei, jopas on mielenkiintoista keskustelua! Haluaisin osallistua arvontaan ja toivoisin postautsa erilaisista teelajikkeista.

  Kevätterveisin Annu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Annu ja kiitos ideasta! Kevät on mun mieliaikaa Suomessa. Täällä mennään syksyä kohti, mikä sekin on kivaa. Joo, sellainen teepostaus on tulossa!

   Delete
 4. Namskis, kuulostaapas ihanalta teelta. Toinen australiansuomalainen ilmoittautuu arvontaan. Teepostausta toivoisin siita, mista ostat itse teesi?
  -Elli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Elli! Joo, tuo Evening Mist on tosiaan yksi suosikkini ja aivan herkkua. Mielellään kerron teepaikkani, laitan siis toiveesi korvan taakse.

   Näyttäisi, että arvontaan osallistujilla on aika hyvät tsänssit voittaa, jos tämä ei tästä piristy ;-)

   Delete
 5. Valkoista Leijonaa on teen saralla viime aikoina mietyttänyt:
  Teetä yksin vai yhdessä?
  Teetarjoilu kahviloissa
  Teelaadun aitous ja alkuperäisyys, mitä väliä?
  Miksi ylipäänsä kirjoittaa teestä?

  Jospa niistä joku aihe tuntuisi omalta, niin pääsisi kommentoimaan omassakin blogissa.

  ReplyDelete
 6. Kiitos, leijona. Hyvinkin kiinnostavia aiheita ja saatan napata useammankin käyttöön. Onnea arvontaan!

  ReplyDelete
 7. Löysin eilen blogiisi. Täytyy oikein ajan kanssa perehtyä postauksiisi. En oikein osaa esittää mitään toivetta tohon sun kysymykseen, mutta mielelläni olen mukana arvonnassa.

  ReplyDelete
 8. Ba-a-a-a! Tervetuloa mukaan! Kohta suoritetaan arvonta, mutta ensin aamutee tekeille.

  ReplyDelete

Suuri kiitos kommentistasi!