Saturday, May 5, 2012

Täällä ropisee!

Tänä aamuna heräsimme kummalliseen kovaan ääneen: ukkosmyrsky! Hehkutin jo aikaisemmin talven saapumista, mutta elohopea kipusikin sitten taas 35:een, toivottavasti viimeisen kerran. Meikätyttö fillaroi menemään paksut sukat, conssit, farkut ja pitkähihainen yllä syksystä innostuneena. Mietinkin, että on vähän lämpimän tuntuista...

Sateinen viikonloppu tuntuu luksukselta. Muistaakseni viimeksi saatiin kunnon sadetta joskus kolme vuotta sitten! Sadesäällä on myös aikaa tutkiskella netin kirjatarjontaa :-)

Ajattelin laittaa linkin Bookon palveluun. Riina Australiasta, jonka siippa pyörittää bookoa, muistutti minua siitä aiemmassa kommenttiboksissa. Bookon avulla voit etsiä kirjoja, e-kirjoja ja leffoja, ja löytää edullisimman toimittajan. Yleensä Bookdepository tulee halvimmaksi, ja heidän valikoimansa ja asiakaspalvelunsa onkin aika huippua. Nyt kun Bookdepository on tullut hurjan suosituksi, olen huomannut, että toimitusajat ovat pidentyneet. Mutta en silti valita. Bookdepositoryssa on vielä vähän aikaa voimassa 10 prosentin alennus kaikista tilauksista, kunhan muistaa vain käyttää alekoodia.

Nyt menen hengittelemään sateista ilmaa lämmin teekuppi kädessä. Koko maisema on niin hieno, kun sade on pessyt pölyn pois ja kaikki on niin kirkasta ja vihreää. Salaatti ja yrtit takapihalla tulevat tykkäämän tästä harvinaislaatuisesta herkusta!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kasvakaa, pikkuiset!

15 comments:

 1. Kiitos Bookon maininnasta Sanna! Bookdepositoryssa on tosiaan vielä viikon verran tuo 10%:n alennus jo ennestään edullisista hinnoista. Alennuskoodi APMA12.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipäs kestä. Bookdepositorysta on tullut tilattua kerran jos toisenkin, nyt aleaikaan varsinkin.

   Delete
  2. Itse olen kokenut että sekä Bookdepositoryssä että Fishpondissa on molemmissa hyvä asiakaspalvelu ja (yleensä) joutuisat toimitusajat. Onneksi ne ovatkin useimmiten myös edullisimmasta päästä!

   Delete
  3. Voin puhua vain Bookdepositorysta, kun Fishpondia en (muistaakseni) ole koskaan käyttänyt. Muistan vain, että muutama vuosi sitten tilaukset saapuivat joskus jopa viikon sisällä tänne 'korpeenkin', kun taas nyt saa odottaa pari viikkoa ainakin. Mutta aina asiakaspalvelu on ollut loistavaa ja nopeaa, jos on ollut mitään kysymyksiä tai säätöä mistään.

   Delete
  4. Hyvä paikka ostaa kirjoja, mutta kannattaa kuitenkin huomioida Bookdepositoryn pienet puutteet.

   Olen tilannut Bookdepositorysta 117 kirjaa. 89 kirjaa olen jo vastaanottanut. 24 ennakkotilattua kirjaa odottelen edelleen. Bookdepository on jo perunut neljän ennakkoon tilatun kirjan toimittamisen.

   Bookdepository veloittaa kirjan hinnan jo tilauksen jättämisen yhteydessä. Tämä ei ole suuri ongelma kun olettaa saavansa kirjan ennakkotilattuna 25 %:ia edullisemmin.

   Kirjan julkaisu saattaa siirtyä muutamia kertoja ja lopullinen julkaisupäivä onkin vuoden kahden kuluttua. Tämäkään ei ole suuri ongelma kun olettaa saavansa kirjan pitkällä odotusajalla ja todella hyvään hintaan.

   Ärsytyskynnyksen ylittää kun kirjan julkaisun aikaan kirja tulee myyntiin. Odottelet Bookdepositoryn lähettävän kuukausia aikaisemmin maksamasi kirjan, mutta kirjan lähettämisen sijaan he peruvatkin kirjan toimituksen ja lupaavat palauttaa ennakkotilatusta kirjasta perityn hinnan kokonaan.

   Ennakkotilatun kirjan toimittamisen peruutuksen ymmärtäisi, jos kyseinen kirjan painos loppuisi kesken, mutta ei silloin kun Bookdepository jatkaa saman kirjan myymistä normaaliin hintaan. No, oikeastaan sekään ei ole kuin ärsytyskynnystä riipivä ongelma, jos saisi rahat takaisin.

   Rahojen palauttaminen takaisin tilille on aiemmin onnistunut ongelmitta, mutta lieneekö syynä kuukausien viive kun Bookdepository ei enää pysty palauttamaan rahoja takaisin tilille. He antavat kaksi vaihtoehtoa, he maksavat rahat paypal-tilille tai lähettävät postitse sekin. Molempien vaihtoehtojen huonot puolet selviävät kun hakee googlesta "Bookdepository paypal" ja "Bookdepository cheque". Molemmat vaihtoehdot tarkoittavat parhaimmassakin tapauksessa ettet saa kaikkia rahojasi takaisin vaan pankki veloittaa kansainvälisen sekin lunastamisesta tai paypal omien taksojensa mukaisesti.

   Minun pitäisi avata paypal tili pelkästään Bookdepositoryn "olemattomasta" perimien maksujen palauttamiseksi. Tätä en aio tehdä vaan vaadin Bookdepositorya palauttamaan veloitetut rahat takaisin tililleni.

   Olen tilannut vain seuraavan kolmen kuukauden kuluessa julkaistavia kirjoja, mutta eräänkin 2011 tilatun kirjan julkaisupäivä on siirtynyt muutamia kertoja nyt jo vuoden 2013 lopulle. Odottelen vielä 700 euron edestä ennakkotilattuja kirjoja, joiden odotus kannattaisi mikäli saisin kirjat tilattuun eli todella hyvään hintaan. Nyt jälkiviisaana en kuitenkaan enää hämmästy, jos Bookdepository peruu näidenkin kirjojen toimittamisen.

   Eli kirjojen tilaaminen Bookdepositorysta kannattaa, mutta minun kokemuksestani kannattaa ottaa oppia.

   Jos tulevaisuudessa ennakkotilaan Bookdepositorysta kirjoja, niin lähetän sähköpostia kustantajalle ja tiedustelen julkaistaanko kyseinen kirja lähikuukausina.

   Delete
  5. Vau, kiitos varoituksesta. En ollut tietoinen tuosta PayPal- tai sekkijutusta. Todella harmillista, juurikin kun ei saa oikeasti maksettua summaa kokonaan takaisin. Mitähän lukee Bookdepositoryn tilausehdoissa? Itse olen onneksi saanut aina sieltä tilaamani ja ennakkotilaamani kirjat ajallaan.

   Delete
  6. "Availability of goods you order
   If The Book Depository has insufficient stock to deliver the goods ordered by you, we will notify you as soon as possible and any sum debited by The Book Depository from your credit card will be re-credited to your account and The Book Depository will notify you by email at the address given by you in your order form. The refund will be made as soon as possible and in any event within 30 days of your order." "Please note: we endeavour to bring our customers the best value we can by running special offers, but please remember stocks are limited at the special offer price, and subject to availability. We update our website as quickly as we can to minimise disappointment. The process of updating the website when goods have sold out at promotional price may take a few hours to update. Please note that the price the goods are offered for tender are as displayed in your online basket."


   Kuten yllä olevassa lainauksessa näkyy, niin bookdepositoryn sivuilta tosiaan löytyy maininta rajallisista kirjamääristä.

   Pitäisiköhän tuosta lukea, että ennakkotilauksen peruuntuessa rahat palautetaan "joka tapauksessa 30 päivän sisällä tilaamisesta".

   Mielestäni tuo teksti ei varsinaisesti kata kuukausien kuluttua tapahtuvaa peruutusta. Ennakkotilaus on mielestäni hieman eri asia kuin rajatusta tarjouserästä ostettava kirja.

   Itse tulkitsin, että maksun vastaanottaessaan bookdepository sitoutuu toimittamaan ennakkotilatun kirjan. Kun bookdepository myy julkaisupäivän jälkeen kirjaa normaaliin hintaan, niin mielestäni "tämä tällainen kirjojen loppuminen" ei olisi riittävä peruste peruttaa ennakkotilatun kirjan toimittamista.

   Hämmästyttävää on lukea keskustelupalstoilta, että Bookdepository toimittaa hätäisille kirjan odottajille tuplakappaleita tilatuista kirjoista ja ylimääräistä kappaletta ei tarvitse palauttaa. Ja sitten toisaalla bookdepository säästää muutamia euroja perumalla ennakkotilattuja kirjoja, jotka tilaaja on maksanut kuukausia aikaisemmin ja usein vielä kauemmin odottanut näitä kirjoja.

   Delete
  7. Mielenkiintoista. Minua kun ihmetytti tuo mainitsemasi Paypal tai sekki-juttu, eikä noissa lainaamissasi ehdoissa sanottu muuta kuin että palautettaisiin takaisin (luottokortti)tilille. Olen samaa mieltä ennakkotilattujen kirjojen toimituksen suhteen siinä tapauksessa, jos kirjaa on tosiaan saatavilla normaalihintaan.

   Delete
 2. Yritin tiedustella bookdepositoryn asiakaspalvelusta syytä, miksi rahojen palautus tilille ei onnistunut kuten se oli aiemmin onnistunut.

  Minua hieman ärsyttää ettei bookdepositoryn asiakaspalvelu vaivadu selvittämään ongelman syytä vaan toteavat, että nämä ovat ainoat vaihtoehdot.

  "As I previously explained the refund has failed - we are unable to attempt to refund again once this has happened.
  > > > Alternatively we can refund via cheque. If you would prefer that, please kindly confirm the full name you would like the cheque making out to and the full address we should send it to.
  > > > The only other option I can suggest would be for you to create a PayPal account at www.paypal.com - that way the refund will go back into whichever bank account you register it to.

  Katsoin pikaisesti, että pankki saattaa veloittaa 10 euroa kansainvälisen sekin lunastamisesta ja paypal veloittaa erään sivun taulukon mukaan 3,9 % plus 0,35 euron kiinteän summan. Eniten huolta aiheuttaa keskustelupalstoilta löytyvät paypal-ongelmat, joten itse en aio avata paypal-tiliä.

  Minä myös tiedustelin olisiko mahdollista ostaa palautettavalla summalla kirjoja, jolloin rahoja ei tarvitsisi edes palauttaa tililleni. Tämän vaihtoehdon bookdepositoryn asiakaspalvelu jätti täysin huomioimatta eli en saanut edes kieltävää vastausta.

  En syyttäisi bookdepositoryn asikaspalvelua liiasta ystävällisyydestä:

  "Unfortunately this refund has failed - has your card recently expired?"

  Tuon letkautuksen vuoksi tilasin yhden halvan turhakkeen, jotta sain todistettua bookdepositorylle ettei luottokorttini maksukelpoisuus ole päättynyt.

  Asiaa selvitettäessä eräs vaihtoehto oli, että olisivat palauttaneet kirjojen maksut uusimman tilaukseni summasta, mutta sekään ei jostain syystä onnistunut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Erikoista. Kuulostaa siis siltä, että palautus on alunperin tehty, mutta se on pompannut takaisin pankista. En usko, että Bookdepository voi sen enempää selvittää pankkiliikennettä. Oletko kysynyt pankistasi, miksi rahan siirto tilillesi ei ole (muka) onnistunut? Onko tilinumerosi säilynyt samana, tai pankkisi ulkomaankoodit? Minä olen aiemmin saanut credittiä, jolla olen voinut ostaa uusia kirjoja sellaisissa tapauksissa, joissa hankkimassani kirjassa oli vikaa (mustetahroja ja toisessa rypistyneet sivut). Ehkä kannattaa ehdottaa tuota lahjakortti/credit -vaihtoehtoa uudestaan.

   Delete
 3. Minä en tunne tuota pankkien rahansiirtoa, mutta minusta rahat eivät ole varsinaisesti lähtenyt tililleni, sillä bookdepositoryn tiedoissa lukee "Cancelled and refunding". Kun taas aikaisemmin "Cancelled and refunded" on näkynyt tilaustiedoissa ja noin kolmen pankkipäivän kuluttua rahat ovat olleet tililläni. Toki ovat yrittäneet palauttaa rahat, mutta eivät ole jostain syystä onnistuneet, vaikka kaikki pankkitiedot ovat tietääkseni pysynyt täsmälleen samana.

  Onkohan tuo bookdepositoryn lahjakortti/credit vaihtoehto poissa käytöstä, kun minun vastaavaa ehdottaessa asiaan ei otettu mitään kantaa. Täytyypä tosiaan yrittää uudelleen ehdottaa selkeästi credit/gift certificate vaihtoehtoa.

  Muutamia kertoja olen valittanut saamastani kirjasta, mutta viestit tulevat bigbongina takaisin. Kysyvät ensimmäisessä viestissä kirjan tilausnumeroa seuraavassa viestissä kirjan ISBN numeroa, jotka molemmat olivat jo ensimmäisessä viestissä. Sitten pyydetään kuvailemaan vikaa. Sitten pyydetään lähettämään valokuvia, vaikka olin laittanut liitteeksi kirjasta skannattuja kuvia. Kahden kirjan kohdalla lähettelin itsepäisesti vastauksia bookdepositoryn tekemiin pyyntöihin ja lopulta palauttivat kirjojen hinnan kokonaisuudessaan. Toisen kirjan muovikannet oli revenyt ja toinen kirja tuli pokkarina, vaikka kirjan piti olla kovakantinen.

  Tilasin aikaisemminkin yhden kovakantisen kirjan ja se tuli pokkarina, mutta sen kohdalla luovutin jo muistaakseni kolmen tai neljän viestin jälkeen.


  Yhdestä kirjassa oli jäänyt valkoisia läikkiä eli tekstiä pois. Pyysin kirjan kustantajalta puuttuvia tekstejä ja he lähettivät ne kaksi sivua skannattuna. Minä sitten liian suurella käsialalla säpelsin tekstit kijan sivuille. Lopputulos oli hieman ruma, mutta tieto on jotenkuten luettavissa.

  Minulle myös on sattunut mustetahroja ja rypistyneitä sivuja, mutta aikaisemman kokemuksen perusteella olen ollut liian laiska huomauttaakseni niistä. Olenhan saanut jo 89 kirjaa, joten joukkoon sattuu niitä tekovirheellisiä kirjoja kuin myös jossain vaiheessa lattialle tippuneita kirjoja.

  Keskustelupalstoilta olen lukenut, että yleensä bookdepository tarjoaa vastaavissa tilanteissa mahdollisuutta uuteen kirjaan. Minun tapauksessa molemmat kirjat oli ennakkotilattuja ja siten oli bookdepositorylle halvempaa vain ilmoittaa maksun palauttamisesta. Näiden kahden kirjan kohdalla olen siis saanut rahat takaisin ja olen saanut pitää risakantisen ja pokkarina tulleen kirjan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onnea matkaan, toivottavasti saat rahojen palautuksen järkättyä ilman kustannuksia. Meille on muuten kyllä taitanut sattua eri tyypit sieltä asiakaspalvelusta - oman kokemuksen mukaan kun ovat aika joustavia ja nopeita! En ole kyllä tilannut yhtä paljon kirjoja kuin sinä, eli ehkä tuurini johtuu siitä.

   Delete
 4. Sain äsken viestin bookdepositorylta. He ovat nyt palauttaneet kolmen kirjan rahat tililleni ja niiden pitäisi näkyä tililläni kolmen päivän kuluttua.

  Ihan kiva juttu, mutta vähän väsytysvoitolta tuo lopulta tuntuu. Toki bookdepositoryn piti palauttaa rahani kun ei toimittanut ennakotilattuja kirjoja, mutta lopputuloksena tunnen itseni hieman ikäväksi asiakkaaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin (tai ainakin melkein). Turha tuntea ikäväksi kuitenkaan: ymmärtävät varmasti, että haluat rahat kokonaisuudessaan takaisin, koska tuotetta ei ole toimitettu.

   Delete
  2. Melkein kaikki rahat palautettiin.

   Jostain syystä rahat palautettiin kolmena eri summana ja 0,12 euroa jäi palauttamatta, mutta jopa minun taloudelle tuo on ihan yhdentekevä summa.

   Suurta hämmennystä aiheuttaa; Miten ihmessä veloitettujen rahojen palauttaminen oli niin vaikeaa ja kuitenkin palauttivat rahat kolmena eri summana, jolloin luulisi pankkisiirron kulujenkin olevan kolminkertaiset.

   Toivottavasti saan loput 18 ennakkotilattua kirjaa. Useimman kirjan julkaisupäivä on siirtynyt eteenpäin, mutta odottelu kannattaa mikäli saan kirjat yli vuoden takaisella hinnalla.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!