Wednesday, June 20, 2012

Elämä voittaa sittenkin


Hurraa, on tapahtunut jonkinasteinen ihmeparantuminen: flunssatablettien, hyvän unen, kamomilla-inkivääri-hunaja-juoman ja energiateen yhdistäminen näyttää tehonneen. Kaktus on poissa kurkusta ja pääkin tuntuu taas ihan terävältä.

Energiatee on uusi tuttavuus canberralaiselta Adore Tealta. Pussi lupaa seuraavaa: 
“Put a spring in your step with this energising tea. This herbal blend works to clear your head, improve your focus and motivation, enhance your energy levels and has been known to cure Monday-itis. What more could you ask for?” 

Yrttiteestä (Energy) löytyy siperialaista ginsengiä, Gotu-kolaa, lakritsinjuurta ja hibiskus-kukkaa. Miinusta annan kuitenkin Adore Tean web-sivuille. Niistä on ainakin kotikoneellani todella hankala saada selvää ja monien teesekoitusten ainesosia ei ole esillä, ainoastaan nimi. Nettiostajat joutuvat siis tilaamaan sokkona, elleivät ole jo tuttuja tuotteiden kanssa.

Gotu-kola on minulle aika tuore tuttavuus. Muutama vuosi sitten löysin taimen Farmers Marketilta ja istutin sen takapihalle. Gotu-kolaa on käytetty lääkkeenä intialaisessa ja kiinalaisessa perinteisessä lääketieteessä vuosisatojen ajan. Muistan lukeneeni jostakin kasvin ostamisen jälkeen, että yhden lehden syöminen päivässä pitää ihmisen nuorena ikuisesti :) Harmikseni puolisoni on istuttanut aivan samannäköisen kasvin gotu-kolan viereen. Joskus on mahdotonta erottaa, kumman kasvin lehdistä on kyse. Toisella ei takuulla ole samanlaisia nuorentavia vaikutuksia, vaan se saattaa olla jopa myrkyllinen kasvi. Venäläistä rulettia tämä nuoruudentavoittelu!

Nautiskelin energiateetä hienosta, uudesta Rob Ryanin teemukista. En tiedä mikä on tilanne Euroopassa, mutta ainakin Australiassa nämä Rob Ryanin tunteelliset ja romanttiset astiat, kortit, kassit ja keittiöpyyhkeet ovat olleet kovin suosittuja. Yritin tsempata itseäni Believe in People –mukilla. Joskus on hyvä muistuttaa itseään perusasioista. 


Sotavarusteet kurkkukipua vastaan.

Energiajuomaa.

Rob Ryanin kaunis kuppi ja laatikko.

4 comments:

 1. Minäkin haluan teetä, joka laittaa kevään askeliin ja antaa energiaa. Nyt minulla kyllä on energiaa, muttei sitten enää syksyllä. Silloin voisin siemaista vähän kevättä rintaan.

  Iloista juhannusta sinne maapallon toiselle puolelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos juhannustoivotuksista. Täällä se on ihan tavallinen päivä eikä ole valitettavasti minkäänlaista juhannusfiilistä. Suomi-blogien kuvista saan sentään nauttia, ja sitä kautta ihanasta ja ailahtelevaisesta Suomen kesästä.

   On se varmaan niin, että moni ihminen käy auringolla ja lämmöllä. Tuo tee on aika ihanaa. Luulen, että siperialainen ginseng tuo siihen vähän katajaista makua, tai ehkä se on gotu-kola, joka on myös vähän kirpakkaa. En tiedä mitä osaa energiatee näytteli paranemisessani. Epäilen, että tuore raastettu inkivääri kamomillateessä oli vahvin lääke.

   Delete
 2. Olet yhtä suuri teeharrastaja kuin tyttäremme, joka todella keskittyy tähän lajiin. Minäkin juon teetä paljon, mutta sitä tavallista ja muumien Iltapurjehduksesta.

  Teestä kerrotaan, että se on juoma, joka sekä rauhoittaa että virkistää.

  Parannan joskus vilustumiseni juomalla todella paljon tavallista teetä hunajalla.

  Ihana tuo Believe in people -muki!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä, että meitä teenrakastajia löytyy! Olenkin aina sanonut, että tee on uusi kahvi ja fantasioin tulevaisuudesta, jossa teetaloja olisi yhtä paljon kuin kahviloita ja niistä saisi todella hyvää ja hyvin valmistettua teetä.

   Naurattaa: meillä nuo muumimukit eivät ole enää arkikäytössä, vaan otetaan esille ainoastaan silloin, kun on fiinimpää väkeä kylässä, eli sellaisia henkilöitä, jotka ymmärtävät muumien päälle :-)Joskus sentään omaksi iloksi juon muumimukista. Hassua, kuinka se, että uutta ei saa jos menee rikki, tekee tavarasta paljon arvokkaampaa.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!