Wednesday, June 27, 2012

Love 'n' peace


Pienen esittelyn arvoinen on maanantainen kirjahankintani. Tuin paikallistaloutta ja ostin kaksi kappaletta Dan Zadran ja Kristel Willsin Peace Be With You pikkukirjaa, vaikka netistä saman teoksen olisi saanut puolet halvemmalla. (Tämän tosiasian huomasin tosin vasta ostosten jälkeen – ja tunsin itseni hiukan tyhmäksi.)

Edellisessä postauksessa kuvailtu työvuoren kaatuminen päälle sai minut takertumaan kirjan nimeen kuin oljenkorteen, kun se osui silmiini kaupan ikkunassa kyytiä odotellessani.  Oli pakko mennä sisään ja selaamaan, ja sitten ihastuin. Toinen kappale menee lahjaksi jollekin stressaantuneista, rauhaa etsivistä ystävistäni. Heitä riittää. 

Zadra, D. & Wills, K. Peace Be With You. Compendium, Seattle, 2010.


Kirja on kokoelma rauhaan ja rakkauteen liittyviä ajatuksia kaikkialta maailmasta. Maanruskea kansi (kuvan väri ei tee oikeutta) laittaa juuret jalkoihin ja vaaleansiniset lentoon lehahtavat linnut vievät ajatukset korkealle.  

“At times, each of us needs to withdraw from the cares which will not withdraw from us.”
-          Maya Angelou.

“Above all nations is humanity.”
-          Goldwin Smith.

“If you want to see the brave, look at those who can forgive.”
-          Bhagavad Gita.

Täydellinen pieni kirja hetkiin, jolloin on otettava etäisyyttä, pidettävä paussia ja laitettava asioita tärkeysjärjestykseen.   

1 comment:

  1. Huom. kirjassa on paljon pidempiäkin hienoja ajatelmia, kuin nuo one-linerit, mutta kuumepäissäni en yksinkertaisesti jaksanut alkaa kopioimaan mitään suurempitöisempää.

    ReplyDelete

Suuri kiitos kommentistasi!