Sunday, June 10, 2012

Sunnuntaifiiliksiä

Sade on piiskannut maata koko päivän, myrskyävien aaltojen pauhu kuuluu voimakkaana kotiin saakka ja tuuli riepottaa kaikkea, mihin käsiksi pääsee. Hyvä päivä lukemiseen ja teenjuontiin siis. Ensin kuitenkin kävimme Farmers Marketilla ostamassa ihania, tuoreita kananmunia ja tuijottelemassa museon akvaariokaloja.


viuh,vauh!
Museon vanhempaa henkilökuntaa.

Meditatiivista akvaariokalojen tuijotusta.


Avasin myös toisen japanilaisista teepussukoista, jotka sain TAAS lahjaksi ystävältäni. Tällä kertaa hän oli kirjoittanut tiedot sisällöstä englanniksi pussin päälle. Raikas ja ruohoisa maku sopi loistavasti sadepäivään.

Ihanaa raikasta vihreää teetä. Vasemmalla avaamaton Genmaicha.


Nämä teet on tilattu japanilaisesta megasuuresta verkkokaupasta. Teepusseihin on painettu linkki sivulle, josta ne voi hankkia: vihreä tee ja genmaicha. Olen eksynyt Rakutenin sivuille aiemmin, mutta en ollut tajunnut, että sieltä voi hankkia myös teetä. Varoituksen sana tosin: tuotteita on uskomattoman paljon, ja samoja tuotteita on myynnissä eri hintaan useilta eri kauppiailta. Tänään löysin itseni plaraamassa tuhansia tuotteita sivu sivun jälkeen. Kansainvälisen sivuston teksti on käännetty käännösohjelmalla, eli usein voi olla vaikeaa ymmärtää tuotetietoja ja toimitusehtoja. Samasta syystä en ole koskaan tilannut sivustolta mitään, mutta mielenkiinnosta olen joskus katsellut siellä esimerkiksi kaikenlaisia söpöjä Muumi-väärennöksiä. Marimekkoa, Iittalaa ja Arabiaakin näyttäisi olevan myynnissä. Natiivipuhujan/lukijan avustuksella saatan kuitenkin uskaltautua tilaamaan lähiaikoina. Tuotteita toimitetaan muiden Aasian maiden lisäksi Australiaan, Kanadaan ja Yhdysvaltoihin, eurooppalaisista vain britit voivat toistaiseksi nauttia Rakutenin aarteista.

Nyt, ainakin viidennen keveän kupposen jälkeen, aion viettää loppuillan käpertyneenä untuvapeittoon ja jatkamalla Rod Mossin loistavan The Hard Light of Dayn lukemista tuulen ulvoessa nurkissa. Pihalle jääneet pyykit taitavat saada taas kunnon huuhtelun.

No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!