Monday, June 18, 2012

Sydän (ja pöpöt) kurkussa


Sairastupa kutsuu taas. Viime viikko on hoidettu yskäistä mini-me:tä, jonka pöpöisistä suukoista ja kasvoja kohti yskimisestä sain tietenkin tartunnan. Kuume ja kurkkukipu – juuri kun edellisestä selvittiin. Jälleen tuntuu, että puolet kaupungista kärsii taudin jos toisenkin kourissa. Todella vahva aalto näyttää pyyhkivän meidän kotipaikan yli. Töissäkin on yksi tyttö ollut jo yli kaksi viikkoa kipeänä! Kuulin myös, että jollakin on todettu sikainfluenssa. Voi ei!

Viikon ajan on toimistolla joka toisen kupissa kellunut brasilialainen cha mate –pussi. Kollega palasi lomamatkalta kotiseudulle ja oli pakannut mukaan mate-pusseja hiukan liian innokkaasti kotikäyttötarpeisiin verrattuna. En ole juonut matea aikoihin, enkä koskaan oikeaoppisesti cuiasta. Kertomus jatkuu –blogin Reeta Karoliina kirjoitti vähän aikaa sitten matesta näin.
 
Viikko mentiin maten ja keksien voimalla.


En tiedä kuinka tällaiset pussimatet toimivat verrattuna oikeaan mateen. Oma aikaisempi tuttavuuteni on Tbarin Par-T tee, joka sisältää maten lisäksi muun muassa cocoaa ja mantelia, ja on herkullisen pehmeää. Pussiteestä valmistetaan Brasiliassa kuulemma myös usein jääteetä. Itse pysyn tällä hetkellä suosiolla kuumien juomien parissa. Jos jotakin inhoan, niin kurkkukipua!


Maten maku on minusta täyteläistä, pehmeää ja pähkinäistä. Näiden teepussien haudutusaika on erittäin lyhyt: lehdet on jauhettu niin hienoksi, että ne ujuttautuvat teepussin pienenpienten reikien läpi kuppiinkin.

Nyt menen jälleen levähtämään vaaka-asentoon Kristina Ohlssonin Unwantedin kanssa. Olen mukavuusalueeni ulkopuolella sekä sairauden, että lukemisen suhteen. Pitäkää peukkuja. 10 sivun jälkeen jo tiesin, miksi en yleensä lue rikoskirjallisuutta…

No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!