Tuesday, July 10, 2012

Teräsmiehiä ja -naisia


Heräsimme sateiseen sunnuntaihin ja aamuvarhain uskaltauduimme ulos seuraamaan talon viertä kulkevaa maratonia.Olosuhteet eivät todellakaan olleet hienot: vettä vihmoi viileän, kovan merituulen saattamana. Aamustartin aikaan oli vielä hämärää, koska taivas oli paksun pilvipeiton kattama. Kaikki kunnioitus niille reilulle sadalle, jotka päättivät säästä huolimatta juosta muutaman tunnin. Hetken seuraamisen ja kannustuksen kuluttua me vetäydyimme takaisin sisään lämpimälle kaakaolle.
Parin tunnin kuluttua aurinkokin jo pilkahti ja paikallaan värjötellyt maraton-toimihenkilö kertoi, että oli nähnyt rannan läheisyydessä ryhävalaan nousevan pintaan vetämään henkeä! Iltapäiväksi sää olikin muuttunut kauniin aurinkoiseksi ja minut kutsuttiin takapihalle laventeliteejuhliin.Juhlahumussa bongasin viime kuun Australian Gourmet Travellerista melbournelaisen Larsen & Thompsonin ekspertin, David Thompsonin vinkin:  musta tee ei kaipaa maitoa, jos teen läpi näkee kupin pohjan. Teen laadusta riippuu, kuinka kirkasta teestä tulee. Kaupan standardipussiteestä tulee yleensä sen verran tummaa, että maitoa on lorautettava mukaan.


Muutoin viikko on menty pussiteen ja hetkittäisten lukupyrähdysten voimin. Kaupungin on vallannut toinen flunssa-aalto, joka pyyhkii tehokkaasti asukkaita jaloiltaan. Tässä suhteessä tämä talvi on kyllä uskomaton! Teekuppiin saa onneksi nopeasti lämmikkeeksi etelä-afrikkalaisen orgaanisen vaniljalla maustetun rooiboksen. Sarjassamme ‘ihan kiva’, saatavilla supermarketista.Patrick Whiten korukielinen ja erittäin yksityiskohtainen Voss on vielä kesken.  Samalla en ole malttanut olla aloittamatta Yiyun Lin Gold Boy, Emerald Girl -novellikokoelmaa, jonka olen halunnut lukea jo pitkään. Aussiklassikko Voss on kuitenkin tahkottava itsepäisesti loppuun, eli siitä lisää myöhemmin.

No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!