Thursday, August 2, 2012

“Ameriikan tädiltä”


Matkalta palatessa oli postin mukana saapunut mukava yllätys Kanadasta: kaksi pakettia perinteikkään The Metropolitan Tea Companyn teetä. Niitä oli tietenkin maistettava heti. Molemmat olivat minulle uusia tuttavuuksia: Wilderness Huckleberry Tea ja Canadian Icewine Tea

Näiden voimin eteenpäin!


Nyt talvella olen todella nauttinut pitkästä aikaa mustan teen raskaammasta ja lämpimästä aromista. Molemmat teet ovat srilankalaista Ceylonia, joka antaa raikkaan pohjan sekoitukselle.  Wilderness-teehen on sekoitettu luonnonmukaista mustikka-aromia ja Icewine-teehen luonnonmukaista viinirypälearomia. 

Icewine oli minulle tuntematon juttu: rypäleet jätetään köynnöksiin ensipakkasiin saakka ja niiden optimaalinen poimimishetki on tarkoin määritelty (15. marraskuuta jälkeen, ennen kymmentä aamulla ja alle -8 asteessa). Rypäleet puristetaan niiden ollessa jäässä täydellisen jääviinin hapokkaan, aromikkaan ja makean maun saavuttamiseksi.

Yhtiön sivut ovat informatiiviset ja rehellisen oloiset (esteettisyydestä voi tosin olla montaa mieltä). Toimituksia tehdään tosin vain tukkumyyjille (vai mikä se sana nyt olikaan?). Plussaa ekologisuuden tavoittelusta, esimerkiksi teepussit ovat valkaisemattomia ja pakkaukset näyttäisivät olevan kierrätysmateriaalia. Molempien teiden suhteen on onnistuttu pitämään Ceyloniin lisätyt aromit hanskassa, eli Ceylonin maku ei peity alle, vaan sekoitus on erittäin miellyttävä. Tuoksu huumaa ja olen nauttinut oikeasti tästä uudesta tuttavuudesta. Teetä saa Amerikan ihmemaan lisäksi myös Britanniasta.

No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!