Monday, August 27, 2012

Teetäkin, tietenkin!


Teetä on tietenkin juotu tässä kirjojen lukemisen ja muun häsellyksen lomassa. Johtuuko Suomen syksystä vai mistä, mutta olen jatkanut marjaisella linjalla. Viime päivät on kuljettu lahjaksi saadun australialaisen Pop-in Teas Berry Green –teen voimin. Pop-in Teas valmistetaan Queenslandin Maryboroughssa, jossa on myös kauppa ja teehuone. Kaukana asuvat voivat tilata teetä nettikaupasta, jonka sivupäivitykset taitavat olla aika harvassa, sillä yksi sivuista toivotteli vielä hyvää joulua. Saattavat tietenkin olla etuajassakin, kohtahan kaupoissa on taas jo joulu! 

Berry Green on valmistettu kiinalaisesta senchasta ja ‘metsämarjoista’. Sekoitus on rouheaa, lehdet ovat suuria, samoin kuivatut marjat. Koostumusta ei olla sen kummemmin selitelty ainakaan minun paketissani, mutta tutkiskelulla erotin ainakin kuivattuja kokonaisia vadelmia ja mustikoita sekä mansikanviipaleita. Tuoksu on ruusunmarjainen ja lämmin. Lähemmän tarkastelun myötä teen joukosta löytyi myös kaksi kuivunutta oksanpalaa, joissa ei kyllä ollut minkäänlaista aromia :) Ihan mukava, arkinen tee. Vaihtelu virkistää!


Koostumuksen vuoksi Berry Green kannattaa valmistaa kannuun, jotta sekoitus pääsee oikeuksiinsa.


Aurinkoisina aamuina olen kuitenkin herätellyt itseni hellästi Carlisle Tean kesäunelmista koostuvalla Evening Mistillä. Mmm taivaallista. 


Evening Mistin tarjoamaa iloista väriterapiaa.

(huom. joskus vihreän teen mukaan laitetaan aivan tarkoituksella myös ohuita teenoksia. En ole kuitenkaan Berry Greenin tapauksessa aivan varma siitä, olivatko oksat mukana tarkoituksella, tai olivatko ne edes teepuun oksia.)

No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!