Thursday, September 6, 2012

Chai-jai-jai!Keskipäivän porotus on alkanut jo voimistua siihen malliin, että on viimeiset mahdollisuudet nautiskella lämmittävämmistä ja tuhdimmista teistä. No, ehkä on onneksi vielä kuukausi aikaa ennen kuin sää alkaa oikeasti lämmetä, yöt ovat vielä suorastaan kylmät.  Minulla on ollut käytössäni kaksi lämmittävää voimateetä: T2:n mausteinen Spi Chai ja dekadentti Creamy Choc Chai.

Power duo.


Spi Chai oli pienoinen pettymys, josta voin tosin vain syyttää itseäni. Koostumus olisi pitänyt lukea tarkemmin ennen ostopäätöstä. ” Tee “ kun ei sisällä itse teenlehtiä lainkaan, vaan koostuu ainoastaan mausteista: tähtianiksesta, kardemummasta, kanelista, neilikasta, lakritsinjuuresta, inkivääristä ja ruusunlehdistä.  Ihana ja aromikas sekoitus tietenkin, mutta harmitti maksaa melkoinen määrä dollareita, kun kaikki ainesosat (paitsi ruusunlehdet) olisivat löytyneet kodin maustekaapista… Lisäksi huomasin tätä postausta kirjoittaessani, että nettikaupasta tämänkin olisi saanut huomattavasti halvemmalla kuin kotikaupungin jälleenmyyjältä. No, otetaan erheistä opiksi! 

Itse teehen: koska sekoituksessa ei ole teenlehtiä ollenkaan, on se parasta juoda ilman maitoa. Maidottomuus sopii minulle, entiselle laktoosi-intolerantikolle, aivan mainiosti, mutta niille, jotka kaipaavat ‘oikeaa’, perinteistä chaita, tämä voi olla pettymys. Hunajan kanssa maustettuna tämä lämmittävä juoma saa takuulla veren kiertämään. T2 mainostaa teen auttavan hermoja ja ruoansulatustakin. Plussana ihana tuoksu, joka huokui tänään työpaikkani käytävälle saakka.

Toinen voimajuomani, Creamy Choc Chai. Mmmmm, nimikin jo kertoo, mistä on kyse. Oolong-teetä, neilikkaa, kardemummaa, pippuria, kaakaopavunkuorta ja  -papuja, inkivääriä ja SUKLAATA. Tuoksu on sanoinkuvaamattoman ihana ja aiheutti pienen maistelujonon toimistohuoneeni ulkopuolelle. Sopii mainiosti vahvojen mausteiden ja suklaan ystäville. Maku ei ole liian imelä tai makea, mutta ei kaipaa makeutustakaan. Minä olen nauttinut tästä maidottomana, mutta yhtä lailla tämän voi valmistaa maidon kanssa, jos kaipaa lisää kermaisuutta. Suklaanpalaset tekevät tästä teestä ‘rasvaisen’, eli tee on nautittava mieluusti kuumana.

Teet on hörpitty tällä viikolla rokahtavasta Kiss-mukista sen toivossa, että siitä saisi jonkinmoisen potkun peffaan rästitöiden suhteen. Näin tämän upean yksilön krääsäkaupan ikkunassa ypö yksin, kyljessään special-tarra, jossa luki $1.50. Oli pakko :)


Takaisin 80-luvulle.

Energiaässät.
9 comments:

 1. Ilmeisesti tuo T2 on hyvä kauppa, kun näkee sitä viikon sisään kahdessa eri australiansuomalaisessa blogissa mainostettavan! Ja äh, löytyisipä tosiaan täältäkin päin jostain hyvä teekauppa, jossa olisi tarjolla irtoteetä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. T2 on kyllä ihana ja valikoima on suuri. Kerro missä muualla mainostettiin? Olen niin hidas löytämään muita blogeja.
   Suurimmissa kaupungiessa T2:lla on myös teehuoneita, joissa saa teen lisäksi taivaallista ruokaakin. Kaipaan.
   Hitsi, pakkohan sielläkin on olla jotain vastaavaa. Kerro, jos löydät.

   Delete
  2. Huomasin juuri, että ainakin Lupicialla on nettikauppa myös USA:ssa http://www.lupiciausa.com/
   Heidän teistään olen kyllä pitänyt (oletan että ovat samaa laatua kuin täällä) ja tulevat kauniissa rasioissakin.

   Delete
  3. Anna mainitsi blogissaan: http://annaihmemaassa.blogspot.com/2012/09/teeta-ja-veronpalautuksia.html

   Pitää varmaan kohta tyytyä nettikauppoihin. Oikea kauppa olisi vaan niin paljon parempi, että pääsisi haistelemaan - mutta ehkäpä sellainen vielä löytyy. :)

   Delete
  4. Kiitos, käyn katsomassa! Totta kyllä, nettikaupat ovat vähän sikä säkissä. Lupiciaa kyllä voin suositella.

   Delete
 2. Hei Sanna! Kiitos kommentista. Mullakin on tuota Spi Chaita. Tajusin sen kyllä olevan teetöntä mutta sen hauduttaminen kestää kaaaauan. Hyvää mutta olen juonut parempaakin chaita. Missä päin ausseja majailet?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä ostin kiireessä ja oletin vain olevan erityisen voimakkaasti maustettua. Ihan hyvää minustakin ja aivan ihanan tuoksuista. Helppo tehdä itsekin kyseinen sekoitus.
   Me olemme tällä hetkellä länsirannikolla, ensi vuonna tod.näk. takaisin itäpuolelle.

   Delete
  2. Arvelinkin jostain syystä Perthin nurkkia vaikka en ole siellä koskaan käynyt. Kivan näköistä sielläkin :)
   Itse onnistuin T2:ssa myös ostamaan aivan liian kallista teetä. Huomasin vasta kassalla että se oolong mistä mies tykkäsi maksoi 35 dollaria mutta en sit liian suomalaisena kehdannu olla ostamatta.. ups. :D

   Delete
  3. Hahaa, kun me muutettiin tänne, emme tunteneet kuin yhden ihmisen, joka olisi edes käynyt Länsi-Australiassa. Isot aavikot ovat tässä välissä :) Mutta kaunista täällä on ja paljon tilaa. Takuulla aina löytää oman rannan ihan itselleen :)

   Onneksi ne T2 teet ovat sentään aina hyviä, eli ei sentään maksa aivan tyhjästä. Monista autenttisista aasialaisista ruokakaupoista löytää muuten noita perusteitä murto-osalla hinnasta. Minä ostan nykyään arkiteet samalla kun haen nuudelit, tofut, sushitarpeet ja sen sellaiset.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!