Sunday, September 9, 2012

Outback-Jack-Tour


 Vaikka suurin osa ausseista elää aivan rantojen tuntumassa suurkaupungeissa, ei nyky-Australian synnystä voi antaa krediittiä kaupunkilaisille. Australian rikkaudet luotiin syrjäseutujen puskissa ja erämaissa, jotka vieläkin ovat sellaisia enemmän tai vähemmän myyttisiä paikkoja (Bush, Outback), joissa otetaan haastavissa olosuhteissa miehistä ja naisista mittaa.


1800-luvulla maanviljelyn ja karjankasvatuksen kehittämiseksi alettiin järjestää vuosittaisia festivaaleja (Agricultural Show), joiden aikana vertailtiin metodeja, esiteltiin uusinta tekniikkaa ja palkittiin menestyjiä. Syrjäseuduilla nämä juhlat olivat myös mahdollisuus tavata muita samalla laajalla alueella asuvia ja vaihtaa kuulumisia. Traditio on jatkunut näihin päiviin saakka ja nykyään näitä festivaaleja näkee kaupungeissakin (Royal Show), joiden asukkaat saavat tätä kautta hiukan kosketusta maalaisserkkujen elämään. Royal Show -kulttuuriin kuuluvat nykyään myös kuuluisat Show Bagit, joita voi ostaa monenmoisesta kojusta. Kaikenhintaisiin kasseihin on sullottu joskus kivoja juttuja, kaikenlaista syötävää ja aivan kamalaa krääsääkin. Varsinkin lapsiperheille siis varoitus - tällaisia Show Bageja on yleensä 'pakko saada'. Googlaamalla kiinnostuneet voivat löytää lähimmät showt, joissa pääsee tutustumaan outbackin henkeen. 

Me lähdimme ajelulle ja vietimme eilisen Chapman Valley Agricultural Showssa. Päivän päätteeksi pakkasin villavaatteet kesäteloille. Viikonloppua on nimittäin vietetty kolmenkympin lämmössä, mikä talven jälkeen tuntuu melkein kuumalta! Alla hiukan kuvasatoa eiliseltä.


Paras nais- ja mies-ankka.

Hänen korkeutensa :)

Vesilintujen sankari.

Helmat hulmuten.

Lampaankeritsemiskilpailu. Tämä onnistui 48 sekunnissa.

Ainoa naiskilpailija keritsi lampaan 45 sekunnissa.

Kivoja lasten laukkuja.


Keritsemisyleisöä.


Showtunnelmaa.

Lapset saivat taputella eläimiä.

Voittajavihanneksia.

Tiukka 'kaalituomari'.

Kakkujen voittajat.

Kananmunistakin kisailtiin.

Estekisat. En millään saanut hypyn keskiosaa ikuistettua...

Suosikkiratsukkoni.

No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!