Saturday, September 29, 2012

Söpöjä lintukotoja (ja voittajan julistus)

Linnunpesä.

Neljäsosa kannuun.

Voila!

Pikkuisia, suloisia, yksittäinpakattuja linnunpesiä saapui postin mukana jokin aika sitten. Kyseessä on Oriental Teahousen Rice Tou Cha jossa vihreästä Pu-Erh -teestä kieputetut, kovaksi pakatut linnunpesät on maustettu puuro/sushiriisin tuoksuisella yrtillä. Jos olette nähneet jossakin sellaisia valtavan kokoisia kiinalaisia teekiekkoja tai tiiliskiven näköisiä teeharkkoja, on kyse samalla metodilla valmistetusta teestä. Maku on hyvin erilainen kuin Genmaichassa, jossa paahdettu riisi haudutetaan teen mukana. Rice Tou Chan aromi on selkeän riisinen, täyteläinen ja ruokaisa. Pesän voi hauduttaa kokonaisena tai puolikkaana, minä lohkaisin irti vain neljäsosan, koska valmistin mukillisen. Haudutuskertoja kuulemma riittää, jotkut hauduttavat kuulemma jopa seitsemän kertaa!

En heti lämmennyt tälle teelle, riisin voimakas maku teki siitä mielestäni hiukan liisterisen, mutta aion kyllä kokeilla paremmalla ajalla uudestaan. Teen tuoksu on voimakas ja jotenkin maanläheisen multainen. Voisin kuvitella, että tästä teestä joko pitää tai sitten ei pidä ollenkaan.

(Yleensä teen nimi kirjoitetaan Tuo Cha, mutta käytin nyt Oriental Tea Housen kirjoitusasua.)

Sitten arvontaan. Arvonnan suoritti helposti tikkareilla tai muulla makealla lahjottavissa oleva 5-vuotias. Onneksi kukaan osallistujista ei sentään mennyt niin pitkälle. Arvat odottivat nostajaa väärennetyssä Muumi-kulhossa, joka saatiin Hongkonglaisesta supermarketista hammastahnapaketin kylkiäisenä muutama vuosi sitten.


Jännitys tiivistyy...

H-hetki...

Rumpujen pärinää.....

Ja voittaja on....

...Pihi nainen!!! (Zoomaukset päin prinkkalaa.)

Onnea voittajalle! Pihi nainen, voisitko ystävällisesti lähettää yhteystietosi minulle (sannascupoftea@gmail.com), niin laitan palkinnon tulemaan.

Kiitos kaikille osallistujille!

4 comments:

 1. Jee!! Täällä on yksi todella onnellinen voittaja, joka laittaa sinulle heti sähköpostia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onnea - toivottavasti pidät palkinnosta!

   Delete
 2. Aww, mitä söpöjä pesiä! Huomaan myös, että teillä asuu volkkarifani tai useampi? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kauniita ovat. On otettava uudet maistiaiset jahka tämä flunssa päästää otteestaan. Volkkarit on pop!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!