Sunday, October 28, 2012

Matcha-kokkailua

Tämä on pakko jakaa pikimiten siinä toivossa, että jollakin on aikaa kokkailla sunnuntaina. Väänsin nimittäin Halloween-teemaisia matcha-valkosuklaamuffinsseja – ja niistä tuli taivaallisia! Resepti oli  tämä.
 
Ainoat muutokset olivat sokerin määrän vähentäminen (laitoin 50g) ja valkosuklaakimpaleiden lisääminen (pilkoin sekaan 50g), ja sitten vielä norottelin sulatettua valkosuklaata muffareiden päälle niiden jäähdyttyä. Matcha-jauhoseoksen siivilöin kokkareista eroon pääsemiseksi. Sokeria olisi voinut mielestäni vähentää vielä hiukan, mutta muuten muffareista tuli aivan huippuherkullisia. Lapsiraati söi koko satsin yhteen vetoon, vaikka aluksi annoin kaikille vain puolikkaat, koska epäilin matchan kitkeryyden sopivuutta pikkuisten makunystyröille.

Valmis taikina oli aika löysää ja luulin, että olin ehkä sörssinyt ainesosien mittaukset jossain vaiheessa, mutta puolivälissä uunissaoloaikaa muffarit nousivat upeasti ja kaikki olikin hyvin.  Uunin on oltava esilämmitetty ja muffarit laitettava sisään mahdollisimman pian sen jälkeen kun ‘self-raising flour –seos’ yhdistetään nestemäisen seoksen kanssa. Suosittelen lämmöllä: varsinkin nyt Halloween-aikaan tuo epäilyttävä vihreys pääsee oikeuksiinsa ja valkoiset palaset olivat ainakin meillä murskattuja luita :)


Pääkalloja.

Namskis!


Toinen matcha-herkku, jota pääsin maistelemaan oli vanukas, johon sain myös reseptin. En ole vielä ehtinyt itse kokeilla valmistamista, mutta maistaminen onnistui hienosti. Meillä pikkuinen piti myös mausta ja tuomaroi seuraavasti: “It’s delicious! I love it! It tastes like….mmmm…mashed potato!” Itse en kyllä maistanut tuota väitettyä perunamaisuutta lainkaan :) Kyseessä on hiukan totuttelua vaativa ruokalaji, vaikka mielipiteeni voi johtua siitä, etten yleensäkään ole suuri vanukasfani. Netistä löytyy monenlaisia variaatioita matcha-vanukkaasta (pudding, pannacotta), alla ystäväni resepti:

Green tea pannacotta

A  Milk 200g
    Cream 200g
    Sugar 50g

B  Gelatin powder 5g   
    Water 50g    Sprinkle gelatin into water

Maccya powder 6g

1, Heat up A until sugar melts.
2, Add B.
3, Add Maccya powder.
    Maccya powder is difficult to melt.
    You can use a strainer to make it finer.
4, Try to cool it down in a bowl of icy water until it becomes a little thick.
     (this liquid separates  easily, so you have to do this before you put it in the fridge)
5, Keep in the fridge until set.


Matcha pudding.
Nam!

6 comments:

 1. Upeita Halloween-muffinsseja! Pitääpä tutustua tarkemmin tuohon matchaan.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eivätkös olekin?! Maku oli todella herkullinen tuon valkosuklaan kanssa. Meinaan postata pian matchasta ihan juomana, mutta vasta kun saan kaikki pelit ja vehkeet käyttöön :)

   Delete
 2. Hei! Toisena ulkosuomalaisena mulle jäi mieleen se kuinka joskus kaipailit suomenkielistä luettavaa. Ajattelin, että voisin hyvin lähetellä sulle toisinaan joitain lukemiani kirjoja, jos laitat osoitteesi. Ja vinkkaa vielä sitä minkälaiset kirjat olisivat parhaita, kun en enää muista mitä silloin joskus kirjoitit. Uudet suomalaiset? Uudet suomeksi käännetyt? Vanhemmat? Proosa? Runot? :-) Laita osoitteesi tänne, niin löydän varmaan jotain sopivaa: les.lue.blog@gmail.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Reeta, kuinka ystävällinen olet! Tarkoitukseni ei tietenkään ollut kalastella kirjoja, enkä halua että kukaan tulee olemaan 'out-of-pocket' minun lukuharrastukseni vuoksi. Laitan sinulle meiliä!
   Minua kiinnostavat eniten uudet suomalaiset runot ja proosa, ja minulle kaikki 1997 jälkeen julkaistu on uutta :-) Täältä kaukaa katsoen kuulostaa siltä, että Suomeen on syntynyt uusia, upeita kirjailijoita kuin sieniä sateella viime vuosina!

   Delete
 3. Minäkin kokkailin muffinsseja lasten Halloween-pirskeisiin. Kuorrutteen päälle vain karkit silmäksi ja lakunauhoja jaloiksi. Tuli kivoja hämppyjä.

  Laitoin sinut nyt Bloglovin listalleni, että löydän tieni tänne useammin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, mukava tavata täällä useammin ;-)

   Hämis-idea on hieno. Illalla mietin, että noihin omiini olisin voinut leikata lepakkoja lakumatoista ja laittaa ne tuon kuorutteen päälle.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!