Sunday, November 25, 2012

30 minuuttia paratiisissa (päiväkirjasta)Tänä aamuna: auringon lämpö, viileä vesi, leppeä tuuli. Meri vetää syliinsä. Rannalla vain minä ja Mr Lokki, yksi kuollut kalaraukka. Hiekka hieroo jalkapohjia, hengitys lähtee luonnostaan aaltojen rytmiin. Onneen tarvitaan vain ranta kauniina päivänä.


Meidän varjopaikka.

Kesäfiilis.

Mr Lokki lähtee matkaan.

Tämäkin piti tietty tehdä.

Elämästä ei selviä hengissä.

16 comments:

 1. Love it! Olisinpa siellä...
  Irkku

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana aamlenkki oli, sen jälkeen tosiaan sitten arkijuttuihin: pyykkäämään, tiskaamaan, ruokaa laittaamaan... Siksi vain 30 minuutin paratiisi :)

   Delete
 2. Oooo.... Todellakin paratiisi... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, on todellinen häpeä, ettei tonne muka ehdi useammin...

   Delete
 3. Oijoi, tahtoo kanssa paratiisiin! Voi kalaparkaa, mikähän "laatu" mahtaa olla kyseessä... Rakastan tutkia merenrantoja - sieltä voi löytyä kaikkea jännää :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rannat ovat upeita. Nuo tuosta aurinkosuojasta roikkuvat köydenpalat ovat juuri sellaisia rantalöytöjä, joita ohikulkijat sitovat palkkeihin. Joskus löytyy kalastajien kohoja ja tietenkin ihania simpukoita, ja kaikenlaista muutakin.

   Kala kuuluu (mielestäni) koralliriutoilla viihtyvään 'perhoskalaperheeseen', tarkemmin en osaa tunnistaa. Kumma ettei lokille kelvannut.

   Delete
  2. Jännä kala, piti tulla sitä uudelleen katsomaan :D Voi että kun on ikävä vuorovesirantoja ja etenkin sellaisia kivikkoisia. Niihin jää vesialtaita ja sieltä voi löytää vaikka mitä kaloja, rapuja ja ja...! Voisin haahuilla sellaisella rannalla tuntitolkulla - jotenkin se rauhottaa ja on minulle tarpeeksi jännää ja mielenkiintoista toimintaa ;-)

   Delete
  3. Joo, minunkin suosikkejani ovat ne rock pools. Queenslandissa asuttiin sellaisella alueella ja rakastin niillä lämpimillä kallioilla kiipeilyä ja vesialtaiden tutkimista. Voittaa telkkarin sun muut 10-0!

   Delete
 4. Mukavaa kuulla (nähdä) että aurinko on edelleen olemassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se on pyörähtänyt tälle puolelle palloa muutamaksi kuukaudeksi :)

   Delete
 5. Voi että näitä ihania kesän kuvia, merta ja aurinkoa! Australian rannat...Sielu lepää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin tekee. Rannalta tulee aina kotiin paremman olon kanssa.

   Delete
 6. Australian muistot tulvivat mieleen. Kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä! Minäkin yritän painaa tuollaisia kauniita hetkiä muistiin, kun niihin on niin hyvä palata.

   Delete
 7. Vautsi vau, mitä kuvia ja maisemia! Kaipa tuossa "miten tänne ei muka ehdi useammin" ilmiössä on kyse vain tottumisesta: kun kaikki ihanuus on saatavilla koko ajan, siihen jotenkin turtuu. Uskon silti vakaasti, että jo tuollaisen paratiisin lähellä oleminen tekee hyvää mielenterveydelle ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen samaa mieltä. Ranta on tosin niin ihana suurimman osan aikaa, että vieläkin nipistelen itseäni silloin tällöin. Uutena vuotena aina lupaan, että on käytävä kävelyllä ainakin pari kertaa viikossa (mutta ei puhurituulella, kun hiekka kivittää ihoa tai kun myrskyt ovat rantauttaneet tonneja haisevaa merilevää mätänemään aurinkoon...)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!