Thursday, November 1, 2012

Home, sweet home

Jouduin yllättäen reissuun ja sen seurauksena neljä päivää on kulunut juostessa kipin kapin A:sta B:hen ja takaisin. Olen sentään ehtinyt lukea lentokentillä ja muissa kulkuvälineissä, mutta kun tänään vihdoin pääsin takaisin kotiin, olin rättipoikki. Minulla oli onneksi edessä mukavaa ohjelmaa heti palatessa, menin nimittäin seuraamaan esikoululaisten uimakouluharjoituksia auringonpaisteessa.


Kävelevät kiltisti mahdollisimman kaukana altaan reunasta.

Pikkuisia kaveruksia.

Nyt kesän kynnyksellä esikoululaiset ja ekaluokkalaiset käyvät meidän koulussa kahden viikon intensiivisen uimakoulun. Australian hukkumistilastoissa kesäloman kuumimmat kuukaudet, eli joulu- ja tammikuu, ovat pahimmat - ja suurimmassa hukkumisvaarassa ovat alle viisivuotiaat. Pikkulapsista suurin osa on hukkuu kotipihan uima-altaaseen. Jokin aika sitten altaiden aitaus ja itsestäänsulkeutuvat lapsilukot tulivat pakollisiksi ja tilastot ovat tuon ikäryhmän suhteen sen seurauksena hiukan parantuneet. Tuorein Royal Life Savingin raportti löytyy täältä.

Minä kuuntelin heleä-äänisten esikoululaisten toistavan opettajan perässä, kuinka:

- koskaan ei saa uida yksin
- altaaseen saa mennä vain aikuisen kanssa
- meressä on uitava punaisten ja keltaisten lippujen välissä
- altaaseen on mentävä matalasta päästä

Reissussa laitoin koekäyttöön muutama kuukausi sitten hankkimani Tupperwaren mini-termoksen. Käsilaukkuun mahtuva 350ml termos sai minulta täydet pisteet: kylmä ja kuuma juotava säilyttää lämpötilansa erinomaisesti. En voinut kestää ajatusta lentokentän ylihinnoitellusta pussiteestä ja liian aikaisin sängystä ylös kiskaistua sielua oli lääkittävä oikean, haudutetun teen parantavalla lämmöllä. Aamuvarhain termokseen valmistettu tee oli vielä sen verran tulisen kuumaa viiden tunnin kuluttuakin, että oli odoteltava hyvä tovi ennen juomista. Termokset tulivat neljän setissä (sininen, keltainen, oranssi ja pinkki), korkista (?) saa 1 desin kupposen ja kierrekorkki tuntuu niin tiiviiltä, että heitin pullon huoletta puoli elämääni sisältävään käsveskaan.Yritin googlata settiä, mutta tuloksetta. Kyseessä taisi sitten olla jokin erikoiskampanjatuote? 


Kello viiden aikaan aamulla, eräällä lentokentällä.

Cappucchino Kopikot pitivät käynnissä kiireen keskellä.Saakohan Suomesta indonesialaisia Kopiko-karkkeja? Minä en juo kahvia, mutta ääritilanteissa nappailen kofeiinintarpeeseen Cappucchino Kopikoja.

13 comments:

 1. Jostakin syystä sinun blogiasi ei saa tuonne bloglovin- listalle. Onkohan sinulla siellä jotakin estoja omasta takaa, vai tiedätkö syytä??? Minä lähden nyt vuorostani neljän päivä irtiotoille. Ihanaa:).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua, en tiedä asiasta yhtään mitään, mutta yritän selvittää jutun viikonloppuna paremmalla ajalla. Raportoin sitten täällä!

   Ihanaa lomailua ja rentoilua, teidän maisemat ovat kyllä upeita!

   Delete
  2. Laitoin nyt heti bloglovin-widgetin tuonne oikeaan palkkiin. Onnistuukohan paremmin sitä klikkaamalla? Kerro, jos on vielä ongelmia!

   Delete
  3. Jostakin syystä se ei vain löydä tätä blogia. Olen nyt käynyt muutaman kerran koittamassa:(. Seuraan sinua sitten aina kun huomaan jonkun muun blogilistassa sinun päivittäneen.

   Delete
  4. Voi kuinka harmillista! En tiedä missä on vika. En ole kuullut muiden valittavan samasta ongelmasta, eli en tiedä onko tässä vain jokin meidän välinen probleema :( Jatketaan kokeiluja ja toivottavasti löydät tänne jatkossakin.

   Delete
 2. Termari on kyllä todellinen, postauksesi teeman mukaisesti... hengenpelastaja! (Kröhöm, olipas tosi huono vitsi.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehee, sain tuosta kyllä naurut! Olisinpa itse keksinyt tuon tekstiin ;-)

   Delete
 3. Tuo säätila vaikuttaa niiiin ihanalta katsottuna marraskuisesta Suomesta.. Onneksi kuvia katsellessakin tuntuu jo saavan energiaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä olen taas katsellut innoissani nettikameran kautta ensilumia. Myönnän, että koneen kautta ruudulla katseltuna ei vaikutus ole sama kuin livenä - ja se pimeys...

   Meillähän alkaa piakkoin kunnon käristyssäät, vaikka aika myöhässä kesä on tänä vuonna (onneksi!). Aurinkokuvia siis luvassa jatkossakin, kiva kuulla, että ne elvyttävät :)

   Delete
 4. Haha, Jenni, tuohan oli aivan mahtava puujalkavitsi. :D Arvostin varsinkin tuota dramaattista taukoa! ;)

  Aivan ihanan aurinkoisia kuvia Sanna, kiva tietää, että aurinko ja kesä ovat jossain vielä olemassa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, minäkin hörähtelin Jennin vitsille :)

   Joo, kesä on tulossa ja aurinkoa riittää. Katsotaan millainen tämän vuoden kesästä tulee. Kun lämpötila ei laske alle 35 pariin kuukauteen (niin kuin viime vuonna) saa siitäkin tosin tarpeekseen... Mutta nyt on kyllä aivan ihana ilma ja kaikkea just sopivasti <3

   Delete
 5. Sinä olet todellinen teefriikki;-)

  Uimataito pitäisi olla itsestäänselvyys. Tunen aikusia, jotka eivät osaa uida!

  Ihana hämärä putoo ja kynttilät syttyvät. Pitkä viikonloppu alkaa, viini jäähtyvät kellarissa, homejuustot odottavat jääkaapissa, suppismuhennos on valmista ja...

  Kaunista Pyhäinpäivää sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin olen, myönnän!

   Ihanan tunnelman välitit, kiitos siitä <3

   Suppiksia...milloinkahan niitä saan seuraavan kerran maistella?

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!