Friday, December 21, 2012

Buddha's Tears (kera kuninkaallisen joulutervehdyksen!)

Joulukuun postaukset jatkakoot samaa linjatonta ja levotonta rataa. Tuntuu, että on tullut kirjoiteltua kaikenlaista. Kiire on ollut ja yhtä kummaa juttua en ymmärrä: minuun on tarttunut joulustressi, vaikka mitään oikeaa stressinaihetta ei edes ole! Kai olen saanut tartunnan kuhisevissa kaupoissa, helvetillisissä parkkipaikkarallissa tai postin ylipitkässä jonossa. Inhottava, epämääräinen stressin tunne jäytää mieltäni. Ehkä se johtuu kaikista näistä joulukuun menoista, joista osaa en ole tyhmyyttäni laittanut ylös kalenteriin. Voin sitten stressata yrittäessäni pitää mielessä ajat, paikat ja vaadittavat tekemiset. Joulukorttejakaan en tänä vuonna lähettänyt, en tiedä miksi se tuntui turhalta?


Meidän pikkuisen synttäritarjontaa puistossa.

Samat juhlat, eri herkut.


Tänään söimme illallisen kynttilänvalossa. Hankin muutama vuosi sitten suomalaiselta kirpputorilta tismalleen samanlaisen puisen, jouluisen kynttilänjalan, jollainen oli lapsuudenkodissani aina joulupöydässä. Pitkän etsinnän jälkeen löysin kaupasta valkoiset, pitkät kynttilät. Kuuseen sytytettiin valot myös. Vaikka ruoka ei ollut jouluista, tunnelma oli ihana auringon laskettua: vihdoinkin hieman joulurauhaa!

Jade rings -teepostauksen kommenteissa Hippu havahdutti minut huomaamaan, etten ole koskaan kirjoittanut ehdottomasta lempiteestäni. Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Buddha's Tears, Dragon Tears, Jasmine Pearls, plus variaatiot edellämainituista. Nämä pikku pallerot on valmistettu käsin nuorista vihreän teen lehdistä, jotka on maustettu jasmiininkukalla. Jasmiinin terälehtiä on usein kiedottu teen mukaan myös helmien sisälle. Monenlaisia variaatioita löytyy riippuen siitä, kuinka nuoria teenlehtiä prosessissa on käyetty, kuin myös siitä, kuinka vahva jasmiiniaromi on saatu aikaan valmistuksessa. Tuloksena on todella taivaallisen tuoksuinen kukkaistee, jossa on kevyt, makeahko ja  tuore teen maku.  Valmistettaessa teetä vesi saa olla 80 asteista. Muutama helmi kuppiin tai kannuun (4-5/ mukillinen), ja seuraa show, jossa pallerot hitaasti avautuvat lehdiksi ja luovuttavat arominsa. Allaolevissa kuvissa tee on Impress Tea House and Galleryn Jasmine Dragon Pearls.


Ready to go!

Avautumassa.
 
Nämä Buddhan kyyneleet ovat minulla yleensä mukana reissussa sen vuoksi, että ne ovat kestäviä, tiiviitä ja helppoja. Ne eivät pala yhtä nopeasti, kuin irtolehdet, joten valmistus ei ole yhtä tarkkaa kuin joissakin muissa laaduissa. Tämän teen tuoksuun olen rakastunut ja sen kanssa on ihana herätä. Aivan kuin nuuhkisi jotain kaunista parfyymiä! 

Loppukevennykseksi kuva työpaikan viimeisestä videokonferenssista. Säädimme kameran niin, että muille tuli jättiruuduille hänen korkeutensa, joka aurinkoenergialla (huomaa käsilaukun paneeli) heiluttaa alamaisilleen joulutervehdyksen. Ranneliike oli sellainen oikeaoppinen ja hyvin kuninkaallinen :-)

Merry Christmas, everyone!

6 comments:

 1. Mahtavan kaunista ja takuulla herkullista teetä. Hyvä, että sinulla siellä edes ripaus joulua...Puhallan täältä sinulle hiukan joulun taikaa, joka voi olla vaikka tähtiä ja puuterilunta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä on, kokeile, jos löydät!
   Kiitos kauniista sanoistasi, löydän joulutunnelmaa, tähtiä ja puuterilunta onneksi myös uoeasta blogistasi :-)

   Delete
 2. Minä en edes juo teetä, mutta nämä sinun teepostauksesi ovat houkuttelevia :)
  Oikein hauskaa joulua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauskaa joulua myös sinne!

   Teestä fiilistely onnistuu onneksi ilman juontiakin :-) Jos vihreä tee kiinnostaa, nämä pallerot ovat hyvä starttipaketti!

   Delete
 3. Hei Sanna!

  Loysin blogisi eilen iltayolla ja ahmaisin saman tein useamman kuukauden tekstit. Ihana lukea niin ulkosuomalaisen elamasta Ausseissa kuin tee- ja kirja-analyysejasi!

  Itse olen elanyt viimeiset n 10 vuotta ranskankielisissa maissa ympari maailmaa, juuri nyt olemme pysahtyneet Pariisin, josta saa toki hyvia teelaatuja, mutta kylla rupesi koukuttamaan moni noista sun tee-ehdotuksista, joita taalta ei saa (ainakaan nopean haun perusteella). Kirjojen suhteen meilla nayttaa olevan yksiin kayva maku, lisasinkin jo omalle TBR -listalle muutamia sun lukemiasia kirjoja ja/tai kirjaiijoita. Kovin inspiroivaa!

  Hyvaa joulua sinne keskelle kesaa!
  Sinisukka

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja kiitos tosi paljon mukavasta kommentista!

   Sinä olet sitten varmaan kiertänyt just 'muut' maat, minä kun olen pitäytynyt pääosin englanninkielisissä ;-)

   Kiva kuulla, että löytyi jotain lukulistallekin. Ja toivottavasti löydät jonkin monipuolisen ja hyvinvarustellun herkkuteekaupan sieltä! Epäilemättä Aasian läheisyys ja suuri aasialaistaustainen väestö täällä vaikuttaa joidenkin teelajikkeiden saatavuuteen.

   Kaunista joulua Pariisiin (kuulostaa niin romanttiselta!). Meille on luvattu kunnon käristysilmat joulupäiväksi. Sitä odotellessa...

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!