Tuesday, December 18, 2012

Jade rings ja ikealainen joulufiilis

Sarjassamme iloisia jouluyllätyksiä: työkaveri muisti minua viime viikolla hienolla Impress Tea House and Galleryn teenmaistelupakkauksella. Impressistä en ollut koskaan kuullutkaan, mutta googlettamalla selvisi, että teetalo ja galleria sijaitsevat Elmoressa, Victoriassa. Teen ja teevarusteiden lisäksi Impressillä on oma Artist in Residence - Program, mikä selittää gallerian olemassaolon.

Impressin kaunis teepaketti.
Teesampleri sisältää seitsemän erilaista teetä: on vihreää, valkoista, oolongia, mustaa ja pu-erh -teetä. Vaikka eri lajikkeet on pakattu ilmatiiviisti pusseihinsa, on aromeita ilmassa sen verran jokaisesta, että pakkauksen avatessa saa nuuhkia todella upeaa ja eklektistä teeparfyymiä!

Olen ehtinyt kokeilemaan ainoastaan yhtä teetä. Ensimmäisenä oli avattava Jade rings, eli nuorista vihreän teen lehdistä kieputetut renkaat. Valmistettaessa lehdet kieputetaan bambunverson ympärille, jonka jälkeen spiraalit paahdetaan kevyesti. Alunperin Kiinan Yunnan-provinssista kotoisin oleva tee on kuulemma vieläkin suosittu lahja kiinalaisille hääpareille ja kulkee myös nimillä Daughter tea ja Wedding tea.

Jaderenkuloita.

Aamuteenä hautumassa - samalla kirjoitellaan tietty pakettikortteja.

Minä olen haudutellut näitä renkuloita suoraan kuppiin. Neljästä-viidestä renkaasta saa kaksi kunnon haudutusta, kolmannen saa haudutusaikaa reippaasti pidentämällä. Teevesi saa olla aika kuumaa, jotta renkaat alkavat avautumaan ja aromit lähtevät liikkeelle. Veden olen kaatanut renkaiden päälle miltei heti sen kiehuttua. Haudutettu tee on kauniin väristä, minä olin havaitsevinani miltei vaaleanpunaisen sävyn tässä muuten kellertävässä teessä (tai ehkä olen vain paketoinut liikaa lahjoja!).Maku on todella kaunis, pehmeä ja virkistävä - mukava paluu 'puhtaan' vihreän teen pariin viimeaikaisen makukikkailun jälkeen. Epäilen kuitenkin, että valitettavasti saamani pussukka ei ole ihan tuoreimmasta päästä, sen verran vaisulta vaikuttaa tämä versio. Länsi-Australiaan on muualta pitkä matka.

Muutoin olen kokenut hienoista lukuahdistusta. Olen tavoilleni erittäin epätyypillisesti lukenut kolmea kirjaa yhtä aikaa ja siksi en ole saanut yhtäkään loppuun. Tiedän, ettei tällainen lukutapa sovi minulle lainkaan, enkä oikein ymmärrä, kuinka tällaiseen tilanteeseen päädyin! Salman Rushdien Joseph Anton on huippu, ja saan sen viivyttelystä huolimatta kohta loppuun - apua! Gustave Flaubertin Sentimental Education on taas kaikessa romanttisuudessaan sen verran rikasta ja täyteläistä tekstiä, ettei sitä jaksa kovin kauaa kerrallaan. Tie Ningin The Bathing Women vie minut niin toisenlaisiin maisemiin, että olen suosiolla antanut sen jäädä hiukan taka-alalle: se tarvitsee oman tilansa. Kolmen tosi erilaisen kirjan parissa pääparkani on siis seikkaillut 1800-luvun Ranskan, 1990-luvun Britannian ja modernin Kiinan välillä. Lisäksi kirjapinossa polttelevat kolme muuta kirjaa, joita en malta olla selailematta!

Pidemmittä puheitta lähden nyt taas Rushdien kuljetettavaksi. Teekupissa on tänä iltana jotain erityistä: Ikean glögiä, joka monen ystävällisen käden kautta löysi tiensä tänne meille (niin kuin Geisha ja Fazerin sininenkin) <3 


Tykkään niin uusista paketointinauhoistani!

Uudet, hienot 12 Days of Christmas -pallot, jotka eivät tänä vuonna MAHDU kuuseen!

12 comments:

 1. Hei kiitos tosi paljon tuosta Jade rings -vinkistä! Tuo olisi ihan täydellisen hyvä tee ukolle, kun se tykkää vihreästä teestä, mutta sitten taas se ei tykkää pussiteistä eikä teelehtien kanssa sähläämisestä. Ukko oli Kiinassa saanut jotain sellaista teetä, jonka lehdet(?) oli niin isoja, että ne oli jätetty kupin pohjalle - ja ne kanssa pysyivät siellä. Oli ollut tosi helppo valmistaa ja juoda. Haikailee vieläkin sen teen perään. :-)

  Katselin, että näitä rinkuloita saattaisi löytyä Suomestakin. Hyvä, hyvä! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo nämä ovat just sellaisia helppoja ja herkullisia. Toinen, ehkä yleisempi malli on sellaiset pienet jasmiini-vihreäteepallerot (kulkevat mm. nimillä buddha's tears, dragon tears, jasmine pearls), joissa on sama periaate. Shock-horror: tajusin, etten ole koskaan postannut noista buddhan kyyneleistä, vaikka ne ovat mun ehdottomia suosikkejani. Täytyy korjata asia pikimiten!

   Delete
 2. Minä en juo teetä, kun äärimmäisen harvoin. Se tulee usein täällä blogissasi mieleen...

  Tiedätkö. Meillä on Turkissa kodin lähellä Ikea. Siellä ei mene mikään meistä hyvä ruokatuote kaupaksi. Eli, ei ole enää glögiä, ei ruotsalaista juustoa, ei Daimia eikä Daimkakkua eikä mitään muuta hyvää suklaata. Vähänkö harmittaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minun kahvinjuontini on sitten samanlaista kuin sinun teenjuontisi ;-)

   Surkeaa, että mikään herkku ei kelpaa teilläpäin. Perthin Ikeassa on (ainakin ollut) tosi iso sillivalikoima. En ymmärrä, kuinka se kannattaa, vaikka kai Perthissä sitten on sen verran paljon skandeja, että ostavat silliä kaikenlaisissa kastikkeissa vuoden ympäri...

   Minä hankin sieltä yleensä puolukka- ja mustikkahilloa ja -mehuja, suklaata ja karkkia tietenkin myös!

   Delete
 3. Kauniit pallot löysitkin. Nämä ovat kyllä jotenkin niin hauskat ja varsinkin, kun yrittää muistaa ritirimpsun :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö, olen todella ihastunut näihin ja olivat vielä 60% alennuksessa, eli hintaa ei juuri jäänyt! Tosi kiva lahjaidea myös. Näitten pallojen kanssa voi luntata, kun laulun sanat on niissä toisella puolella :-)

   Delete
 4. Onpa hauskat, erilaiset pallot. Tuollaisia kun saisi vielä suomalaisilla joululauluilla, niin olisi oikea ulkosuomalaisen unelmakoriste.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tykkään erityisesti noista väreistä ja vanhahtavasta kuvituksesta. Lauletaanko sielläkin 12 Days of Christmas? Suomalaiselle joulukoristevalmistajalle hyvä business-idea!

   Delete
 5. Oih mitkä ihanat nauhat! Tuo punainen pallo on söpö missä tyttö ojentaa paketin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös vain!? Muo pilkkunauhat ovat käteviä, ja niitähän voi käyttää muulloinkin kuin jouluna. Harmi, etteivät kaikki pallojen kuviot näy kuvassa. Pidän noista sinivalkoisista palloista kovasti myös.

   Delete
 6. Oho, tuollaisista teerinkuloista en ole kuullutkaan! Täytyypä käydä kysymässä teekaupastani saako sieltä tuollaisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onnea etsintään. Nämä ovat kyllä käteviä.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!