Saturday, February 16, 2013

En ala!

Terveiset kannykasta. Melkein tassa menikin jo kokonainen paiva, ettei mikaan hajonnut. Eilen meni auto korjaamoon ja viime yon taistelin koneen kansaa. Kone voitti. Kiikutin tietokoneen aamulla korjattavaksi, viallinen kovalevy on kuulemma yksi mahdollisuus. Operaation jalkeen vietimme tyton kanssa iloiset kaksi tuntia puistossa juhlistamassa Waitangi-paivaa. Ihastelimme tanssia ja lauluja, jotka saivat kylmat vareet kulkemaan kasivarsissa ja sydantakin puristi juuri oikealla tavalla. Syotiin hedelmaista rapusalaatia kookoskastikkeessa ja tyton piti saada New Zealand hot dog. Kuvia tulee, kun tulee.

(Edit 23 Feb 2013: vihdoinkin kuvat, juhuu! Ja hiukan lisäinfoa: Waitangi-päivää vietetään Uudessa Seelannissa (sp?) Waitangissa 1840 solmitun sopimuksen muistoksi. Sopimuksessa maorien oikeudet maihinsa tunnustettiin ja samalla Uusi-Seelannista tuli Britannian siirtokunta ja maoreista kruunun alaisia. Sopimuksen sisällöstä on tosin kiistelty heti sen allekirjoittamisen jälkeen ja vuosikymmenten ajan sopimuksen toinen osapuoli, arvatkaa kumpi, lähinnä hautasi koko sopimuksen unholaan. Waitangi Day onkin monesti naapurissamme protestipäivä. Meillä juhlat sujuivat leppoisasti ja fiilis oli hyvä. Aboriginaalien kunniaksi tanssiryhmä oli pukeutunut aboriginaalilipun väreihin: mustaan, punaiseen ja keltaiseen.)


Naisten poi-tanssi

Näiden heppujen kanssa ei pelleillä ;-)

Haka jatkuu.
Haka.

Maoritatskoja. Jostain syystä kuva tulee tänne aina nurin. Anteeksi.

Perinneherkkuja Kiwi Karista.

Minulle maistui se merisalaatti kookosmaidolla, nam!

Järkyttävän epäterveellinen Kiwi hot dog.


Nyt illalla oli aika suihkutella rantahiekat jaloista. Puutarhaletku siis paalle. Olin juuri pari paivaa sitten vaihtanut siihen uuden, hienon suutinosan vanhan tilalle, joten innolla odotin ensimmaista kayttokertaa. Arvaatte varmaan jo. Koko puutarhan hana hajosi, eika vedentuloa voinut estaa. Mies survoi hanan jollakin voimakeinolla kiinni, mutta sita ei saa enaa avattua lainkaan. On hankittava uusi ja tarkistettava putket.

Bloggari on paattanyt painua maan alle odottelemaan armollisempia aikoja. Blogistakin on tulossa pelkka ankea, kuvaton valitusvirsi. Palataan asiaan, kun universumilla ei ole enaa mitaan minua vastaan :)

19 comments:

 1. Voi ei, jaksamisia rikkinäisten asioiden keskelle!

  ReplyDelete
 2. Voimia vastoinkäymisiin ja tsemppiä taistoon! Älä kuitenkaan ihan pimentoon vaivu! Toivon, että koneesi tulee pian ehjänä takaisin :-)! Rentoa viikonvaihdetta!

  ReplyDelete
 3. Voi, halaukset sinne, toivottavasti kurkkaat pian taas maanpäälle!

  ReplyDelete
 4. Välillä kaikki tuntuu menevän päin mäntyä. Lähetän täältä tsemppiä ja paljon hyvää karmaa tulemaan!

  ReplyDelete
 5. Kollektiivinen kiitos sympatiasta ja halauksista ja toivotuksista. Kylla taalta viela palataan pinnalle, kunhan nyt saisi ensin tuon teknisen puolen kuntoon, ja auton ja kannykan ja veriarvot ja puutarhan hanan ja mita naita nyt onkaan kertynyt... Lainassa olleeseen tyoautoonkin tuli joku ihme kramppi heti eka paivana, joten nyt sekin pitaa startata jotenkin kummallisesti. Meno on oikeasti USKOMATONTA. Naurattaisi jos ei itkettaisi. Kirjoitusinspiraatio on kylla aivan nollassa tallaisen universumin hyokkayksen edessa. Aion viettaa huomisen peiton alla kirjan ja teekupin kanssa. Siitakin tulee varmaan palovammoja, lampohalvaus ja paperiviiltoja, tai jotain....

  ReplyDelete
 6. Voi kurjuutta! Joskus tuntuu, että huonot asiat kasaantuvat. Onneksi toisinaan myös hyvät. Toivottavasti kaikki pian järjestyy etkä jää kovin pitkäksi aikaa pimentoon!

  ReplyDelete
 7. Voi apua...! Pakko tunnustaa, että minulta pääsi epäuskoinen naurahdus jo tuon puutarhaletkun kohdalla, vaikka uskon kyllä, ettei siinä tilanteessa paljoa naurattanut. :( Tsemppistä taistelussa universumia vastaan! ♥

  ReplyDelete
 8. Pitäiskö siltä Mr.Murphylta kysyä, mitä sillä oikein on asiaa? Jotainhan sillä on, kun ei suostu jatkamaan matkaa...Ehkä se tarkoittaa tosiaankin nyt sitten sitä, että pitää vetäytyä hetkeksi kaiken tekniikan parista, istua hiljaa mietiskellen tai lukien ja juoda sitä teetä. Sitähän voi lämmittää ulkona, jos hella menee rikki.... Tulta ei kannata sytyttää, ettei tule pensaspalo :D. Tai sitten planeetat ovat nyt jotenkin epäsuotuisassa asennossa? Voimia!

  ReplyDelete
 9. Toivotaan, että se universumi pian kääntyisi myötämieliseksi :)

  ReplyDelete
 10. Joskus vaan kaikki ongelmat kaatuu päälle yhtä aikaa... :( Minäpäs luen parit loitsut pahojen henkien karkottamiseksi luotasi. Kyllä se siitä sitten taas alkaa sujua ;)

  ReplyDelete
 11. Kiitos teille Kata, Riina, Hanne, Jaana ja Heli! Muistin juuri, etta muutaman viikon paasta on myos viisaudenhampaidenpoisto. Toivottavasti kaikki tama epaonni tarkoittaa sita, etta se operaatio menee todella kivuttomasti ja sutjakkaasti :-)

  Hanne: nauratti nuo skenaariosi. Tassa tilanteessa en yllattyisi enaa mistaan!
  Heli: kiitti loitsuista, toivottavasti tepsivat :-)

  Yritan taalla tosiaan miettia jonkinlaista tapahtumiin piiloutuvaa korkeampaa viestia. Universumin naksahtamista mukavammalle akselille odotellessa...

  ReplyDelete
 12. Jos ylipäänsä on tilanteessa, jossa pitää suihkutella rantahiekkoja pois jalasta, ei elämä nyt voi kovinkaan huonoilla raiteilla olla. ;) Toivottavasti koneongelmat selviävät pian!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihhii, kiitos perspektiivista! ;-)
   Tanaan saatan saada kotiin korjatun koneen, auton ja kannykan. Hassua, etta kaikki on luvattu takaisin samana paivana.

   Delete
 13. Voi ei! Murphyn lait on kyllä kohdillaan sulla! Kyllä se kohta helpottaa, ja jotain positiivista tulee sunkin suuntaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, olisi kiva tosiaan kaantaa jo lehtea... Toivottavasti Mr Murphy on lahtee pian toisiin maisemiin!

   Delete
 14. Niin se valitettavasti menee. Ei kahta ilman kolmatta. Tai joskus ei kahtatoista ilman kolmattatoista:). Toivottavasti pilvi pääsi päältä siirtyy pian kiusaamaan jotain muuta. Mutta älä please lähetä sitä tänne, kun minä sain juuri itseni liikenteeseen...

  ReplyDelete
 15. Meikalaisen kohdalla taitaa patea tuo jalkimmainen maara. Sunnuntai-iltaani piristi viela pieni ruokamyrkytys, mutta tanaan saapuivat auto ja tietokone takaisin kotiin korjattuina. Rahaa tietenkin paloi, mutta elama helpottui suunnattomasti kertaheitolla :-)

  Kone on kuitenkin nyt taysin tyhja tabula rasa, eli kaikki ohjelmat sun muut on ladattava uudestaan, eli hetki menee ennen kuin olen taas kunnolla mukana blogimenossa. Ja sitten on kaikki salasanat sun muut vaihdettava, kun olen ihan paranoidi nyt sen viruksen vuoksi. F-Securen haaviin jai kolme spyware ohjelmaa heti kun skannasin koneen saatuani sen kotiin, en tieda kuinka sekin on mahdollista? Sita ennen olin ainoastaan ladannut tuon F-securen ja kirjautunut kerran gmailiin. Huijui!

  En aio lahettaa naita mustia pilvia minnekaan, saisivat vain haihtua ilmaan ja olla koskaan palaamatta :-) Toivottavasti nyt on jo tama vaihe ohi!

  ReplyDelete
 16. Kiva, että näyttää jo hieman valoisammalta! :-) Mulla hammaslääkärikammoisella osuivat silmät tuohon aiemman kommentin viisaudenhampaidenpoistoon - hui apua! Ihan hirveesti rohkeutta siihen operaatioon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, taalla vain asennellaan ohjelmia aina kun on muutama tunti aikaa... Pikkuhiljaa toimintakuntoon :-)

   Kiitos rohkeustoivotuksista, en odottele mitenkaan innoissani tuota operaatiota. Paniikki alkaa pikkuhiljaa hiipia ajatuksiin sen suhteen. No, ainakin saan kunnon unet hetkeksi :-)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!