Wednesday, February 13, 2013

Sormi suussa koneen ääressä

Ettei elämä nyt menisi ihan ruusuilla tanssimiseksi, onnistuin tässä kaiken lisäksi lataamaan epähuomiossa koneelleni jonkinlaisen viruksen tuossa maanantaina, joten nyt ei toimi edes Word, leffoja ei voi katsella, eikä kuviakaan saa enää avattua. Varmaan on ongelmia muidenkin ohjelmien kanssa, joita en ole vielä kokeillut. Eli siis seuraava kunnollinen postaus kuvineen tulee sitten, kun olen onnistunut karkottamaan viruksen (fingers crossed!). System restorekaan ei näköjään jostain syystä onnistu. Tietskanerojen ohjeita otetaan mielellään vastaan :-)

12 comments:

 1. Juuri tässä äsken kirjoitin toiseen kommenttiin, joka katosi, että en ole tietskanero, mutta tulin toivomaan, että ongelmasi ratkeaa pian. On kamalaa, jos konetta ei pysty käyttämään kunnolla.

  Me ollaan ukkelin kanssa tapeltu yhdestä mokkulasta, jonka yhteys on aina välillä ihan kauhean ja hidas. Aikaa tuhraantuu ihan älyttömästi, kun odottelee sivujen lataantumista. Odottelen pääsyä Intian nopean yhteyden ääreen. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep,todella ärsyttävää. Ongelma alkoi, kun en voinut avata yhtäkkiä kuvia ja sain error messagen, että jokin ohjelman osa puuttuu. Menin sitten kiirepäissäni downloadamaan ohjelman uudestaan netistä ja downloadauksen puolivälissä tajusin olevani jollakin pseudosivulla enkä ollenkaan virallisilla, ja sitten tulikin ruudulle jo jotain espanjankielisiä viestejä, joihin piti klikata Si tai No! Eli kämmäsin oikein kunnolla, ja nyt tulee virheilmoituksia joka kulmassa...

   Delete
 2. Voi että noi on ärsyttäviä... Jos se on virus, niin eipä sille ihmeitä voi itse tehdä. Viruksentorjuntaohjelman pitäisi se hoitaa, onko sellaista? Jos on, niin antaa sen käydä koneen tiedostot läpi... netistä voisi varmaankin ladata jonkin ilmaisenkin "puhdistusohjelman". Googlaamaan vain...toimiiko se?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin ovat! Minulla on aikaisemminkin ollut tässä virus, jota F-Securen torjuntaohjelma ei huomannut. Tai siis teknisesti se ei ollut virus, joten F-Secure pesi kätensä koko ongelmasta, mutta silti epävirus jähmetti koneen kokonaan... Silloin pääsin siitä eroon System Restorella aikaisempaan aikaan, mutta nyt ei tuokaan onnistu.

   Googlailen nyt sitten...

   Delete
 3. Voi ei, toivottavasti ratkaisu löytyy pian! :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti sympatioista. Taidan tänään tallentaa kaiken irralliselle kovalevylle ja sitten käyn koneen kimppuun tosi toimin illalla.

   Delete
 4. Jos koneellasi ei ole virustorjuntaohjelmaa, niin netistä löytyy ilmaisia verkkopohjaisia scannereita, joilla voit tsekata, löytyykö koneelta viruksia. Esim. nämä ovat luotettavia:
  http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html
  http://www.f-secure.com/fi/web/home_fi/free-tools

  Tietokonevirukset yms. ovat kyllä vihonviimeisiä, voimia taisteluun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, Ronja! Minulla on F-Securen ohjelma, jolla olen skannannut kaiken läpi, eikä se ole löytänyt mitään. Luulen, että olen sörssinyt asiat kunnolla ladatessani huijausohjelmaa kiireessä koneelle :-( Kyseess on varmaan taas joku ei-virus, joka tekee koneen toimintakyvyttömäksi...

   Delete
 5. Toivottavasti saat koneen toimimaan, sillä: Minulla olisi sinulle haaste blogissani :) http://veravala.blogspot.it/2013/02/yksitoista-asiaa.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih kiitos kovasti! Minulla on muutama haaste rästissä ja niihin olin juuri vastaamassa, kun noita kuvia yritin avata! Jos saan tämän nyt toimimaan, niin sitten tulossa on kunnon haastekimara. Netti sentään toimii vielä, jos tästä jotain positiivista etsii...

   Delete
 6. Oletko muuten yrittänyt poistaa manuaalisesti sitä lataamaasi ohjelmaa? Ja myös sitä, missä se vika ihan alunperin oli. Ja sitten lataat sen alkuperäisen uudestaan sieltä oikeilta sivuilta? Jos se on virus tai jokin haittaohjelma, niin ei se välttämättä anna itseään poistaa... Mutta kannattaa yrittää.

  Itse huomasin kerran viruksen (tai vakoiluohjelman) kun menin nettipankiin. Onneksi tajusin heti, ja klikkasin itseni sieltä ulos. En ehtinyt tehdä asialle sitten heti mitään, niin seuraavana päivänä F-secure ilmoitti tuosta vakoiluohjelmasta ja oli sen eristänyt (vai poistanut?). Mutta ihan liian pitkällä viiveellä siis - siinä olisi ehtinyt tapahtua vaikka mitä vahinkoa, jos en itse olisi ollut niin epäluuloinen.

  Toivottavasti asia hoituu - hankaloittaa elämää huomattavasti tuollainen! ja vie kohtuuttomasti aikaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, poistin ohjelman heti, eikä se onneksi ehtinyt edes latautua kokonaan, kun huomasin erheeni kesken kaiken. Virus ei anna minun ladata oikeaa ohjelmaa, mutta huomenna saan hiukan ammattiapua, eli toivottavasti saadaan kone taas kuntoon.

   Minua kyllä harmittaa, kun tämä on jo toinen tällainen koneen 'hyytyminen' (myönnettäköön, että tämä toinen kerta johtui täysin omasta hosumisestani ja huolimattomuudesta), mutta kummallakaan kerralla ei maksetusta F-Securen ohjelmasta ole ollut mitään apua :-(

   Totta vie, en oikein uskalla tehdä mitään tällä koneella ja pelottaa koko ajan, että mitähän se virus nytkin puuhailee...

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!