Sunday, March 17, 2013

Hip, hip, hooray!Surkeaa juhlia blogin 1-vuotisjuhlia sairaslomalla, mutta minkäs teet, näin on näreet! Juhlallisuudet suoritetaankin sen vuoksi lyhyesti ja ytimekkäästi, kipulääkehuumassa. Hamsterinposkeni pullottavat aivan kuin olisin tunkenut molempiin tennispallot, mutta onneksi ainakaan vielä ei näy mustelmia!

Juhlapäivään kuuluu ennalta-arvattavasti statistiikkaa ja arvonta. Ja tietenkin juhlapuhe:

*nostaa kuvitteellista samppanjalasia*

“ Haluan täten päivän kunniaksi kiittää kaikkia blogin lukijoita ja erityisesti niitä ihania henkilöitä, jotka keksivät sanottavaa ja ehtivät/jaksavat kommentoida. Bloggaajana on todella mukavaa kuulla, mitä siellä jossakin ruudun takana ajatellaan – arvostan kovasti! 

Kiitokset myös ihailemilleni bloggaajille, joiden postausten kautta pääsee tutustumaan muihin maisemiin ja ajatuksiin, inspiroituu, myötäelää ja viihdyttyy. Tunnen itseni viisaammaksi noiden loistavien blogien ansiosta, niin paljon olen oppinut kaikenlaista uutta, hauskaa, mielenkiintoista ja yllätyksellistä. Blogien vuoksi elän myös takuulla vanhemmaksi, sillä sen verran usein olen räjähtänyt nauramaan postauksia ja kommentteja lukiessani!

Kiitos kuuluu myös kustantamoille ja kirjailijoille, jotka ovat uskaltaneet lähettää ‘vauvojaan’ tänne kauas.”

*kumartaa nöyrästi*

Vuosi on mennyt kauhean rivakasti. Vastahan väsäsin antaumuksella ja jännityksellä ensimmäistä postausta!  Joka toisen sanan kohdalla oli mietittävä, miten se nyt suomeksi menikään, ja entä kaikki kauhean monimutkaiset sanojen taivuttelut, huh! Nyt kieli sujuu kuin vettä vain – blogin ansiosta!

Sitten tilastoihin:

Pinon päällimmäisen lukijoita löytyy eniten Suomesta, Australiasta ja Yhdysvalloista, ja bloggerin kautta on rekisteröitynyt 79 rakasta lukijaa. Blogiin on kurkittu vuoden aikana yli 20 000 kertaa. Tämä on postaus numero 223!

Olen tuonut blogissa esille 41 mieskirjailijaa ja 42 naiskirjailijaa vuoden aikana. Yllättävän tasa-arvoista menoa siis. Saatoin tosin mennä laskuissa hiukan sekaisin. Vihreästä teestä on tullut postattua eniten, enkä voi sille mitään, se on lemmikkini. Yritän kuitenkin suorittaa enemmän teekokeiluja tulevaisuudessa.

Selvästi suurin osa lukijoista on löytänyt blogiin blogilistan kautta, ja sen jälkeen tänne on kaarreltu muiden blogien ja googlailujen kautta.

Vuoden suosituimmat postaukset ovat olleet :

Katselukerrat pomppivat suurimman osan aikaa päivittäin sadan-sadanviidenkymmenen välillä, joskus tulee suuria piikkejä ja joskus suvantoja; mukavaa, elämänmakuista aaltoliikettä siis.

Googleen syötetyistä hakusanoista ahkerimmin ovat olleet käytössä ‘pinon päällimmäinen’, ‘alkupalat’, ‘eeva kilpi kuolinsiivous’ ja ‘genmaicha’.


Sitten arvonta-asioihin. Olen tästä kovin innoissani, sillä näitä arvontoja on niin mukava järjestää ja edellisestä on kulunut jo jonkin verran aikaa. Minuakin aina jännittää, että kuka voittaa! Synttäreiden kunniaksi arvotaan tällä kertaa seuraavat jutut kolmelle onnekkaalle:


1.       John Miller: The lingo dictionary of favourite Australian words and phrases. Voittaja saa muun muassa tietää, mitä tarkoittaa ‘bat out of hell’, ‘dingo’s breakfast’ ja ‘skin and blister’, ja Alperstein designsin Warlukurlangu – Artists of Yendumu ipad-kotelo. Tuotto hyvään tarkoitukseen.
2.       The English Tea Shopin Valkoinen irtotee ja romanttishenkinen teepallero.
3.  Hyväntuulen suunnittelukirja (viikoiksi ja kuukausiksi): “It’s not easy to find happiness in ourselves, and it is not possible to find it elsewhere” plus hieno ja eläväinen, kolmiulotteinen Royce Art Geckos-kirjanmerkki, joka saattaa alkaa pyörryttää, jos sitä tuijottaa liikaa! 

Arvonta suoritetaan maaliskuun viimeisenä päivänä kello 5 tätä aikaa. Kommentista saa yhden arvan, rekisteröityneet lukijat saavat kommentoidessaan kaksi arpaa ja linkittämisestä saa kolme arpaa.

Oikein paljon onnea arvontaan ja lämmin kiitos siitä, että olette viihtyneet mukana tämän ensimmäisen vuoden! Olkaapas hyvä ja kertokaa myös toiveita, kritiikkiä ja muita ajatuksia blogin suhteen , jos niitä on tullut mieleen – kommenttilootassa saa vapaasti avautua :-)67 comments:

 1. Onnea onnea ja hyvä puhe! Nice stats, nice prezzies. Ja siis totta kai mukana, kahdella. ;)

  ReplyDelete
 2. Pikaista paranemista ja hilpeitä blogisynttäreitä!

  Aivan mahtava tuo iPad-suojus - mulla on sellanen musta ja virallinen virkamieskotelo :/

  Kolme arpaa, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos toivotuksista! Tuo suojus ei ainakaan joudu helposti hukkaan :-) Olet mukana!

   Delete
 3. Kylläpäs olet koonnut kivat palkintokokonaisuudet, en edes osaa päättää mikä niistä olisi houkuttavin. Suomen kielesi muuten tosiaan soljuu kauniisti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti kehuista :-) Olet mukana arvonnassa!

   Delete
 4. Superpaljon onnea ja paranemistoivotuksia vielä! Aivan mahtavat palkinnot jälleen! Kolmella arvalla mukana. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon, olet kolmella mukana! Onnea arvontaan!

   Delete
 5. Onnittelut vuosipäivästä! Upeita palkintoja, olen mukana kahdella arvalla!

  Samaan syssyyn kiitos kivoista postauksista ja todella hyvistä kirjavinkeistä. Kenguruhaasteesi kautta olen paitsi päässyt uusien kirjojen kimppuun, myös elävöittänyt kirjakeskusteluja aussiystävieni kanssa. Tosin ikävä sille puolelle maailmaa on tässä blogisi myötä vain kasvanut, hm.

  Kiitostesi myötä heräsi kiinnostus yhteistyöstäsi kustantamojen ja kirjailijoiden kanssa. Voisikohan siitä saada joskus postauksen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, olet arvonnassa mukana!

   Mahtavaa, että kirjakeskustelut ja yhteydet aussilaan ovat pongahtaneet jälleen pinnalle. Ikävässäkään ei ole mitään vikaa, toivottavasti pääset pian visiitille!

   Kiitos juttutoiveesta myöskin, laitan mietintämyssyyn. Kovin orgaanisesti ovat nuo yhteydet syntyneet blogin myötä.

   Delete
 6. En tällä kertaa osallistu arvontaan, mutta onnittelen ja linkitän arvonnan kuitenkin blogiini. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaunis kiitos onnitteluista ja linkityksestä!

   Delete
 7. Onnea blogille ja pikaista tennispallojen laskeutumista. Se parhaiten nauraa kellä on parhaimmat kodeiinit viisausenhammasleikkauksen jälkeen ja muita suomalaisia sananlaskuja...

  ReplyDelete
  Replies
  1. :-D Kiitos paljon, suuni yritti kivuliaasti hymyillä! Kodeiini on kyllä ihanaa <3

   Delete
  2. Niin, ja olet myös arvonnassa mukana!

   Delete
 8. Voi ei hammaskolotuksesta ja suuronnittelut ekasta vuodesta. Huima tuo yli 80 kirjailijan esittely... Blogisi on ihanan aurinkoinen ja se on tuonut lämpöä kuvien ja tekstien kautta Normandiankin koleaan talveen. Mukana kahdella arvalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia, on mukavaa levittää aurinkoa muuallekin, kun sitä riittää. Kiitos tässä samalla myös ihanista syksyisistä ja lumisista kuvista sieltäpäin. Niiden kautta saa ihanaa helpotusta korvennuksesta :-) Olet arvonnassa mukana!

   Delete
 9. Onnea 1 vuotiaalle! Ihania arvottavia, pakko olla mukana jopa kolmen arvan verran! Linkittelen tuota pikaa.

  Minä en muuttaisi blogissa mitään, sillä ihanan elämänmakuinen tämä on :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jipii, kiitos onnitteluista ja mukanaolosta!

   Delete
 10. Osallistun yhdellä arvalla, onnea blogisynttäreistä! :)

  ReplyDelete
 11. Onnea onnea ja kiitokset kivasta blogista! Olen vasta hetken aikaa ehtinyt seurata mukana, mutta mielenkiinnolla odotan tulevia postauksia. Jatka toki samalla linjalla :) Ja mukana ollaan kahdella...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, olet mukana ja tervetuloa lukijaksi myös!

   Delete
 12. Oikein paljon onnea 1-vuotiaalle! Ihastuttava julhapuhe, josta ei voi olla kuin samaa mieltä. olen itsekin saanut niin paljon toisista blogeista: päässyt nojatuolimatkalle, saanut kirjavinkkejä ja kokemuksia! Bloggaaminen on antoisa harrastus. :)

  Sinun blogistasi tykkään, koska siinä yhdistyy kulttuuri ja kirjat - minulle rakkaita asioita molemmat! Pitkää ikää blogillesi toivottelen ja arvonnassa mukana kuin peräpukama ;))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehee, kiitos, peräpukamahan tästä vielä puuttuikin ;-)
   Bloggaaminen on tosiaan mieltäavartavaa ja ihan huippu harrastus!
   Olet mukana arvonnassa, onnea matkaan!

   Delete
 13. Hei!

  Synttarionnea! Ihanaa kun taalla satelee onnitteluja ympari maailmaa (olen naemma toinen Ranskasta ja vasta muutama tuntu postauksen jalkeen). Palkinnot ovat niin mahtavat, etta sain kirjauduin vihdoin kayttajaksi, jotta saisin osallistua kahdella arvalla :D

  Joku ehdotti juttua yhteistyosta kustannusyhtiooiden ja kirjailijoiden kanssa, se olisi mielenkiintoista (vaikka sanotkin sen syntyvan aika luonnollisesti). Ja kun aussihaaste etenee, niin olisi kiva oppia lisaa aussikirjailijoista (kirjojen lisaksi). Etenkin kun luulisin, etta siella on todella paljon melting pot meininkia ja ihmisten polut kiehtovia.

  Mukavaa, hammassarytonta alkuviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, tervetuloa käyttäjäksi!

   Täytyykin sitten laatia sellainen yhteistyöpostaus, yleisön pyynnöstä :-)

   Aussikirjailijoista on ollut aikomus kirjoittaa myöskin. Valitettavasti en ole kuitenkaan mikään aussikirjallisuuden ekspertti, joten kestää hieman, ennen kuin saan aikaan mitään sellaista, jonka uskaltaisin laittaa tänne. Kenguruhaaste on siis itsellenikin avenue aussikirjallisuuden pariin. Olen ollut huomaavinani, että hyvin anglosaksista meininkiä on kyllä tuolla suosituimpien kirjailijoiden keskuudessa, joten onkin tosi mielenkiintoista tutkia asiaa melting pot - näkökulmasta. Kiitos siis ideasta!

   Kiitos toivotuksista, kodeiinin vuoksi särkyä tuskin huomaa :-)

   Delete
 14. Onnittelut yksivuotiaalle! Olen melko uusi blogisi seuraaja, mutta sen voin jo sanoa, että pidän tyylistäsi ja jutuistasi, ja ooh, erityisesti teenkiilto silmissä osallistun arvontaan:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Pisarainen, olet mukana arvonnassa ja toivottavasti käy onni myötä!

   Delete
 15. Oh, onnea onnea! Yksivuotias on hyvä ikä!

  Mukana arvonnassa - aivan ihanat palkinnot :).
  Paranemisterveisiä ja onnea toiseen blogivuoteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos oikein paljon, mukana olet, ja tajusinkin nyt, että toinen vuosi on tosiaan lähtenyt käyntiin näitä kommentteja kirjoitellessa!

   Delete
 16. Paljon onnea merkkipäivänä blogille ja bloggaajalle! :) Niin se aika rientää, kun on kivaa. ;) Ja kahdella arvalla olen mukana ma!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiitos! Juurikin niin, kaiken hauskuuden keskellä sitä vanhenee ihan huomaamattaan!
   Mukana olet!

   Delete
 17. Heipparallaa Sofia on mukana 2 arvalla! Onnea Sannabanana ihanan raikkaalle ja informatiiviselle blogille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Sofia, olet mukana arvonnassa, onnea matkaan!

   Delete
 18. Mukana ollaan. Sanon nyt ensin, että kahdella, mutta jos saan linkitettyä, tulen vielä kinuamaan yhden lisäarvan. Minulta kun tuppaa unohtumaan asioita, niin olen oppinut tekemään tällaisia varmistuksia:D.

  En valitettavasti saa edelleenkään blogiasi lisättyä bloglovin listalleni, mikä on harmi. Tulen tänne yleensä Riinan tai Hipun kautta, mutta jos päivityksesi ei ole näkyvillä juuri silloin, kun vierailen jommassa kummassa, jää jotakin välistä. Voihan sitä jälkikäteenkin lukea, ei siinä mitään, mutta kumma kuitenkin, että eivät tuolla listalla löydä tätä mukavaa yksivuotiasta.

  Kivoja blogivuosia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Mine! Ymmärrän hyvin tuon unohteluriskin, olet siis mukana varauksella :-) Mutta kahdella varmasti!

   Hitsi, yritän tehdä jotain bloglovin-kokeiluja. Todella harmillista!

   Delete
  2. En ymmärrä kirjauduin blogloviniin toisella sähköpostilla ja blogi löytyi kyllä sieltä. Kuinka ihmeessä tämä on mahdollista? Kokeilitko siis etsiä 'sannascupoftea' etkä 'pinon päällimmäinen'?

   Delete
  3. Jotakin selvästikin teit oikein, sillä nyt se löytyy ja onnistuin ryhtymään seuraajaksesi:). Hain siis aikaisemminkin tuolla sannascupoftealla, mutta ei onnistunut. Pääasia, että nyt pelittää.

   Delete
  4. Loistava juttu, vihdoinkin!

   Delete
 19. Skål! Onnea yksivuotiaalle!

  Terveisiä tällä kertaa Suomesta, täältä (ainakin tänä iltana) revontulten maasta! Olen ollut niin kovin iloinen löydettyäni blogisi! Tämä koko blogimaailma oli minullekin vielä ihan outo tuossa puoli vuotta sitten, mutta miten paljon mielenkiintoista täällä onkaan - voi matkustella ympäri maailmaa!

  Olen ollut aikoinani tosi kirjafriikki, mutta viime vuosina kirjat ovat jääneet elämän pyörteissä hyllyyn pölyttymään. Paljolti blogisi innoittamana olen taas alkanut katsella niitä "sillä silmällä". Joten kiitos siitä - itseni ja myös kirjojeni puolesta, sillä kirjathan ovat tarkoitettu luettaviksi tai ainakin siliteltäviksi ja muisteltaviksi :).
  Ottaisinpa minäkin kolme arpaa - olisi hienoa saada Australian paketti tuonne Norjaan vuorten keskelle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti! Vau, revontuliakin, niitä on kova ikävä!

   Minäkin olen uusi tulokas blogimaailmassa ja yhtä innoissani kaikista löydöistä (oma blogisi mukaanlukien!).

   Hienoa, jos olet saanut kirjavinkkejä ja innostusta lukemiseen täältä, tulinpa hyvälle mielelle.

   Olet mukana arvonnassa!

   Delete
 20. Hei, onnea kauheasti yksivuotiaalle! Kiitos blogista, se on ilahduttanut rutkasti - ihanaa, kun kirjoitat :)

  Ja toivottavasti paranet oikein sutjakasti.

  Henkilökohtaisen tavarataivaani yksinkertaistamispyrkimyksissäni jätän arvonnan tällä kertaa väliin, mutta ihan sun kunniaksi haen tällä viikolla jotain oikein hyvää teetä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos onnitteluista ja kehuista <3 Jääpussit poskilla naputtelen täällä, vieressä haaleaa kamomillateetä ja sängyllä odottamassa Secret River sekä pino puutarhalehtiä :-) Villi meno siis!

   Toivottelen takaisin oikein onnistunutta teenhakureissua ja nautinnollisia teehetkiä!

   Delete
 21. Onnea synttärisankarille!
  Minuakin kiinnostaa se kirjailija-kustantaja-bloggaaja-yhteistyö.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiitos! Olet mukana arvonnassa!
   Jep, postaus tulossa, kun kiinnostusta on niin runsaasti!

   Delete
 22. No minäkin tahdon osallistua, tosi kivat palkinnot olet keksinyt synttäreiden kunniaksi -Ja hei onnea tietenkin synttärisankarille :)

  Ylempänä kehuttiin sun suomenkielentaitoa (hahah, kuulostaapa koomiselta, suomalaisiahan tässä ollaan!), josta tulikin mieleeni, että oletko kauan jo asunut poissa Suomesta? Itsellä välillä tuntuu, että englanti tunkee mieleen niin vahvasti, että äidinkielihän tästä kohta kärsii! Pitänee itsekin lukea enemmän suomenkielisiä kirjoja..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, mukana olet arvonnassa!

   Suuri(n) syy blogin perustamiselle ja suomenkielisen lukemisen lisäämisyritykselle oli juuri tuo kielen huomatttava rappeutuminen. Varsinkin kirjoittaminen alkoi tuntua jo ylivoimaiselta. Puhuminen äidin kanssa puhelimessa tietenkin vielä sujui, mutta silloinkin tuli ajatuskatkoksia ja piti hakea sanoja. Ymmärtäminen tietenkin sujuu ihan sujuvasti, paitsi ehkä joidenkin uudissanojen kohdalla :-) Minä lähdin Suomesta vuonna -98. En usko, että ajalla sinänsä on niin paljon tekemistä sen kanssa, kuinka hyvin/hyvänä kieli säilyy, vaan sillä, kuinka paljon mahdollisuuksia on sitä käyttää arjessa. Jos on esimerkiksi suomenkielinen puoliso tai ystäviä, tai vaikka aktiivinen Suomi-seura asuinpaikkakunnalla, niin käyttökieli säilyy luonnollisesti parempana.

   Juu, suosittelen kielenhuoltoa, koska se on kyllä kamala tunne, kun huomaa, että 'oma' kieli meinaa jättää!

   Delete
 23. Onnea ihanalle blogillesi, jonka kautta tulee lämpimät tuulahdukset Australiasta, minulle melko tuntemattomasta maanosasta. Juttusi ovat mukavan monipuolisia, niitä on hauska lukea.

  Olen arvonnassa mukana kahdella.

  Suomenkielesi sujuu jo oikein mallikkaasti, blogista on siis ollut hyötyä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon onnitteluista ja kehuista!

   Onneksi kieli tulee nopeasti takaisin, kun sille antaa mahdollisuuden. Omaa ja muiden blogeja saan kyllä kiittää tästä 'recoverystä' :-)

   Olet mukana kahdella, onnea arvontaan!

   Delete
 24. Kiitos kysymästä, viihdytty on! Osallistun mielelläni arvontaan yhdellä arvalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä juttu, mukana olet ja toivottavasti tärppää!

   Delete
 25. Myöhästyneet onnittelut 1-vuotiaalle! Ja tietenkin olen (taas) arvonnassa mukana, jos vielä kerkiän.

  Edelleenkin kiitän inspiroivasta blogistasi, joka on innostanut minutkin lukemaan. Tavallisesti lukuinnostukseni loppuu muutaman kirjan jälkeen, mutta nyt olen lukenut monen monta kirjaa, eikä innostukselle näy loppua. Taitaa olla siis pysyvää lajia. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kyllä ehdit hyvin mukaan vielä!

   Ja aivan todella mahtavaa, että olet edelleen lukuhuumassa <3 <3 <3 Se Desai sitten seuraavaksi :-D

   Delete
 26. Kahdella arvalla mukana, sulla on aivan huippu blogi. Uutena rekisteröityneenä lukijana mukana :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kivaa, tervetuloa mukaan arvontaan ja blogin lukijaksi (ja kiitos)!

   Delete
 27. Paljon onnea blogitaipaleelle! Itse olen nauttinut kaikkein eniten postauksista, jotka tuovat esille australialaista arkea. Muistan esim sen "päivä elämässäni"-postauksen. En normaalisti lue kirjablogeja, enkä usko, että jaksaisin lukea blogia, joka koostuu pelkästään kirjoista, joten juuri tällainen "joka toinen postaus kirjoja, joka toinen australiaa" -tahti sopii minulle.

  Minä menin ja linkkasin, mutta rekisteröitynyt lukija en bloggerittomana ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jenni! En minäkään jaksaisi pelkkää kirjablogia :-) Samanlainen meno siis jatkukoon. Kahdella olet mukana arvonnassa, onnea matkaan!

   Delete
 28. Onnea 1-vuotiaalle blogillesi. Pikaista paranemista! Mukana yhdellä arvalla.

  ReplyDelete
 29. Hieman myohassa tulevat onnittelut. Kiva lukea Australiasta, matka sinne on 'Bucket' listalla - useampi serkku siella, joita en ole koskaan tavannut !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon, ja hyvin ehtii vielä onnitella, arvontaankin pääset mukaan! Voi, sun on tultava tänne sukuloimaan :-) Missä päin Australiaa sukusi asustaa, vai ovatko all over?

   Delete
  2. Tietääkseni kaikki asustavat Canberran alueella. Toivottavasti matka joskus toteutuu !

   Delete
  3. Toivottavasti toteutuu! Canberrasta on niin lyhyt matka Sydneyynkin, jos kaipaa vielä isomman kaupungin humua ja vaikka rantaelämää. Canberrassa on muuten tosi hienot museot, galleriat ja kansalliskirjasto, talvella vain hyytävän kylmä!

   Delete
 30. Onnea ensimmäisestä hienosti sujuneesta vuodesta, toivottavasti tulee moninkertaisesti lisää!
  Arvonnassa mukana palkinnot kun ovat superhoukuttavia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiitos! Ehdit vielä mukaan!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!