Friday, April 19, 2013

Blogiloma

Allaolevasta kuvasta voikin tulkita kaiken tämänhetkisen tilanteen kannalta oleellisen:


Energiaa, elinvoimaa ja stressinpoistoa? Kyllä kiitos!

Tiistaina duunissa läimähti nimittäin eteen täysin yllättäen suuri homma tiukalla aikataululla. Onneksi tekemässä on dream team, joten hommassa on hyvätkin puolensa, niin kuin esimerkiksi hurtti huumori ja ymmärtävät olkapäät, joihin nojata kun väsyttää, ahdistaa, turhauttaa tai itkettää. Muutoin ei kyllä naurata, ja yritän nyt valveutuneempana olla valumatta takaisin tähän tilaan. Onneksi en ole pääroolissa, joten stressiä ei voi olla pahimmillaankaan yhtä paljon kuin silloin joskus aikaisemmin. Matkustaakaan ei todennäköisesti tarvitse. Tutkimusaihe on myös mielenkiintoinen, joten intoa riittää. Sama asia myös hirvittää: ei ole aikaisempaa perustaa juuri tältä tietyltä alueelta, jolle rakentaa. Paljon on opittavaa, mutta vain vähän aikaa.

Viikonlopunkin jo viiletin, siitä alla hiukan koostetta:

Oxfamin Walk Against Want - lenkillä testailin upouusia Saucony Hattori -juoksukenkiä. Uudet ostokset ja köyhyyskävely tuntuivat hiukan ristiriitaisilta, mutta nyt ne vain sattuivat samaan hetkeen. Hattorit ovat höyhenenkeveät ja ainakin kävellessä tuntuivat taivaallisilta. Koska niissä ei ole juurikaan pehmusteita, kovalla alustalla juoksemisen kanssa voi käydä niin ja näin, tai ainakin se vaatii totuttelua jalan lihaksilta. Mutta matkalaukkuun nämä ovat kyllä mainiot: eivät paina ja menevät pieneen tilaan! 


Kengät keveät ja istuvat kuin sukat.

Viikonlopun lemmikkimessuilla myin mini-me:n kanssa kakkuja, teetä ja kahvia hyvään tarkoitukseen, eli uusien kotien etsimiseen löytökoirille. Olipas hauska päivä ja mukavia enemmän tai vähemmän karvaisia asiakkaita. Koirakuume vain yltyi ja aloin tosissani harkitsemaan adoptiovanhemmuutta koirille, jotka tarvitsevat kriisimajoitusta.


Kesy ja tottelevainen haukka, jota lapset saivat pidellä käsivarrella.


Lauantaina ja sunnuntaina vapaaehtoilin myös suuressa aboriginaalitapahtumassa rekisteröimässä uusia jäseniä. Hulinaa ja vilinää riitti. Kiireiset, mutta hauskat menot vaativat tietenkin vastaavasti leppoisat ja hauskat huvit. Onnistunutta tapahtumaa ja tiukkatahtista viikonloppua juhlittiin rupattelun lomassa mojitoilla, guinnessilla, ranskiksilla ja ihanalla juustopizzalla.


Nam ja slurps!

Kiertelyn ja kaartelun kautta sitten vihdoinkin asiaan: blogi lähtee nyt reilun parin viikon tauolle hurjan työkiireen ja oikean loman (aaaah!) vuoksi. Saan toivottavasti ajastettua pari aikaisemmin tehtyä postausta ilmaantumaan poissaoloni aikana, ettei täällä ole aivan kuollutta, mutta nyt siis toivottelen:

oikein iloista ja mukavaa viikonloppua kaikille!

21 comments:

 1. On tosi hienoa, että teet noin paljon vapaaehtoistyötä!

  Minulle jäi vähän epäselväksi, alkaako se työrupeama jo nyt vai ihan oikea loma? Mutta ainakin rentouttavaa ja mukavaa viikonloppua ja oikein hyvää blogilomaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selvennettäköön, että en normaalisti haali noin paljon ylimääräistä hommaa, mutta tällä kertaa kaikki kasaantui muutamaan päivään.

   Anteeksi epäselvä jaarittelu :-) Työrupeama alkoi tiistaina ja jatkuu heinäkuuhun saakka. Lomalle lompsis onneksi keskiviikkona, mutta sitä ennen ja sen vuoksi on nyt viikonloppu ja ensi viikon alku rutistettava täysillä työjuttuja...

   Loma tulee tarpeeseen! Oikein kivaa viikonloppua sinullekin!

   Delete
 2. Kätsyt tossut. Jaksamista töihin ja lepoa lomaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvinkin kätevät ja tosiaan istuvat kuin sukat. Kannattaa tosin tilata ainakin puoli numeroa normia suuremmat. Sen verran hyvin nämä 'fit like gloves'.

   Lepäily on lomasuunnitelmissa, olen vain hiukan häkeltynyt vieläkin tuosta yhtäkkisestä työtaakasta. Se tuli niin puskasta, että kaikki lähikuukausien suunnitelmat menivät hiukan uusiksi.

   Delete
 3. Paljon jaksamista työrupeamaan!

  Ihanaa kun teet vapaaehtoistyötä ja nostat sitä blogissasi esille. Minäkin taidan postauksesi innostamana kysäistä, mitä perheemme voisi tehdä Helsingissä esim. Pelastetaan koirat ry:n hyväksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti! Kyllä tämä taas tästä ja tosiaan kivassa tiimissä on mukava puurtaa.

   Oli hauska, vaikka kiireinen viikonloppu. Vapaaehtoistyö tuntuu hyvältä, suosittelen :-)

   Delete
 4. Arpajaisvoitto tuli perille tänään. Suuret kiitokset! Siitä onkin pitkä aika, kun viimeksi olen saanut "oikeaa" postia ja vieläpä ulkomailta :)

  Kivan näköiset kengät :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä tietää, että lähetys on saapunut perille, toivottavasti tykkäsit! Oikea posti on kyllä aika spesiaalia :-)

   Kengät ovat tosi ihanat, hiukan vielä se asfaltilla juokseminen arveluttaa, mutta nyt viikonloppuna aion kokeilla.

   Delete
 5. Jei, mukavia lomahetkiä ja tsemppiä sitten taas työkoitoksiin. Mutta lomalle ne asiat pitää ehdottomasti unohtaa! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Lomanollaus on tosiaan ohjelmassa, tuntuu, että siitä on ihan luvattoman kauan aikaa, kun viimeksi olen ollut tämän maan rajojen ulkopuolella. Onneksi olemme reissussa muualle muuttaneen ystäväperheen kanssa, joten tekemistä ja juttelua riittää varmasti niin paljon, etteivät työjutut tule mieleen.

   Delete
 6. Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

  ReplyDelete
 7. Toivottavasti ehdit levätäkin välillä.Ja hienoa että olet mukana auttamassa koiria löytämään kodin itselleen:)
  Tsemppiä työtaakaakkaan!

  ReplyDelete
 8. Replies
  1. Hih, mullekin käy usein noin!

   Kiitokset, lomalla aion kyllä lepäillä ja rentoutua, fingers crossed. Työjuttu on kyllä aika megaluokkaa, mutta olemme päättäneet tehdä parhaamme ja toivomme että se riittää. Kiireiset kuukaudet siis edessä, saa nähdä kuinka selviämme.

   Nuo löytökoira-asiat ovat joskus kyllä niin käsittämättömiä. Aivan ihania hauveleita on hylätty, ja jotkut aivan pieninä pentuina vielä :-( Onneksi ovat sentään päätyneet dog rescueen, paljon huonommin olisi voinut käydä myös.

   Oikein kivaa viikonloppua!

   Delete
 9. Lomailu on välillä tarpeen! Voimia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin kyllä! Kiitos toivotuksesta ja oikein mukavaa viikonloppua <3

   Delete
 10. Ihanaa lomaa ja tsemppiä vielä siihen viimeiseen rutistukseen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos, loma siintää jo lähellä :)

   Delete
 11. Hyvaa matkaa paratiisiin! Nayttaa fantastiselta, siella on varmasti mukava kollotella ja unohtaa arki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Arki tulee näyttämään todella kaukaiselta ainakin noiden kuvien perusteella, enkä millään malttaisi odottaa. Nyt pähkäilen matkalukemisen kanssa, mitä mukaan?

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!