Wednesday, June 26, 2013

Kapteeni hukassa

Aussipolitiikassa on tänään tapahtunut hurjia. Niin kuin aikaisemmin kirjoitin, vaalit ovat edessä syyskuussa. Julia Gillard/Kevin Rudd -kahinointi on jatkunut oikeastaan Gillardin pääministerikauden alusta alkaen, ja tänään tapahtui jännittäviä: pääministeri Gillard kutsui puolueensa helmoissa huhuilevat rähinäjengiläiset esiin tänään iltapäivällä ja kutsui mahdollisen haastajan kaksintaisteluun. Spekulaatioon kyllästynyt pääministeri lisäsi, että homman nimi oli seuraava: illalla pidettävän äänestyksen häviäjä jättäisi politiikan puolueäänestyksen jälkeen. Rohkea veto. Muutama minuutti sitten lopputulos oli selvillä. Rudd haastoi uudelleen ja voitti. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään äänivyöry, eli Laborin ongelmat eivät jää tähän. Gillardin lisäksi hanskat lyövät tiskiin todennäköisesti myös hänen ministerinsä, eli tulevina viikkoina Australian hallitus tulee näyttämään aika erilaiselta kuin tänä aamuna. Australian ensimmäinen naispääministeri selvisi puikoissa kolme vuotta ja risat.

Pikkuisen on tuuliajoinen olo. Mistä tänne löytyisi kolmas suuri, järkevä puolue? Syyskuussa ei tee mieli äänestää oikein ketään. Tämän päivän tapahtumia voi seurata hetki hetkeltä täällä.


Henkilökohtaisessa elämässä päivän paras juttu oli suuren emun munan helliminen :-)


Kaunis.

Reilu puolikiloinen muna joutuu tänä iltana työkaverin kakkuun.


4 comments:

 1. No onpas siinä munaa. Taitaa tosiaan tuo yksi riittää koko kakkuun. Millä se on värjätty noin jännän näköiseksi? Ei kai se luomuna tuon värinen ole, paitsi ehkä jollain toisella planeetalla.

  Politiikkaa ei enää tahdo pystyä normi-immeinen ymmärtämään. Ja sen seuraamisesta menee ainakin täällä Ranskassa kaikki maku, kun yksi jos toinen entinen ja nykyinen ministeri on syytettynä jostakin kytköksistä, petoksista jne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Munaa oli myös (ex-)pääministerillä!

   Tuo on ihan luomuväri, eli kauniita ovat. Noista tehdään myös perinteistä aboriginaalutaidetta: munankuoreen kaiverretaan kuvia ja joskus maalataankin. Täytyykin laittaa joskus sellainen taidemuna tänne blogiin.

   Yksi muna kuulemma vastaa noin 12 kananmunaa, eli hyvin riittää isoon kakkuun tuo!

   Vihreillä on täällä tosi hyviä tyyppejä ja myös hyviä 'policyjä', mutta ne eivät yllä noiden kahden suuren kintereille ollenkaan, eli sitten kuitenkin käytännössä tulee äänestäneeksi jompaa kumpaa noista (tällä hetkellä) älyvapaista puolueista.
   Kytkössuhmurointia ei täällä ole toistaiseksi ollut kauhean paljon, mutta kaikenlaista muuta on. Henkilöpeliä ja mustamaalausta, ällöttää. Pysyttäisiinkin asiassa, eli politiikassa.

   Delete
 2. Ah, Labourin sekopäät. Puolueiden sisäiset taistot ovat melkeen pahempia kuin ne ulkoiset. Onko siinä sitten mitään järkeä on toinen asia... Vähän niin kuin Kepu ja toinen Kepu tappelis keskenään ja toisiaan vastaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä. No nyt on pellet molempien puolueiden nokassa, eli tasavertaisempi meno. (Vaikka siis aikaisemmin ajattelin, että Rudd on jees, jotkut paljastukset ovat saaneet minut muuttamaan mieltäni...)
   Seuraavat vaalit ovat mielenkiintoiset. Pelottaa kyllä millaiseksi meno aussilassa muuttuu, jos Abbott voittaa :-(

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!