Saturday, October 12, 2013

Fantastinen fantti

Ensi kerran törmäsin kauniiseen fanttiin jonkun supermarketin alennusmyynnissä. Fantteja olisi saanut puoleen hintaan! Harkitsin, ja olin olevinani järkevä. Fantti kavereineen jäi alekoriin. Hiukan tapahtuneen jälkeen luin sattumalta Sarpun blogista samaisesta teestä, joka oli kuulemma hyvää. Arvatkaa harmittiko, kun en siinä vaiheessa enää muistanut, missä teet olivat olleet alennuksessa!  Sen jälkeen fantteja ei ole näkynyt missään, kunnes muutama viikko sitten bongasin pienen fanttikokoelman paikallisen erikoisherkkukaupan hyllyllä. Hintaa Williamson Tean kauniisti koristelluille elefanttipurnukoille on tosin kertynyt railakkaasti niiden matkatessa Britanniasta tänne meidän kaukaisille syrjäteille. Ihan uteliaisuudesta oli pakko tarkistaa, kuinka paljon ekstraa tuli pulitettua, ja niinhän teepurnukan hinta on liki kolminkertainen emämaan myyntihintaan verrattuna! Kohtelen siis näitä kullanarvoisia teepussukoita tietyllä arvokkuudella :-) 

Paikallisessa herkkukaupassa valikoimaa ei ollut liiemmin, ainoastaan kolmea erilaista mustaa teetä oli tarjolla. Minä nappasin mukaani kauniin sinisen elefantin, eli Earl Greyn. Purnukka ei ole täysin ilmatiivis, mutta niin kaunis, että olen katsellut sitä mielelläni työpöydän vieressä olevassa kirjahyllyssä, jonne se on jäänyt asumaan. 


sannabanana
Kaunis elefantti kantamuksineen.Williamsoneiden teefarmarius juontaa juurensa 1800-luvun lopun Intiaan, jonne he perustivat ensimmäiset plantaasinsa. Elefanttityövoima kuului tuolloin olennaisena osana teenviljelyyn, ja siksi Williamson Tea onkin pitänyt elefantin logossaan. Nykyään Williamson Tean tee tuotetaan tosin Intian sijaan Keniassa, ja logon elefanttikin on muuttunut intialaisesta afrikkalaiseksi. Williamson Tean web-sivuilla on enemmän infoa yhtiön teeviljelmistä. 

Sitten makuun. Olen nautiskellut Earl Greytä viileinä iltoina ja aamuina hunajan kanssa - meidän kevät on nimittäin myöhässä. Purkin avatessa hulmahtaa ilmoille huumaava bergamotin tuoksu, mutta itse tee on tyypillistä pussipiperrystä. Ei mitään valittamista tosin, mutta hirmuisesti alkoi kiinnostamaan Williamson Tean irtolehtiteet, sillä yli 140 vuotta kokemusta teentuottajana varmasti maistuu jossain. Tämä pussiversio on aromikasta, voimakasta ja virkistävää perusteetä. Nyt olisi vain vastustettava herännyttä halua kerätä enemmän kauniita elefantteja kirjahyllyä somistamaan, eikunsiis jonkinlaiseen hyöytykäyttöön! 

12 comments:

 1. Replies
  1. Eikös, ja jokaisella laadulla on omanlaisensa koristeellinen tölkki. Kaikki niin kauniita, huoh!

   Delete
 2. Ihana teepurkki;ihan tuon purkin vuoksi ostaisin teenkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin onkin! Ja ihanuus vaikutti paljon ostopäätökseenkin. Se kolminkertainen hinta täällä laittaa onneksi hiukan harkitsemaan. Jos olisin Briteissä, minulla olisi varmaan jo koko värisuora :-D

   Delete
 3. Ihana, minäkin ostaisin purkin vuoksi. Teetä en oikein osaa enää juoda ollenkaan. Pitäisi kai ruveta harjoittelemaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä! Harjoitukset käyntiin vain! Oikein kirpaisee ajatella, mistä jäisit muuten paitsi :)

   Delete
 4. Minä olen huono teenjuoja, mutta tuon ihanan purkin ottaisin ilomielin, ja ehkä sieltä välillä joku teepussikin eksyisi kuppiin kahvin sijasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo ovat tällä pallonpuoliskolla sen verran tyyriitä teepusseja, ettei niitä päivittäin raaskisi juodakaan ;) Ihana tosiaan on tuo norsupurnukka, löytyisiköhän teiltä päin mistään?

   Delete
 5. Aijai, havaitsin juuri että noita saa David Jonesilta rahaa vastaan, ei tosin edullisesti... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin, siitä se norsukokoelma lähtee ;) ja kiitti DJ vinkistä, käyn seuraavalla kerralla katsomassa onko sama valikoima meilläpäin!

   Delete
 6. Norsufani täällä huokailee upealle teepurkille <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin! Kohtahan on joulu tulossa, eli kirjoita joulupukille :) Nuo ovat superhienoja!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!