Thursday, October 10, 2013

"Here we go round the mulberry bush..."

Mitenkähän näinkin tärkeä 'eväs' on jäänyt huomaamatta? Nimittäin mulperinlehdet! Kiinassa ja Intiassa mulperinlehteä on käytetty jo ikiajat verensokeria tasoittavana, viilentävänä ja puhdistavana lääkkeenä, muun muassa. Minä maistelin Yunomilta tilattua Kuwachaa, jonka tummanvihreä väri toi mieleen jonkinlaisen taikajuoman. 


Sato-perheen tuottamalla mulperiteellä on juurensa kahden vuoden takaisessa maanjäristyksessä ja sitä seurannessa tsunamissa, joka pyyhkäisi perheen kodin ja työpaikan mennessään. Mulperiteen viljely tarjosi Satoille uuden alun. Heidän tarinansa voi lukea täällä.


Neulamaisiksi rullatut lehdenpalat aukenevat haudutuksessa ja tuloksena on raikas ja voimakas juoma. Tämä maistuu kovin terveelliseltä, ja vieläpä sellaisella hyvällä tavalla :) Hiukan ruohomainen, aavistuksen makea maku muistuttaa kovasti perinteistä senchaa, mutta tätä voi hörppiä huoletta mihin vuorokaudenaikaan tahansa, sillä kofeiiniä ei mulperiteessä ole laisinkaan. Teetä saa muuten myös jauheena.


sannabanana
Matkalla pataan.

sannabanana
Valmista taikajuomaa.

sannabanana
Ihastuin Suomessa näihin hauskoihin Tigerin kolmen euron halpismukeihin.

8 comments:

 1. Hmmm,tässä ihan lähelläni on mulperipuu;pitäisköhän mun käydä hakemassa sieltä muutama lehti...Tigerissa on tosi kivoja juttuja:Mulla muuten on kassi tuolla samalla hahmolla;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla ei ole harmikseni mulperipuita lähistöllä, mutta edellisessä talossa oli. Söimme vain marjat ja nyt harmittaa!
   Minulle tuo Tiger oli ihan uusi. Löytyi kivoja värityskirjoja ja muita leikkijuttuja edullisesti myös, onneksi! Kassi on varmasti tosi kiva myös. Tuo on mukava maanantaikuppi salkkuineen ja ilmeineen ;)

   (Onneksi blogger näyttäisi taas pelittävän!)

   Delete
 2. Hauskat mukit, eikä tosiaan maksanut paljoa....

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Luulen, että löydät kyllä! Kuulostaa sen verran kuuluisalta. Jostain aasialaisesta liikkeestä varmasti löytyy! Kerro mitä tykkäät, kun saat käsiisi!

   Delete
 4. Oho, tällaisesta juomasta en ole kuullutkaan! Kiinnostavaa! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En minäkään, ja googlailun perusteella näyttäisi olevan ihan aasialainen peruspilari!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!