Saturday, November 23, 2013

Dilemmointia herkuttelun lomassa

Melbourne otti minut vastaan keskiviikkona tyypilliseen tapaansa: harmaana ja sateisena. Lentokenttäbussissa takanani istuvat brisbanelaiset voivottelivat kovaan ääneen sitä, kuinka vaihtoivat aurinkoiset päivänsä ikkunasta näkyvään %?!$#:aan. Huono sää ei kuitenkaan pyyhkinyt länsipuolelta saakka mukana kantamaani kestohymyä, sillä Melbourneenhan ei reissata auringonpaisteen perässä! Viime päivät olen katsellut maailman eri kolkkia ja inspiroitunut täällä. Olen myös nauttinut täysin siemauksin herkullisten ja edullisten ravintoloiden tarjonnasta. Bonuksena ihanat ystävät ja heidän kantapaikkansa, joista ei potkita ulos, vaikka olisi jo keskiyö tai yli. Myöhäisten illallisten jälkeen olemme vielä parantaneet maailmaa ja toisiamme teekupposten äärellä aamun pikkutunneille. Nukkumaanhan tänne  ei siis tultu, vaikka on myönnettävä, että muutama ekstratunti tekisi tässä vaiheessa kyllä terää... Ihanana yllätyksenä ystäväni ensimmäinen soolotaidenäyttely oli vielä täällä, joten senkin pääsin näkemään 'elävänä'. Samalle viikolle on myös osunut Melbourne Music Week, minkä vuoksi itsensa voi yllättäen löytää jos jonkinlaisesta konsertista tai bileistä liikkuessaan a:sta b:hen. Viikko on siis ollut täynnä halauksia, jälleennäkemisiä, muisteluja, ihastelua, kauhistelua, herkuttelua, kävelyä, kokeiluja, aplodeja, elämyksiä, haahuilua, löytöjä, suunnitelmia ja toiveita. 


Pähkinänkuoressa - from this:

Kotirantaa siellä kaukana jossain....

To this:

Perthissä on hiukan enemmän populaa.

To this:
 
Gong Cha ja Hot Star Fried Chickenin jonot jatkuivat miltei korttelin ympäri.


Aurinkokin on todistettavasti pilkahdellut.

Taustalla State Library of Victoria.


George's Books - Old and Rare Books (Collins Street).

St Paul's Cathedralin kyljessä oli tärkeä ja näkyvä kannanotto: "Let's fully welcome refugees".

Chinatownissa kielletään ruokaöljyn kaataminen katuviemäriin kuuden tonnin sakon uhalla, Och samma pa mandariini.
Uusi ihastukseni: sushi burger bento box!


Vaikka kaikki on ollut mahtavaa, ei vierailu ole ollut täysin kivutonta. Mielen perukoilla kytenyt 'what if...' on taas käynnistynyt ja huomaan pohtivani nyt vakavissani takaisinmuuttoa. Kuhiseva suurkaupunki vs. hiljainen maaseutu. Kumpi voittaa ja miksi, ja onko varteenotettavia välivaihtoehtoja?

4 comments:

 1. Joo on valivaihtoehto! Perth :)
  Mutta kiva kuulla, etta visiitti on ollut tapahtumarikas ja ihana saista huolimatta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihhii! Ehka?!
   Ihanaa on ollut ja huominen aamu viela jaljella... Apua, en ollenkaan olettanut, etta tulisi nain kova hinku tanne takaisin taman pikaisen visiitin perusteella!

   Delete
 2. En kyl ehkä pystyis elää landella itte, elukat mekastaa liikaa öisin :) Kannatan Melbournea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Buhhahaaa, meillä ollaan niin landella, ettei täällä ole meluavia eläimiäkään, paitsi liskoja ja käärmeitä, jotka ovat hyvin hiljaisia!
   Melbourne on <3, paitsi ne talvet...

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!