Wednesday, November 6, 2013

Monenlainen prinsessa

Tämä hehkeä manga tarttui mukaani Suomesta ja lukaisin sen jo aikaisemmin lukutaitokampanjan  yhteydessä. Princess Ai - Rumors from the Other Side on itsensä Courtney Loven, D.J. Milkyn ja Yazawa Ain yhteistyönä suunniteltu kokoelma Prinsessa Aita koskevia tarinoita. Huhutaan, että Princess Ai on Courtney Loven alter ego, ja tarina osin hänen omansa. 


Love, C & Milky: Princess Ai - Rumors from the Other Side. Punainen jättiläinen, Helsinki, 2008.


Erityisen mielenkiintoiseksi tämän Ai-kirjan tekee se, että jokaisen lyhyen tarinan on piirtänyt eri sarjakuvataiteilija, luonnollisesti kukin omalla tyylillään. Prinsessa Ai ja hänen suuri rakkautensa Kent näyttävät siis erilaiselta kaikissa osissa, eli 'juoruissa'. Myös Ain persoona vaihtelee näkökulmasta riippuen. Sädehtivä diiva-kaunotar on vuoroin eteerinen, tuhma, herkkä, julma tai uhri. Ai on yliluonnollinen laulajatar, jonka enkelimäinen ääni sai maailman polvilleen. Mutta miten sitten kävi? Mitä Aille tapahtui, mistä hän edes tuli, ja miksi hänellä on siivet? 
Ai on kadonnut, ja monilla asianosaisilla on omat teoriansa ja uskomuksensa tapahtumista: Ai on aggressiivinen hyökkääjä ulkoavaruudesta, joka menetti muistinsa onnettomuudessa; hän on sydänsurussa kierehtivä siivekäs prinsessa valtakunnassaan rajan takana; hän on poispilattu, painajaismaisen itsekäs riiviö tai ehkä Ai on itse pahuuden ruumiillistuma, juonija, joka puukottaa silmää räpäyttämättä auttajiaan selkään?


Juorut sikseen, selvää on, että Ai on ainakin henkeäsalpaavan kaunis ja pukeutuu pikkutuhmasti herättäen samalla herrasväen huomion. Tiedetään myös, että hän ilmestyi yllättäen Tokioon muistinsa menettäneenä, sydämenmuotoista rasiaa pidellen ja ponnahti julkisuuteen Club Cupidin laulajana. Ain ja Kentin rakkaus on jotain yliluonnollisen upeaa ja kaunista, ja sellaisena kestää rakastavaisten fyysisen eron toisistaan, rajojen takana.

Lyhyitä tarinoita oli hauska lukea: (lapsekasta) huumoria, toimintaa, kipeää kaipuuta ja romanssia pursuaa sivuilta. En kuitenkaan tullut hullua hurskaammaksi Ain todellisen alkperän tai kohtalon suhteen, mutta sellaisia kai juorut ovat? Pitää ehkä etsiä käsiini The Story of Princess Ai, joka on kuulemma koherentimpi versio tapahtumista.

No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!