Sunday, December 22, 2013

Kantoja ja ruoteja

Viimeisiä työpäiviä leimasi lähinnä villi hervottomuus. Tekemättömien juttujen listaa en edes uskaltanut enää vilkaistakaan. Työpaikka oli täynnä naurua, itkua, vitsejä, (pitkäaikaisia ja väliaikaisia) hyvästejä, herkuttelua ja lahjoja. Edeltänyt vuosi sullottiin vaivalloisesti purkkin ja uteliaina kurkkailtiin jo tulevaan. Hektistä tulee olemaan, niin kuin yleensä. Vannoimme, että teemme hommat taas paremmin kuin aikaisemmin: varataan kunnolla aikaa, suunnitellaan, ennakoidaan, ohjaillaan resursseja ja kohdennetaan. Ja silti kaikki tiedämme, että asiat muuttuvat silmänräpäyksessä ja usein meistä riippumatta. Joskus työ tuntuu lähinnä polvirefleksiltä: joku kumauttaa ja me ponnahdamme vastaan, rimpuilemme valtavien virtojen vietävänä.  Aika usein onnistumme onneksi surffaamaan aallonharjallakin. Meininki on siis vähän niin kuin elämässä yleensäkin...

Viimeiset työpäivät minä hörppäilin NaturaliTean Kukicha Midoria. Luomutee on valmistettu pääosin kevään ensimmäisen sadon lehtiruodeista ja kannoista, vaikka sekaan on mahtunut myös jonkin verran teenlehtien palasia.     


sannabanana
Kantaa ja ruoteja kauniissa turkkilaisessa kulhossa.

sannabanana
Käyttövalmiina työpöydällä.


Tätä vankkaa teetä saa hauduttaa huoletta kiehuvassakin vedessä ja haudutuskertoja riittää useampikin. Kauniin kirkkaanviherä tee maistuu miltei pinaattiselta, eli sellaiselta superterveelliseltä. Tästä ei-kitkerästä, melkein makeahkosta teestä huokuu vitamiininen vihreys ja energia; tee on kuin itse kevät paketissa.

Meillä on nyt edessä hiukan epätavallinen joulu, ja siitä syystä blogi tulee todennäköisesti päivittymään hiukan hitaammin. Voi tosin käydä niinkin, että tarvitsen jotain ihan muuta ajateltavaa, jolloin blogihommat ovat juuri sopivaa terapiaa :-) Yhteenvetona siis: blogi tulee päivittymään joko hitaammin, nopeammin tai aivan tavalliseen tahtiin!

Oikein mukavaa joulunaikaa kaikille, missä ikinä joulua vietättekin! Minä toivon, että myrskyn ja aallokon keskellä me ehdimme ainakin silloin tällöin loikoilla rannalla ja pulikoida aalloissa. Alla viime viikonloppujen ohjelmistoa:


sannabanana
Toiveissa rantalojuskelua lämpimällä hiekalla...

sannabanana
... ja sopivasti actionia!


10 comments:

 1. Turkkilaisesta kupista, ihan totta;). Oikein leppoisaa joululomaa teille sinne lämpöön ja suolaisten vesien äärelle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yhdessä lahjapuodissa on noita kupposia kaikissa väreissä ja eri kokoisia, käsinmaalattuja ja Turkista. Hinta on aika suolainen, ja mietinkin niitä ihastellessa, että mihinkähän minihintaan sinä löydät noita ihan samoja basaareista siellä!

   Ihanaa joulua teillekin! <3

   Delete
 2. Lämpöistä joulua sinne, ranta näyttää ihanalta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ei-samoin, eli toivottavasti saatte lunta!
   Ranta on <3

   Delete
 3. Oikein mukavaa joulua sinnekin! Täälläpäin oli hyvinkin jouluiset säät vielä viime viikolla kun Jerusalmissa ja pohjoisessa oli lunta ja jopa täällä rannikolla maa oli hetken valkoinen räntasateen jälkeen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedätkös, minulla ei ole aavstustakaan siitä, millainen ilmasto teilläpäin on! Olin aivan yllättynyt, että luntakin sataa! Aukko yleissivistyksessä! Siitä huolimatta: mukavaa joulua sinulle ja läheisillesi :)

   Delete
 4. Sanoisin jotakin fiksua teestäsi, mutta koska juon kahvia, en osaa sanoa mitään, paitsi että mukavaa ja leppoisaa joulua sinulle!

  Täällä Helsingissä satelee vettä, ja mikäpä siinä, kun en kuitenkaan halua hiihtää enkä rakentaa lumilinnoja tai -ukkoja. Siellä täällä ruoho vihertää ja se jo maisemaa hieman parantaa. Mutta harmaa, harmaan mustavalkoinen tämä Suomi on, eteläisissä osissaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vähän niin kuin minä kahvin kanssa: 'ihan hyvää, varmaan...'
   Kiitos toivotuksista ja oikein mukavaa joulua sinullekin! Leppoisuus on valitettavasti tästä joulusta kaukana, mutta yritetään ottaa olosuhteista ja tilanteesta se paras mahdollinen irti?...
   Onpas jännä kuinka siellä on maassa jopa vihreää! Minä vietin lapsuudessa joulut Koillismaalla, ja aina oli poikkeuksetta valkoista! Lumi toisi hiukan valoa pimeään etelässäkin, toivottavasti saatte sitä hiukan maisemaa kirkastamaan - tai sitten lisää sitä vihreää :)

   Delete
 5. Kukichasi näyttää hyvälaatuiselta, tasaisia lehtiruotoja, kaunis väri.

  Olen yrittänyt tyhjentää omasta teekaapistani kukichaa, joka on huomattavasti epätasaisempaa. Kuppiin sihdatessa siitä päsee sihdin läpi teelusikallinen lehtipölyä ja jos se hautuu viisi sekuntia pidempään, lopputulos on juomakelvotona.

  Mutta että kiehuvassa vedessä jopa! Sinun teesi täytyy olla rautaista kukichaa. Omani pilaantuu heti, jos vesi lipsahtaa yli 70-asteiseksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli oikea kuningatartee! Vahingossa ajatuksissani heitin lehdet juuri kiehutetun veden sekaan töissä ja pelkäsin, että satsi meni susille, mutta mitä vielä, ei palanut ja hyvää oli silti! Kokeilin sitten uudestaan varmistukseksi, ja sama tulos. Suurimmaksi osaksi haudutin 85 asteessa ja sopi oikein hyvin. Suosittelen tätä lämpimästi!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!