Saturday, January 11, 2014

Lämpimin terveisin...

Mittarissa on tänään näyttänyt tältä:


Neljänkymmenenviiden jälkeen tämänhetkinen kolmekymmentä tuntuu jo melkein viileältä!

Ja siksi päivää on vietetty suurimmaksi osaksi täällä:


sananbanana
Aamuysiltä meni jo neljäkymppiä rikki. Oli ihanaa kävellä suoraan viileään veteen.

Voimassa on suurimmassa osassa osavaltiota kuumuuden ja tuulen vuoksi Total fire ban. Pieniä puskapaloja on syttynyt siellä täällä, mutta onneksi ne on saatu pidettyä aisoissa. Jääteetä ja jäätelöä on meillä kulunut. Onneksi huomenna pitäisi olla paluu inhimillisempään päivälämpötilaan. Mukavaa viikonloppua!

20 comments:

 1. Huh, Huh!

  Helsingissä pitästä aikaa ensimmäinen pakkasaamu. Silti murattini kuistilla edelleen hyvässä kunnossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pakkanen kuulostaa tällä hetkellä aika mainiolta! Toivottavasti muratti tarkenee :)

   Delete
 2. Jestas onpa teillä lämmintä! Kestämisiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, huh hellettä todellakin. Pitää vain muistaa juoda tarpeeksi vettä ja pysyä poissa keskipäivän korvennuksesta. Positiivisia puolia: pyykki kuivui 15 minuutissa ja sulatin vohveleita varten voin ulkona auringossa :)

   Delete
 3. Hertsileijaa, tuntuu vähän epätodellisilta lämpötiloilta näin Suomesta ajateltuna. Voiko merivesikään olla enää kovin viileää, jos ilman lämpötila on tuollainen?

  Multa meinas äsken varpaat jäätyä, kun oli kokonaiset kolme astetta pakkasta. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. On tuo 45+ kyllä aika epätodellisen tuntuinen täälläkin ;) Onneksi huomenna laskee 33 asteeseen. (Toivottavasti) kyseessä oli vain tällainen yksittäinen piikki, eli merivesi ei ollut kovin 'kuumentunutta' jo valmiiksi, eli virkisti kyllä.

   Laitapas sitä pakkasta vähän tännepäin myös!

   Delete
 4. Millaiselta se tuntuu, onko se ns. kuivaa kuumaa vai sellaista kosteaa, että koko ajan on selkä märkä hiestä? Siis toki tuossa lämmössä varmasti hiki tulee joka tapauksessa, mutta että onko se kuinka epämukavaa?

  Täällä ainakin jo 32 - 35 plusastetta on todella tukala, kun on niin kosteaa. Tosin tällä hetkellä niitäkin lämpöjä vähän kaipaa... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on onneksi kuivaa kuumaa, muuten olisin varmaan jo sairaalahoidossa! Jos Australian pätkäisee puolivälistä poikki, siellä pohjoispuolella on yleensä se kostea kuumuus ja alapuolella kuivempi. Paitsi tietenkin autiomaassa mantereen keskellä on aina kuiva.
   Hiestä märkiä ollaan tosin oltu nyt koko päivä, mutta ei tämä nyt iiihan kamalaa ole, varsinkin, kun ennustus näyttää, että huomenna on vain 33, mikä tarkoittaa sitä, että yöllä saa todennäköisesti nukuttua, jee! Eri asia, jos tällainen jatkuisi viikon... Tämä kesä on ollut nyt epätavallisen viileä (yes!) eli kauheita pitkäaikaisia käristyksiä ei ole ollut. (Toivottavasti tämä ilonsekainen uho ei nyt kostaudu...)
   Joo, kostea ja kuuma ei ole mun juttu... En vain kestä!

   Delete
 5. Huhhuh, ja samaan aikaan toinen puoli maapalloa jäätyy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, outo on tämä maailma! Tänään juuri palasi yksi kollega joululomalta New Yorkista, aika iso ero :)

   Delete
 6. Tammikuinen perjantai-ilta Porvoossa ja +5c. Sataa. Pimeää, pimeää, pimeää. JOten kun aamulla mittarissa oli -2c, harmauden keskellä tuntuu siltikin juhlalta! PAKKASTA!

  Minusta ei varmaankaan olisi australialaiseksi lämpötilojen suhteen. Mutta viinimaana asuinpaikkasi on lyömätön, joten ehkä sitä jonkin aikaa kestäisi. Kuumuutta... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, sait minut haaveilemaan sateesta ja viileydestä... :)
   Aussiviinit ovat minustakin aivan parhaita, nam! New Zealandista tulee hyviä myös.

   Delete
 7. Voi kauheeta! En pärjäisi ollenkaan tuollaisissa lukemissa. Kannattaa varmaan panostaa siihen veden juomiseen, että pysyy tolpillaan!

  Lämpötilan kokeminen on suhteellinen juttu. Joskus kun Suomessa oli viikon -25 asteen paukkupakkaset ja sen jälkeen lämpötila laski -5 asteeseen, tuntui kuin helteet olisivat alkaneet! Kai sitä tottuu melkein miihin tahansa lukemiin.

  Tsemppiä paahteeseen! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti tsemppauksesta! Eilen oli aika hieno taivas illalla ja näin sellaista äänetöntä salamointiakin. Tänään on vähemmän lämpöä mutta enemmän kosteutta ja tuntuu ällömmältä.
   Ja ihan totta, tottumiskysymyksiä nämä...

   Delete
 8. Kuule, ei käy kateeksi. Minä en todellakaan ole helteiden kaveri. Että koittakaapa kestää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedätkös mitä? Eilen meidän osavaltio oli maapallon kuumin paikka! (Lukuunottamatta maapallon ydintä, tietenkin). Kestetään, kestetään...

   Delete
 9. Oijoi, tuo vaatii jo kylmäverisyyttä!

  Täällä hytistään yllätyspakkasissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tai ainakin toimivaa ilmastointilaitetta!
   Mitenköhän kaikki kasvi- ja eläinraukat oikein reagoivat siihen outoon säähän siellä?

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!