Wednesday, February 26, 2014

Pomppimiset pompittu

Kengurun kyydissä -haasteen puitteissa pompittiin ympäri Australiaa viime vuoden helmikuusta tämän vuoden tammikuun loppuun. Kiitos kovasti kaikille osallistujille! Samalla osallistuin Australian Women Writers Challengeen, jonka puitteissa pyritään nostamaan australialaisten naiskirjailijoiden profiilia.

Hiukan säälittävästi luin vuoden aikana ainoastaan yhden kirjan omalta kymmenen aussikirjan listaltani (Kate Grenvillen The Secret River), mutta muita, uusia ja mielenkiintoisia kirjatuttavuuksia onneksi syntyi haasteen parissa. Kirjoitin aussikirjoista 12 postausta, ja toin esille samalla kuusi australialaista naiskirjailijaa. Varsin tasapuolista menoa siis :) Lisätietoja kaikista suorituksista löytyy blogin Haasteet-sivulta.


sannabanana
Terveisiä ikkunalaudan lohikäärmehevoselta!


Kenguru-haasteen voittajaksi pyrähti ahkeralla lukemisellaan (10 kirjaa) hienoja kuvia maailmalla ottava Ilona.
Toiseksi itsensä luki ansiokkaasti kahdeksalla mielenkiintoisella kirjalla kirjablogia pitävä Aino.
Ja koska olen hölläsydäminen enkä pidä periaatteistani kiinni, palkitaan myös Jenni, koska viisi aussikirjaa ei ole mikään pikkujuttu!

Palkinnot löytyvät tästä postauksesta. Ilona, jos voisit ystävällisesti laittaa sähköpostia ja valkata itseäsi kiinnostavat leffat, laitetaan leftover-leffa karkkipussin kanssa Ainolle :) Jenni saa ylläripalkinnon. Lupasin voittajalle myös jonkun tämän vuoden uuden kirjan, mutta viime vuoden alussa haastetta laatiessa en tullut tajunneeksi, että tähän lupaukseen kuuluu myös riski. En ole valitettavasti bongannut mitään mielenkiintoista luettavaa nyt alkuvuonna, joten aikamoisen pähkäilyn tuloksena palkintokirjaksi päätyi Michelle de Kretserin Questions of Travel, joka minullakin on vielä lukupinossa. Kirja voitti viime vuonna Miles Franklin Literary Awardin, jonka vuoksi odotukset ovat korkealla lukukokemuksen suhteen. Toisena vaihtoehtona oli pitkään Tim Wintonin Eyrie, eli Ilona, saat vielä vaikuttaa palkintoon. Toivottavasti jompi kumpi kelpaa!

Kiitos vielä kerran kaikille osallistuneille - tästä innostuneena kenguru saattaa pomppia blogissa vielä joskus uudestaan levähdystauon jälkeen.

Ja voittajat: laittakaapas sitten osoitteita tulemaan, niin palkinnot saavat lähteä matkaan teitä kohti!

4 comments:

 1. Wau oi kiitos! Joo ei tosiaan ollut mulle pikkujuttu, kun luin viime vuonna yhteensä ehkä seitsemän kirjaa. :D Mutta suurkiitos itsellesi haasteen järjestämisestä, sillä pienestä lukumäärästä huolimatta luin tänä vuonna enemmän kuin aiemmin ja uskon, että ensi vuonna luen vielä enemmän. Innostit siis minut takaisin lukuharrastuksen pariin!

  Onko sulla mun osoitetta vielä tallessa edellisestä kilpailusta? En ole muuttanut välissä, eli se toimii yhä. Olen muuten menossa parin viikon päästä täällä englanninkielisten kirjojen bookswap-tapahtumaan, jossa ajattelin laittaa hyvän kiertämään ja tarjota perunankuoria erinomaisten arvosteluiden kera muillekin luettavaksi. ;) Reissu Guernseyyn sen sijaan on yhä hyvin hataralla suunnitteluasteella...

  Toivottavasti jaksat pomppia täällä jatkossakin levähdettyäsi. Olisi kiva kuulla, kuinka sulla menee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kuinkas hienoa ja sydäntälämmittävää, että lukuinto on palannut, jee!!! Ja anteeksi vastauksen viipyminen, vieläkään ei ole nettiyhteyttä, vanhassa talossa 'kaapelit solmussa', joten kestää... Ja muutenkin kaikki on solmussa, mutta selvitellään :D

   Bookswap kuulostaa tosi hyvältä, toivottavasti seuraavakin lukija tykkää.

   Ah, Guernsey... Mielenkiintoista, olisi kiva lukea sun reissusta sinne, sitten joskus!

   Minä jatkan kyllä pomppimista, kunhan saan nämä hidasteet raivattua edestä!

   Kivaa sunnuntaita sinulle (terveiset töistä!) :)

   Delete
 2. Voi pahus, tämä haaste jäi nyt kyllä vaille suorituksia, vaikka sopivaa kirjallisuutta oli jo kotiin kannettuna kirjastosta.:( Tosin eihän haasteen päättyminen tarkoita, että kirjoja ei voisi lukea.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta, lukemaan vain! Minullekin jäi tuo oma alkuperäinen pino aika koskemattomaksi... Mutta tosiaan innostusta riittää vielä eteenpäin, eli taidan uusia tämän haasteen vielä joskus :)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!