Saturday, March 15, 2014

Aussie icon #6 - Totuus uggseista ;)

Alkoi naurattaa, kun googlailin itselleni ja mini-me:lle uusia uggseja kylmien talviaamujen varalle. Meillä on havaittavissa hienoista yölämpötilojen laskua ja tänä aamuna ilma tuntui miltei viileältä - hurraa, vihdoinkin! Vanhat, rakkaat mutta reikäiset uggsit lähtivät autuaammille varpaidenlämmitysmaille viime talven lopussa ja nyt on sitten aika hankkia uudet. Blue Mountains Ugg Bootsin sivuilta löytyi bootsien lisäksi jotain aika hauskaa:


Ostoskoriin: valheita, vain $225!


Myytävien saappaiden lisäksi on mahdollista ostaa 'The Uggboot lie'. 'Värivaihtoehdot' ovat: Pretend to be an Aussie, Over priced,  Corporate bullies, Not Aussie made ja Scared of competition. Ilmoituksessa voivotellaan siis erään uggs-valmistajan toimintatapoja ja varsinkin Australian nimellä ratsastamista. Jos kuvan teksti ei ole luettavissa, laitan sen tähänkin:


"The uggboot lie. An American company using Australia's good name would have us believe they invented uggboots when they only bought a trade mark. But Australian companies have been manufacturing uggboots for generations longer than that. Uggboots is a generic term not owned by anybody and available for everybody. Don't believe the lies being peddled by an American company about their overpriced, made in China boots being the genuine thing and all others fake."


Olen huomannut, että suomalaisblogeissa vilahtelee aika usein tuo kyseinen muka-australialainen brändi, jonka maailmanvalloitus on johtanut taisteluihin ugg-piireissä. Aussilassa pienempiä uggsien valmistajia on kymmenittäin ja suurin osa valmistetaan täällä paikallisesti kotimaisesta materiaalista.  Lampaannahasta valmistetut, pehmeät ja lämpimät jalkineet ovat helppo sujauttaa jalkaan ja pois. Keinomateriaalista Kiinassa tehtyjä 'uggseja' löytyy täältä myös, mutta eiväthän sellaiset pilipalit lämmitä lainkaan.   

Uggsit aloittivat maailmanvalloituksen 60-luvun aussisurffarien jaloissa. Sitä ennen lampaannahkatohvelit olivat lämmittäneet ensimmäisen maailmansodan lentäjien ja outbackin keritsijöiden jalkoja jo vuosikymmeniä. Alkuperäiset uggsit, eli rumat saappaat (ugly boots) olivat yksinkertaiset valmistaa: kaksi saappaanmuotoon leikattua lampaannahkapalaa ommeltuna yhteen ja pehmeä pohjanläpyskä alla. Nykyään taas löytyy jos jonkinlaista variaatiota ja jopa ulkokäyttöön suunniteltuja, kovapohjaisia uggseja. Surffareiden mukana uggsit löysivät tiensä maailmalle ja myöhemmin jopa muotiväen tietoisuuteen. 

Aussilassa uggsit ovat yhä synonyymi tohveleille eikä niillä seikkailla yleensä postilaatikkoa kauemmas kotiovelta, ellei sitten ole bogan. No, ehkä lähikauppaan vielä kehtaa mennä uggsit jalassa viikonloppuna, jos on sellainen laiska päivä ja tuntee myyjät ;)


Kylmistä jaloista kärsiville uggsit ovat taivaan lahja, lämpimät, kestävät, kevyet ja hengittävät. Kunhan uudet uggsit saapuvat, laitan tähän postaukseen kuvan. Kunpa kusti polkisi kovaa, sillä pehmoisten uggsien ikävä on suunnaton!


sannabanana
Tämä relaava pehmotassu ei uggseja kaipaa.Jos siellä ruudun toisella puolella suunnitellaan uggsien hankintaa, ostahan aidot ja usalaisia edullisemmat aussi-uggsit! 

10 comments:

 1. Hear hear! Ei mitään riistohintaisia kiinakopioita! (Mulla ei oo kyllä uggseja kun äiti toi hienot tohvelit Virosta)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin juuri! Virontohvelit kuulostaa kyllä hienoilta :)

   Delete
 2. Kuvaa odotellessa ! Oma talous antaa periksi vain käyttää 'Fuggs':ja - täälläpäin yleisesti käytetty nimi Fake Uggs:sille - vain 29 dollaria ! Lämpimät ja pehmeät nämäkin.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, hinnassa on kyllä eroa ja pääasia että ei palele! Minun vanhat kunnon uggsini kestivät melkein 10v, olin niihin hyvin tyytyväinen eikä hinta tunnu enää pahalta 10 vuoden jälkeen :D Täältä saa 'oikeita' lyhytvartisia uggseja noin AU$70-80 paikkeilla.

   Delete
 3. Täällä jengi tallustaa Uggseissa (en tiedä ovatko jotain halpiskopioita vai aitoja) kevät talvet ja missä tahansa. Jopa hameen ja sukkisten kanssa voi laittaa Uggsit :DD Minusta se on kammottavaa, mutta kukin toki tyylillään ;) Minulla ei Uggseja ole eikä tule. Tuollaisen ihanan relaavan pehmotassun voisi kyllä ottaa <3  ReplyDelete
  Replies
  1. Uuh, ymmärrän tuskasi :D En kyllä kovin pitkään jaksaisi uggseissa kävellä, ovat sen verran lörpöt rakenteeltaan. Mutta aamupala uggsit jalassa talvisin on <3.

   Delete
  2. Pehmotassut leuan alla, on se niin suloinen!

   Delete
 4. Hauska ja mielenkiintoinen postaus! :)
  Uggsit vastaavat Suomi-talluja (=huopikkaita) siis. Halvat kopiot aussipopoista kyllä erottaa tällainen asiaan vihkiytymätönkin. Ne linttaan astutut kiina-kopiot teinien jaloissa on epäsiisteyden huippu. Suomi-loskassa marinoituina, likaisina, muodottomina. Ou wau. ;)

  Tämä bloggaus saa entistä enemmän liputtamaan alkuperäisten asioiden puolesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hah, tunnistin omat uggsini, jotka ostin 19-vuotiaana Anttilasta, tästä kommentista. :) Enää en ostaisi minkäänlaisia uggseja, koska en kärsi yleensä kylmistä jaloista sisällä (ja jos kersin niin villasukat riittävät), ja ulkona taas haluan kengät, joissa on parempi tuki tällaiselle lättäjalalle.

   Delete
  2. Juu, uggseissa koko päivän kävely ei kyllä viehätä ajatuksena ollenkaan. Niillä saa varmasti lättäjalat, vaikka ei aikaisemmin olisi ollutkaan!

   Uusi sana minulle: tallut! Onko se joku huopikasmerkki vai huopikkaat yleensäkin?

   Kiitti kunnon nauruista (loskassa marinoidut uggsit) :D

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!