Tuesday, April 8, 2014

Aikaisen tipun pääsiäisjuhlat

Koska lähdemme pääsiäisen aikaan reissuun, oli mini-me:n jo vuoden kestänyt toive pääsiäismunien metsästyksestä kavereiden kanssa toteutettava hyvissä ajoin. Viikonloppuna laitettiin siis pöytä koreaksi ja munat piiloon :) Kutsuissa luki early bird easter egg hunt ja neljän neitokaisen voimin leikittiin 'musical easter eggs', pelattiin muistipeliä, oltiin hippaa ja herkuteltiin high tealla. Ruokalistalta löytyi triple-chocolate caramel slice, vadelma-valkosuklaa muffarit ja improvisoitu veggie loaf. Ruokajuomana oli English Tea Shopin Cool Breeze -jääteetä. 


sannabanana
Kattauspuuhissa.

sannabanana
Jääteehen tietenkin sydänjääpaloja <3

sannabanana
Hippaa turvapaikkatyynyillä.

sannabanana
Munasaalista.

sannabanana
Olisi maistunut mullekin, jos jotain olisi jäänyt....

sannabanana
Veggie loafista tuli aivan taivaallisen hyvää.


Ilma on meillä jo viilennyt ja mittari jää yhä useammin kolmenkympin alle päiväsaikaan. Ostin Cool Breezen aivan kesän lopulla ja nyt taitaakin olla viimeisiä mahdollisuuksia jääteen nauttimiseen. Onneksi hippailu ja munien etsiminen oli sen verran hikistä puuhaa, että viileä juoma oli paikallaan. Luomuhaudukkeesta löytyy piparminttua, hibiskusta, ruusunmarjaa ja mansikkaa. Ainekset on pakattu kymmeneen suureen teepussiin, joista jokaisesta riittää ytyä litran jääteehen (ja reilusti ylikin). Mauista piparminttu on selvästi voimakkain, ehkä hiukan liiankin. Kakkosena kielelle jää ruusunmarja, joka sekin on aika selkeä. Jäin kaipaamaan hiukan toisenlaista sekoitussuhdetta, jolloin esimerkiksi mansikan maku olisi päässyt paremmin esille. Ohjeessa kerrotaan, että sokeriakin voisi halutessaan lisätä, mutta näissä teejuhlissa sokeria oli muutenkin sen verran reippaasti tarjolla, että sokerihumala saavutettiin ilman juoman terästämistäkin. 

Loppuun vielä veggie loafin resepti, joka on aika summittainen, joten kannattaa mallailla maalaisjärjen mukaan tätä tehdessä. Tähän on hyvä piilottaa kaikenlaisia vihanneksi ja mikä parasta, resepti on täysin rasvaton (lukuunottamatta juustojen rasvoja). Maku oli sen verran loistava, että 'resepti' on pakko silti laittaa jakoon:

FETA-VEGETABLE LOAF (pieni leipävuoallinen)

(Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.)

10 cm pala raastettua kesäkurpitsaa (keskikokoinen)
1 porkkana
kourallinen silputtua tuoretta pinaattia
n. 50g fetaa palasina
1dl parmesaaniraastetta
unikonsiemeniä
suolaa ja pippuria
paprikaa ja oreganoa

(Sekoita ylläolevat keskenään kulhossa. Loafiin voi käyttää muitakin kasviksia eikä tarvitse välttämättä olla raastetta, kunhan palaset ovat pieniä. Muillakin yrteillä voi myös maustaa ja unikonsiementen sijaan voi laittaa vaikka auringonkukansiemeniä tms.)

1 suuri kananmuna
1dl maitoa
1 teelusikka dijon-sinappia

(Sekoita nuo kolme keskenään ja kaada kasvisseoksen päälle. Sekoita.)

1,5 dl jauhoja
2 teelusikallista leivinjauhetta

(Lisää jauhoseos mukaan, sekoittele niin että seos on 'tasalaatuista'. Kaada leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja anna muhia uunissa 20-25 minuuttia. Kun otin omani valmiina uunista, tuoksu oli niin ihana, että lapset, jotka normaalisti eivät kesäkurpitsaan koskisi, roikkuivat lahkeissa kiinni kunnes saivat maistaa. NAM!)

 

21 comments:

  1. Meillä on jo öisin villasukkakelit! Kauheeta, talvi! Toi loaffi on hyvän näkönen, pitää testaa.

    ReplyDelete
  2. Apua! Onneksi mulla on nuo uudet uggsit, ei talvi pelota (ainakaan toistaiseksi...). Luulen, että se on tuo dijonin ja fetan yhdistelmä, joka toimii. Muiden kanssa tietenkin. Oli herkkua, kokeile! Punasipulia ehkä lisäisin myös, mutta lapset ei olis tykänneet, joten jäi pois.

    ReplyDelete
  3. Ihanan näköisiä herkkuja! Loafia pitää ehdottomasti kokeilla joku päivä, nuo hienot väritkin toisivat piristystä arkiaamuihin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Onneksi tytöt söivät tuon caramel slicen pois, sen verran koukuttavaa se on! Loafia voi sentään syödä hyvällä omallatunnolla :)

      Delete
  4. Hauskaa oli varmaan tytöillä:)ja veggie loaf kuulostaa tosi herkulta:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, kivaa oli, ja meluisaa! Minun teki mieli piiloutua riippukeinuun! Kokeile loafia, nam!

      Delete
  5. Ooh, kutsu minutkin ensi kerralla! Matka vain on hiukan liian pitkä :) Ihanalta kuulostavat juhlat, tuo veggie loaf menee kokeiluun, näyttää todella hyvältä. Aah, en saisi lukea tällaisia juttuja kun jääkaapissa ei ole mitään hyvää. Harmi kun suomessa kunnon kevät tulee niin myöhään että sellaisia ulkoilma-easter egg-hunteja ei oikein voi järjestää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh, olisikin mukavaa, jos pääsisit käymään!
      Suosittelen tosiaan tuota loafia, vaikka resepti on tosi summittainen....
      Täällä pääsiäinen on just sopivasti: ei liian kuuma tai kylmä :)

      Delete
  6. Ihan mielettömän herkullisen näköistä! Pakko laittaa loaf kokeiluun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli namia :) ja kokeile, variaatiomahdollisuuksia on tsiljoonia!

      Delete
  7. Kiitos herkullisen kuuloisesta reseptistä! Taidanpa rullata heti hihat ylös (kuvainnollisesti kun lyhythihaisella vielä mennään) ja alkaa leipomaan. Jääkaapin pohjalla kun lojuu muutama yksinäinen vihannes, jotka olis paras käyttää piakkoin pois. Ehkä Finskikin innostuis tästä, se kun on lähiaikoina alkanut vähän nirppanokkailemaan joidenkin ruokien kanssa. Meikäläisellä on mennyt ihan pasmat sekasin, kun ei aiemmat herkut enää maitakaan! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai-jai Finski! Toivottavasti tämä maittaa ja toivottavasti nirppisvaihe ei kestä kovin kauaa!

      Delete
  8. Tuota vege loaffia pitaa kokeilla, nayttaa ja kuulostaa herkulta! Pitaisiköhan meidankin jarkata tytölle jotain paasiaismunan etsintaa tai -maalausta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maalaus oliskin ollut kiva! Meilläpäin ei muuten suuremmin maalailla ja siksi ei tullutkaan edes mieleen tuollainen aktiviteetti!

      Delete
  9. Harvoin mikään resepti kolahtaa näin (ei varmaan ikinä), että lähdin heti kauppaan hankkimaan ainekset. Tuli tosi hyvää, vaikkei kyllä ihan "leipää", sillä se jäi aika mössöksi. :) Onneksi maku oli silti erinomainen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No voi, mutta onneksi oli hyvää silti!
      Ensi kerralla vähän enemmän jauhoja? Isompi kananmuna? Kauemmin uunissa? Vähemmän maitoa?
      Resepti on tosiaan summittainen, kun omassa versiossa en kovin tarkkaan mittaillut, heittelin vain!
      Itse aion seuraavalla kerralla käyttää täysjyväjauhoja vehnäjauhon sijaan.

      Delete
    2. Mun valmis seos oli sellaista aika tönkköä, mutta kosteaa :)

      Delete
    3. Kiitti vinkeistä! Ens kerralla vaihtelen vähän noita määriä. Nyt yön jääkaapissa vietettyä siitä sais palasia leikattua. Ehkä vaan hätäilin eilen nälissäni :)

      Delete
    4. :D Koklaa joskus uudestaan! Mä sain noin (kuvassa) viipaloitua heti uunistaoton jälkeen, koska oli pakko kun oli kans nälkä, eli ymmärrän hyvin sen kiireen!

      Delete
  10. Kiitti reseptivinkistä, tämä menee kokeiluun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ole hyvä ja toivottavasti tulee kunnon herkkua! Muista tuo varoituksen sana: määrät reseptissä ovat summittaisia, eli lisäile ja poista mutun mukaan kokatessa. Niin kuin yllä sanoin, vuokaan laitettaessa seos oli kosteaa mutta tönkköä, ei siis lorautettavissa vuokaan :)

      Delete

Suuri kiitos kommentistasi!