Saturday, May 3, 2014

Rakkautta kielellä ja mielellä (ja takan reunalla)

Uuh, joskus käy näinkin: lempitee osuu kohdalle aivan sattumalta ja odottamatta. Oikeastaan elämässäni on  ollut vain yksi tee, joka on kulkenut mukana nyt yli 10 vuotta. Kyseessä on Carlisle Tean Evening Mist, josta en ole koskaan kirjoittanut kunnolla (jopas on outoa!), vaikka olen usein sen maininnutkin. Nyt mukaan on tullut toinen ihanuus ja hytinä on sellainen, että tämäkin jää völjyyn pitkäksi aikaa.

Kaveri kävi kaupungissa ja soittaessa pyysin tuomaan mukanaan lisää voimajuomaa. 
"Mitä muuta? Keksi nyt jotain, täällä on kaikkea!" 
"No, tuo vaikka joku yllätystee!"

Yllätystee saapui ja olin sen suhteen ensin hiukan skeptinen: paketissa luki "white rose & goji". Vaikka Evening Mistissäkin on ruusun terälehtiä, en yleensä pidä ruusuteistä. Minulle ne tuovat aromillaan mieleen saippuan eikä saippuajuomaa tee tietenkää mieli nieleskellä ja maistella. Ja entäs sitten goji-marjat! En ole niidenkään hurja ystävä, vaikka myslin seassa ne menevätkin. Ovat niin intensiivisen makuisia. Uusi tee ei siksi mennyt heti kokeiluun ja aloitinkin hitaan tutustumisen pakkauksesta, joka on kaunis ja ilostuttava. Love Tea  kertoo olennaisen itsestään: heidän teissään on mukana on kaksi kukkurallista teelusikallista kärsivällisyyttä, yksi sydän täynnä rakkautta, kaksi kourallista (vai mikä on 'handful' suomeksi?) anteliaisuutta, yksi kourallinen ymmärtäväisyyttä, loraus huumoria ja ripaus ystävällisyyttä. Tee suositellaan tarjottavaksi kaikille rakkaudella. Australialainen Love Tea valmistaa luomu- ja fairtrade-teitä ja lahjoittaa lisäksi tuotosta prosentin luonnonsuojeluprojekteihin. 


sannabanana
Ah kauneutta!

sannabanana
Hautumistaidetta :)

sannabanana
Getting ready....


Millaista White, Rose & Goji sitten on? Kaunista. Pehmeää. Hoivaavaa. Yllättävän täyteläistä, vaikka kevyttä. Nimensä mukaan sekoituksessa on valkoista teetä, ruusunterälehtiä ja goji-marjoja. Hautumisen katselemisesta tulee jo hyvälle mielelle: tuoreenvihreät teenlehdet, punasteleva ruusu ja pullistuvat marjat :) Herkkä aromi, sekoitus, jossa kaikki tuntuu olevan tasapainossa eikä mikään hyökkää päälle, todellakaan. Hyvänolon teetä, joka on valmistettu taitavissa hyppysissä. Suosittelen kaikesta sydämestä. Tekee myös mieli maistella muita Love Tean sekoituksia tämän ensikokemuksen rohkaisemana.

Rakkausteetä on tietenkin nautittu rakkausrunojen kera. Riippukeinussa, sohvalla ja sängyssä sydäntä paikkaillessa on teekupposen seurana ollut Tämän runon haluaisin kuulla ja Tabermannin Elämä ottaa kädestä, joista molemmista lisää myöhemmin.*


Postauksen teemaan sopiva dollarin kirppislöytö. Kuumaa huumaa rantahiekalla. Tulis jo taas kesä!


*Mahdollisten väärinkäsitysten välttämiseksi on ilmoitettava, että hidas postaustahti ei suinkaan johdu särkyneestä sydämestä, rakkausteen ja -runojen parissa haaveilusta tai laiskuudesta, vaan järkyttävästä työmäärästä ja -tahdista, jolle ei näy loppua!

14 comments:

 1. Kaikki aikanaan. Rakkaudet ja työt ja postaukset. Kuulolla ollaan, aina kun on jotakin kuultavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se on, kiitos Mine! Olisi vain niin monta hyvää kirjaa ja teetä ja juttua, joista tekisi mieli kertoa, mutta en vain ehdi. Ja olen väsynyt kaikesta: pitää levätä kaikki pieni irtoava aika, että saa itsensä taas kasaan. Haasteellisia aikoja. Mutta ainakin tuntee olevansa elossa!

   Delete
 2. Tee ja sympatia välittyi maapallon toiselle puolen... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kunpa voisin tarjota oikeat maistiaiset! Kiva, että jotain sentään tuli sinne saakka! :)

   Delete
 3. Toivottavasti aikaa riittää itsellesikin,työn ohella.Ihanalta kuulostava tee ja kaunis:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai niin, konsepti nimeltä 'oma aika', päässyt unohtumaan... Yritän joogailla ainakin kerran viikossa, jotta pää pysyy kasassa ja mieli balanssissa kaiken keskellä :) ja teekupposet tarjoavat myös sen pienen rauhanhetken kiireessä, onneksi. Tuo tee on kyllä niin aaaaaaah!

   Delete
 4. Sannabanana, yritin etsiä, kirjoititko enemmänkin särkyneestä sydämestä, mutta otan osaa. Joku laulaa 'mitä yhdestä särkyneestä sydäemstä?', mutta kyllä se vaan meinaa.

  Otan osaa ja muistutan, että särkynyt ruukku on entistäkin kauniimpi kun se on koottu sirpaleista uudelleen.

  Minusta on tullut ihan kaakaohullu, sillä lämpimän jälkeen kylmät palasivat. Kaakao on jopa terveellistä, väittää professori Piippo.

  By the way: Vihreä tee on vaaraksi henkilöille, joilla on vaikkapa ärtynyt paksusuoli, sillä siinä on enemmän parkkiaineita kuin misään muussa teessä. Moni luulee siinä juovansa terveyttä ja käykin päinvastoin, kertoo juuri tutkimuksista selvinnyt. Tuo valkoinen tee näyttää ihanalta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kauheasti on ehtinyt tapahtua enkä ole paljoa ehtinyt kirjoitella tässä prosessoidessa ja räpiköidessä kaiken keskellä. Kiitos osanotosta, mutta uskon myös, että joskus on hyvä tosiaan särkyä :) Tällä kertaa ihan itse hyppäsin kielekkeeltä, mikä tekee asiasta ehkä helpomman? Mutta särkynyt sydän on aina särkynyt sydän, ja sellaisena melkein kaikki!

   Minäkin herkuttelen nyt kaakaolla <3 Ja takuulla on terveellistä :)

   Kaikkea kohtuudella, ja tosiaan, vihreä tee on aika ytyä myös!

   Delete
 5. Hienolta näyttää! Mulla suosikkiteeni on tällä hetkellä gunpowder. Mielestäni siinä on oliiviöljyä muistattava maku. Kysynkin nyt sinulta teeasiantuntijan ominaisuudessa, että miltä senchan pitäisi maistua? En nimittäin maista senchassa yhtään mitään. Ei kai se voi olla täysin mautonta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt alkoikin pitkästä aikaa tehdä mieli gunpowderia!
   Kauhea tuo sencha-ongelmasi! Ehkä sun lehdet on vanhentuneita? Makua pitäisi olla kyllä! Sellaista ruohomaista, hiukan makeaa, joskus hiukkaisen merileväistä :) entä jos kokeilet hauduttaa hiukan kuumemmassa vedessä? Jos menee pieleen, maistat ainakin kitkeryyden...

   Delete
 6. Sencha-teeni on Nordqvistin esanssiteetä, jossa on olevinaan "trooppinen makusävy". Väri on voimakkaan keltainen, mutta en maista mitään, vaikka kuinka yritän aktivoida makunystyröitäni. Ostan kyllä seuraavaksi maustamatonta senchaa. Hyvä tietää, mille sen pitäisi maistua. Merilevässä on ainakin voimakas maku, ehkä vähän liiankin voimakas :-o

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa epäilyttävältä! Senchaakin on niin monenlaista laatua ja maku riippuu monesta tekijästä. Merilevä ei ole missään nimessä mikään vahvin maku :D eli ei pelkoa! Eniten sencha maistuu senchalta!

   Delete
 7. Tuo PS oli ihan hyvä, sillä minä ainakin ajattelin näin. :)

  Tosi hienoja teekuvia. En ole aikoihin saanut aikaiseksi juoda iltaisin teetä (valkoista), mutta nyt tuli fiilis, että pitäisi varmaan keitellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikun keittelemään. Valkoinen on kivan kevyt illaksi myös!
   Meikäläinen täällä ulvoo jättikokoista täysikuuta, en pysty nukkumaan kolmen jälkeen aamuyöllä! Taidanpas kehitellä teekupposen käteen :)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!