Tuesday, May 27, 2014

Tehokkuus vain jatkuu...

No, ainakin jollakin saralla! Intensiivisten kokousten, jatkuvan ongelmanratkaisun ja ainaiselta tuntuvan pyykinpesun ryydyttämä minä on rentoutunut puutarhuroidessa ja teevarastoa inventoimalla. Olen muuten istuttanut elämäni ensimmäisen ruusun! Kyseessä on huumaavalta tuoksuva Love Potion, joka saisi myös toimia. Katsotaan kuinka käy, viihtyykö puulaatikossa ja miten reagoi keväämmällä, kun kuumat tuulet taas saapuvat kapunkiin. Ja houkutteleeko unelmien prinssin paikalle ;)


sannabanana
Love Potion puulaatikossa. Kaverina papuja ja yrtteja.


Teerintamalla ei ole huolta valinnanvarasta tai niukkuudesta, sen huomasin teevarastoja putsaillessa. Laskeskelin 40+ erilaista teetä tai hauduketta kotona ja tyopaikalla. Kaverin kolme vuotta sitten tapahtuneen muuton yhteydessä saadun Ikean raparperiteen jämät heitin vihdoin roskiin. Samoin ikivanha, epämääräinen Brasiliasta salakuljetettu mate sai mennä. Löysin ihanaa vihreää teetä, jonka olin joskus laittanut ilmatiiviiseen purkkiin. Nyt harmittaa, etten muista mistä juomasta on kyse, sillä en ollut tallettanut etikettiä :/ Tässä on kerrassaan kaunis makeankitkerä aromi!Kaakaotakin tuolla on teiden joukossa.

Kukkaisteeta keskella.


Päätin, että tästä lähtien yritän vähentää teenkin suhteen, ja todellakin hankkia vain sellaisia ihanuuksia, joita rakastan. Vähemmän sokkokokeiluja, enemmän taustatutkimusta. Ja juon edelliset loppuun ennen uusia ostoksia!


Kaikenlaista sielta loytyy, chaita, rooibosta, jaateeta, yrttiteeta...Loppuun pikaisesti vielä uutisia: perheessä on todettu kissa-allergia! Voihan järkytys. Kokeilemme tämän viikon, kuinka elämä kissan kanssa ehkä silti voisi jotenkin toimia. Itketty ja epätoivoiltu on jo. Nyt pestään käsiä ja imuroidaan. Ja jotain positiivista ihan viimeiseksi: NoViolet Bulawayon We Need New Names (Me tarvitaan uudet nimet) on purkautunut suoraan sydämeen. Mikä kirja!

10 comments:

 1. No voihan kissus. Meillä on perheessä myös jonkinasteinen kissusallergia, mutta imurointi ja tuuletus auttaa ja se ettei kissus pääse makuuhuoneisiin makoilemaan. Lievät oireet ovat pysyneet poissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä sama taktiikka, toivottavasti toimii!

   Delete
 2. Kissa-allergia, voi ei! :( Tsemppiä imurointiin siis!

  Teetä tulee täälläkin ostettua helposti enemmän kuin ehti juoda. Nyt olen yrittänyt pitää itseni kurissa ja kurssissa tämän suhteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minullakin uusi, tiukempi teenhankintaohjelma tämän inventaarion seurauksena :)
   Kissa-allergia on kurjuutta... Katsotaan miten käy!

   Delete
 3. Toivotaan, että kissa saa jäädä perheeseen ja allergia siedättyy. Meillä mies on allerginen yhdelle ja toiselle, mutta onneksi tulevat pupun kanssa toimeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä tosiaan toivotaan, kauhean surkea tilanne.
   Kunpa tosiaan siedättyisi jotenkin.
   Pupuja ei muuten täällä saa pitää lemmikkeinä kaikissa osavaltioissa ollenkaan! Täällä voisi, mutta esim Queenslandissa se on kielletty!

   Delete
 4. Toivottavasti kissa-allergiaan löytyy helpotus jotenkin!

  Kunnioitettavat teevarastot sinulla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lääkkeistä nyt ainakin, mutta ei niitäkään viitsisi koko ajan syödä. Kurjuuksien kurjuus siis. Kokeillaan nyt vähennettyä kosketuskontaktia ja käsienpesua taputtelujen ja leikkien jälkeen. Ainakin vähän on auttanut. Saa nähdä.

   Teetä oli kyllä vähemmän kuin aluksi epäilin :D Mustaa teetäkin löytyi ainoastaan kolme kappaletta! Mutta joo, noiden tyhjentämisessä taitaa kulua hetki jos toinenkin! Eikun hommiin siis!

   Delete
 5. Ihailen noita sinun teepurkkejasi, tosi kauniita! Harmittaa ihan, etten itse juo teetä sillä monet teet voisi ostaa kauniissa rasiassa (niin kuin Williamsin teet!). En viitsi teetä kuitenkaan ostella vain rasioiden takia :P

  Harmillinen takaisku tuo kissa-allergia. Toivottavasti siedätys auttaa. Mietin myös, että jos alkuun vetelisi antihistamiinia? Niiden käytöstä ei käsittääkseni ole haittaa, vaikka vetelisi vähän pidempäänkin. Tosin jos kyseessä on lapsen allergia, niin eri asia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahhaaa, ehkä tässä voidaan muodostaa jonkinmoinen kierräryssysteemi. Mä nimittäin ajattelin tehdä postauksen siitä, mihin noita miljoonia teepurkkeja laittaisi!

   Juu, allergia on todettu mini-me:llä ja itsekin tajusin,että olen onnistunut saamaan leukaan ihottuman juuri siihen kohtaan, jota kissa tykkää paijailla... Minua ei testattu, mutta mini tuomittiin 'highly allergic' kissoille :( Jatkuva lääkitys ei ratkaisuna kiehdo. Katsellaan kuinka homma alkaa edetä...

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!