Thursday, June 5, 2014

Myöhäiset synttärit

Pinon päällimmäisen 2-v synttärit menivät ohi maaliskuussa ilman minkäänlaista juhlistusta. Tapahtumaan oltiin kyllä varauduttu, mutta en vain yksinkertaisesti ehtinyt laatimaan yhteenvetopostausta saatika järjestämään arvontaa. Koska kuluneena blogivuotena on tullut luettua niin mukavia kirjoja sekä maisteltua herkullisia teitä, linkkailemiseenkin olisi kulunut tuhottomasti aikaa, jota löytyi tarpeeksi vasta nyt. Painetaan nyt siis 'rewindia' ja teeskennellään hetki olevamme maaliskuun puolivälin tienoilla :)


sannabanana
Tuo meren sini....


Tämä myrskyisä ja kiireinen vuosi on vaikuttanut selvästi lukemiseen. Ehdin kirjoittaa blogiin vain 44 kirjasta! Kirjailijoiden sukupuolijakauma meni taas aika lailla tasan: mieskirjailijoita oli 23 ja naiskirjailijoita 24. Minusta tuo tasapuolisuus on todella mielenkiintoista: enhän tosiaan ajattele kirjailijan sukupuolta lainkaan lukemista valitessani.

Niin kuin sanottu, kirjavuosi on ollut kaikesta kiireestä ja myllerryksestä huolimatta nautinnollinen. 

Seuraavista kirjoista tykkäsin kuin hullu puurosta ja mielestäni 'kaikkien' pitäisi lukea nämä (extrasydämet itselleni erityisen rakkaille):Ja näistäkin pidin aika hurjasti:sannabanana
Horrocks on lättänä perheranta. Surffipaikat löytyvät hiukan kauempaa.Lukemista (ja elämää muutenkin) ovat vauhdittaneet tai rauhoittaneet seuraavat ihanat teet:Kolmas vuosi on lähtenyt käyntiin sekavissa merkeissä. Seuraavat kaksi kuukautta tulen olemaan usein reissussa työn vuoksi, mikä tulee kai vaikuttamaan lukemiseen jonkin verran. Toisaalta, jos en aja, voin lukea kyydissä. Myös lentokoneessa liidellessä ja terminaalissa odotellessa saa usein hyvin luettua. Aika näyttää millaiseksi seuraava lukuvuosi muodostuu. Kaikenlaista herkkua löytyy kyllä hyllystä!


sannabanana
Mini-me oli änkyrällä tuulella yökylän jälkeen. Olivat kukkuneet puoleen yöhön, ja sen huomasi!Ne, jotka ovat jaksaneet lukea loppuun saakka, voivat palkinnoksi osallistua arvontaan! Toisen blogivuoden kunniaksi arvotaan rekisteröityneiden ja ahkerasti kommentoivien kesken  Camellia Cha:n hauska ja informatiivinen Curiosi-tea. Arvontaan voi osallistua kommentoimalla ja linkkaamisesta saa vielä lisäarvan. Aikaa on sunnuntaihin 22. kesäkuuta saakka.


(Kuvituksena vajaan parin kuukauden takaisia kuvia Horrocks Beachiltä, jonne lähdimme lounastamaan kahden himosurffarin kanssa. Oih, kesä ja lämpö voisivat tulla taas takaisin!)

14 comments:

 1. Mä laitoin Guernseyn kiertämään paikallisen expatporukan bookswapissa, joten ehkäpä tuolle yhdelle niteelle löytyy vielä kolmaskin ihastunut lukija. :) Sitten se onkin jo kiertänyt maailmaan aika hyvin...

  Ja totta kai osallistun arvontaan, aina!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kivaa, että kirja saa kiertää lukijalta toiselle :)

   Olet mukana arvonnassa!

   Delete
 2. Onnea 2-vuotiaalle! Menneen vuoden saldon summaaminen voisi olla hyödyksi ja mikä ettei huviksi itse kullekin bloggaajalle, mutta asiaan tarttuminen saattaa todellakin olla vaikeaa. ;)
  Pariin antamaasi kirjavinkkiin olen tarttunut, kiitos niistä, mutta teevinkit valitettavasti jäävät haaveilun asteelle johtuen asumisesteni kahvinjuojien maassa, joka lisäksi on kaikkien mahdollisten tullirajojen väärällä puolella.
  Ja arvontaan osallistun totta kai!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja joo, kaikenlaista mielenkiintoista olisi tosiaan voinut analysoida, jos olisi ollut aikaa. Minua jaksaa vain ihmetyttää tuo tasameno nais- ja mieskirjailijoiden suhteen. En jaksanut sentään alkaa laskeskella, millaisia teitä tuli vuoden aikana juotua, vaikka mielenkiintoista olisi ollut sekin!
   Harmi tuo teenjuonnille hankala sijaintisi :)
   Ja mukana olet arvonnassa!

   Delete
 3. Myöhäiset onnittelut;olen listasi kirjoista lukenut vain yhden,eli Midnight in the Garden of Good and Evil.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jael! Tuo Midnight oli kyllä hyvä!
   Laitan sinutkin mukaan arvontaan ;)

   Delete
 4. Myöhästyneet onnittelut! :)
  Minä en ole ehtinyt viettää vielä yksiäkään blogisynttäreitä, vaikka kolme vuotta on jo vierähtänyt. Jotenkin on muka aina ollut kaikenlaista muuta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiitos!
   Sellaista se on... Minusta on kyllä periaatteessa kiva katsella, mitä on tullut vuoden mittaan tehtyä, juotua ja luettua, mutta tosiaan, se toimeen tarttuminen on sitten toinen juttu, varsinkin kun on sitä kaikenlaista muuta olemassa...
   Olet arvonnassa mykana myös!

   Delete
 5. Onnea 2-veelle! Tällä kertaa jätän arvonnan välistä, vaikka kirja ihan kiinnostavalta vaikuttaakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiitos!
   Tuo kirja on myös omassa hyllyssä ja postauslistalla, eli kirjoittelen siitä lisää myöhemmin. Hauska se on!

   Delete
 6. Onnittelut 2-vuotiaalle. Kokeilen taas onneani. Kerran onni jo potkaisikin täällä: kassi on ollut kovassa käytössä ja voide on ihanaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, ja mukana olet!
   Kiva kuulla, että on ollut käyttöä :)

   Delete
 7. Paljon onnea! Sain listaltasi hyviä kirjavinkkejä, kiitos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja mukavia lukuhetkiä! Laitan sinutkin mukaan arvontaan!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!