Monday, September 8, 2014

#lukuhaaste

Osallistuin viime vuonna Suomen Pakoalaisavun lukutaitokampanjaan, jonka avulla kerätään rahaa Afrikan pakolaisten hyväksi. Samalla kampanja herätteli miettimään, millaista elämä olisi, jos usein itsestäänselvyytenä pidettyä lukutaitoa ei olisikaan. Kuinka tärkeä lukutaito on arkielämässä ja millaisiin ongelmiin törmäisi, jos ei osaisikaan lukea?

Tänään, kansainvälisenä lukutaitopäivänä Suomen Pakolaisapu haastaa taas kaikki suomalaiset mukaan lukemaan ja tukemaan Afrikan pakolaisia. Haasteen myötä kerätyillä rahoilla hankitaan aapisia niitä tarvitseville ja toivottavasti mahdollisimman monesta tulee lukija, joka osaa taitonsa ansiosta  auttaa  monin tavoin sekä itseään että muita. Lukutaito pelastaa henkiä, mahdollistaa toimeentulon, avartaa maailmaa, luo vaihtoehtoja ja on monin tavoin avain itsenäiseen elämään.
Haasteeseen voi osallistua syyskuun aikana ja lahjoittaa euron jokaisesta lukemastaan tekstistä (kirja/artikkeli jne). Osallistujat voivat myös julkaista kuvan lukemisestaan Twitterissä tai Facebookissa #lukuhaaste. 
Lahjoittaa voi tekstiviestillä '1 (tähän eurosymboli) Lukuhaaste' numeroon 16588.

Minä aloittelin lukemisen jo aamuvarhaisella ja sama jatkuu nyt töissä. Lukuhaasteesta inspiroituneena saatan ehkä jopa avata blogille Twitter-tilin, jonne voin postata lukukuvia. Jos näin ei käy, kuvat julkaistaan täällä blogissa. Ilmoittelen...

Haastan kaikki blogin lukijat ajattelemaan lukutaitoasioita ja, jos mahdollista, lahjoittamaan Suomen Pakolaisavun kampanjalle. Happy reading!

(Edit: nyt PP löytyy Twitteristäkin, @hisannabanana)

Työpöydän arkirealismia aamuauringossa.

3 comments:

 1. Huomasin tästä juttua eri puolilla Twitteriä ja Facebookia, mutta kun kerran sinäkin tähän haastat, niin ehkäpä tähän pitää lähteä mukaan. :) Mitähän sitä laskisi tekstiksi... ja jos avaat sen Twitter-tilin, niin ilmoittele joko täällä tai pingaa mua (@globecalledhome) niin tajuan seurata!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jippie! Minä olen päättänyt, että lasken kaikki yli yhden sivun normaalikokoisella fontilla kirjoitetut jutut mukaan :)
   Apua, nyt olis laitettava se Twitter toimimaan, tuli painetta ;)

   Delete
  2. Done and done! Löysin sinutkin! Kiitti potkusta peffaan tän suhteen :)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!