Sunday, September 7, 2014

Subiacon teetärpit

Viimeaikojen härdellin keskellä ehdin pikalomailemaan Perthiin ja tempaisin aamuisen teekauppakierroksen Subiacossa mukavimmista ihanimman Annen ja suloisten kersojemme kanssa. Kävimme tietenkin myos T2:n ketjukaupassa*, mutta ajattelin tännekin jakaa vinkit näistä kahdesta erityisesti muistiinjääneestä pikkuputiikista, sillä mistäpä sitä koskaan tietää, milloin muitakin suomalaisia teenmetsästäjiä eksyy noille kulmille :)

Tea for Me on kaunis 'vanhanajan' pikkuliike, jossa tekee mieli viipyillä ihan pelkästään ilmapiirin vuoksi. Kauniisiin puurasioihin pakattujen teiden lisäksi liikkeessä on tarjolla pieni valikoima teekannuja ja muita teevälineitä. Mini-me ihastui liikkeestä saataviin luonnonkarkkeihin ja koko porukka viihtyi rupattelemassa asiantuntevan ja mukavan myyjän kanssa. Suurin osa teestä on muistaakseni peräisin Sri Lankasta. Minä nappasin mukaani hurmaavantuoksuisen Soursop Green Tean, josta lisää tuonnempana, ja Anne täydensi jasmiiniteevarastoaan (ja kuulemma tuo Tea for Men jasmiinitee on sitä parasta?).


sannabanana
Tea For Me 3/94 Rokeby Rd, Subiaco.
sannabanana
Wanhanajan tunnelmaa.


sannabanana
Hienojen puurasioiden vuoksi melkein sorruin kahmimaan, mutta onneksi pidättäydyin,


Green Tea House on taas japanilaisiin teihin ja teetarvikkeisiin erikoistunut pikkuliike, jossa muuten majailee yhä unelmieni teekannu. En raaskinut kyseistä kannua hinnan vuoksi kotiuttaa, mutta se on jäänyt kummittelemaan mieleeni siihen malliin, että teekannukokoelma saattaa karttua seuraavalla Perthin visiitillä, jos kyseinen upeus on vielä saatavilla...

Astuimme aamulla miltei heti ovien avautumisen jälkeen liikkeeseen, jossa teevesi oli jo kiehumassa. Maistelimme silmien edessä valmistuvaa senchaa samalla kun kuulimme tarinoita teenhakumatkoiltaja katselimme valokuvia niiltä seuduilta, joilta putiikin omistaja hankkii teensä. Green Tea Housesta saa teen lisäksi myos teenvalmistusvälineitä ja kaikenlaista muuta japanilaista kaunista. Minä toin kotiin syomapuikkosetin ja edellisessä postauksessa vilahtaneen teekanisterin. Opimme muuten teenjuonnin lomassa sellaisen seikan, että monet samuraisuvut alkoivat taistelu-uran jälkeen valmistaa kauniita kirsikkapuisia teepurnukoita.

sannabanana
Green Tea Housesta saa hyviä vinkkejä teenvalmistukseen.

sannabanana
Sekoitellaan kuuma ja viileää vettä sopivaksi yhdistelmäksi.

sannabanana
Vihreää herkkua.


Kaikkein paras teehetki oli kuitenkin Ikean irkkareiden kanssa Annen partsilla nautittu sellainen. Epäterveellistä herkuttelua ja terveellistä teetä iltapäivän auringossa ja hyvässä seurassa. Lisää näitä!


sannabanana
Kippis!

sannabanana
Slurps! Ja Annen ihana tea cosy!

*T2:sta vastaan minulla ei ole mitään, rakastan T2-teetä ja kaikkea siellä, mutta yksittäiset, omillaan seisovat pikkuliikkeet ovat niin harvassa, että tekee melkein mieli halata jokaista sellaisen pitäjää!

6 comments:

 1. Kippis vaan sullekin! Tulipa hymy naamalle tätä postausta lukiessa, meillä oli aika mukavaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Uusintoja odotellessa :)
   (Se soursop-tee on kyllä ihanaa, kokeile ens kerralla kun täydennät varastoja!)

   Delete
  2. Joo täytyy käydä hakemassa. Se tuoksu oli niin huumaava 😊

   Delete
  3. Jep, ottaisin parfyyminakin saman tuoksun :)

   Delete
 2. Nyt tuli himo noihin irttareihin... *grrr*
  ;)

  ReplyDelete

Suuri kiitos kommentistasi!