Friday, October 23, 2015

Lennosta

Tällä taas viiletetään, tällä hetkellä odotellaan jatkolentoa lentokentällä. Määränpään myrskyn vuoksi lento lähtee myöhässä. Vaikka monilta osin Perthin lentokenttä (sekä domestic että international) on inhokkini, tykkään kuluttaa aikaa kentän kirjakaupassa ja huomasin juuri, kuinka totaalisen ulkona olen ollut tämän vuoden uutuuksista. Ovatko muut esimerkiksi huomanneet, että tänä vuonna tuli vihdoin jatkoa Gregory David Robertsin Shantaramille? The Mountain Shadow on yhtä tiiliskivimäinen kuin edeltäjänsä. Jännittää, uskallankohan edes siihen tarttua? Niin kovasti odottelin muutama vuosi sitten jatkoa, ja nyt takakannen luettuani kirja kuulosti jotenkin ihan eriltä verrattuna kultaisiin lukumuistoihini!

Bongasin myös muuta potentiaalista luettavaa, jotka laitoin korvan taakse. Tai siis napsaisin kännykameralla kansista kuvat. Tekeekö kukaan muu näin kirjakaupassa? Minulta pääsevät kyllä ilman kuvia unohtumaan, enkä usein jaksa alkaa kirjoittaa tietoja ylöskään. Toinen uutuus, joka kuumottelee, on Tim Wintonin omaelämäkerrallinen Island Home. Maailman suurin saari ja sen luonto on kuulemma pääosassa, ja Winton paljastaa kuinka Australian luonto ja hänen suhteensa siihen on vaikuttanut häneen ihmisenä ja kirjailijana. Wintonhan on kotoisin Länsi-Australiasta ja siksikin tämä muistelma kiinnostaa, sillä nämä karut maisemat ja autiot rannat ovat vaikuttaneet omaan mieleeni myös. Mietimme juuri ystävän kanssa, kuinka harvinaista on tässä maailmassa pystyä samoilemaan näillä loppumattoman tuntuisilla rannoilla ihan itsekseen, tai snorklailla korallien seassa ilman tuhansia turisteja ympärillä. 

Wintonin ja Robertsin lisäksi kentän valikoimissa kiinnostavilta vaikuttivat myös Murakamin Colorless Tsukuri Tazaki ja Pinball, Brizzin One Hundred Days of Happiness, Careyn The Chemistry of Tears ja Jhan The Water Book


2 comments:

 1. Hyvää matkaa. Kuvan nappaaminen tai ylös kirjaaminen on minullakin käytössä. Informaatiota piisaa niin paljon, että kaikki ei mitenkään pysy muuten päässä mukana. Kirjastossa katson puhelimesta vinkit vaikkapa kirjabloggareiden blogeista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Täällä tämä viiletys vain jatkuu. Paljon ollaan tehty lyhyessä ajassa - ja nautittu!
   Hahah, tälläkin reissulla huomaa kuinka infoa on liikaa ja kuinka ei itse pysy elämässään mukana! Elävä esimerkki tällä puolen ruutua :)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!