Saturday, November 28, 2015

Niin mustaa, mutta hauskaa

Suosikkileffaohjaajani Tim Burtonin The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories on asunut yöpöydälläni kuukauden päivät. Luin sen tietenkin kokonaan heti kirjan saatuani, mutta sen jälkeenkin olen palannut asiaan kohtalaisen säännöllisesti.

Kokoelmasta löytyy Burtonin kuvittamia ja kirjoittamia pieniä tarinoita, joista löytyy kaikki se, mistä pidän Burtonin leffoissakin: mielikuvitusta, synkkyyttä, mustaa huumoria, puoli-irrallisia ruumiinosia, kammotusta, ja kaiken ylittävää rakkautta. Pienen kirjan saa luettua alle puolessa tunnissa. Hyljeksityt, mutta silti toiveikkaat hahmot eivät aina kohtaa onnellista loppua  ja monet asiat ovat hiukan päälaellaan, niin kuin joskus oikeasssa elämässäkin, vaikka emme niitä juttuja usein halua ajatella.

Suosikkini ovat tuijottava tyttö, jonka silmämunat lähtevät ansaitulle lomalle sekä monisilmäinen tyttö, jonka ystävä kastuu kyynelistä moninkertaisesti silloin kun 'she breaks down and cries'.

Ei liian vakavamielisille tai yliherkille.


Burton, T. The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories. Faber and Faber, London 2005 (1998).

4 comments:

 1. Jännä juttu, mutta Tim Burton on myös minun suosikkiohjaajiani. Minuun vetoaa värikylläisyys, outous ja huumori. David Lynch inspaa myös. Ja ajoittain Almodovar. Ja Hitchcock.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lempiohjaajasamikset! :D
   Lynch ja Almodovar täälläkin.
   Se outous Burtonin käsittelyssä on ❤️.

   Delete
 2. Burton on aivan huipputyyppi, hänen elokuviaan on aivan mahtava katsoa. Kiitos kirjavinkistä =)

  ReplyDelete

Suuri kiitos kommentistasi!