Monday, December 28, 2015

Jälkilöylyjä

Löylyjäpä hyvinkin: keskellä päivää rakas kotikaupunki oli hetken aikaa maailman kuumin paikka, mutta sitten Marble Bar meni taas ohi. Onneksi maraton ei jatkunut tälle päivälle, sillä mitään en ole saanut luettua! Päivä on kulunut puhtaasti rannalla hikoillessa ja meressä viilentymässä. Kun lämpö laski 36 asteeseen, avasin optimistisesti ikkunat ja ovet, sillä 45:n jälkeen tuuli tuntui mukavan vilvoittavalta. Mutta sitten lämpötila lähtikin taas nousuun, ja täällä sitä hikoillaan koneen ääressä kuin saunassa. Kaveri kyseli jo, että pitäiskö toimittaa tänne vihta?! Kohta lähden taas mereen tai sitten vaatteet päällä kylmään suihkuun. Same same but different. Jos siis hanasta tulee edes kylmää vettä...

Maratonfiiliksiä.

En osannut lukea kovaa tahtia tai kovinkaan paljoa kelloa katsellen. Minulle riitti, että luin paljon ja aina kun voin - ja se oli ihanaa. Seuraavaa maratonia ajatellen (kyllä, aion tehdä tällaista uudelleen!!!) opin sen, että kirjoja kannattaa valkata etukäteen aika suuri pino, ja sellaisia, joita oikeasti himottaa lukea. Sitten voi tarpeen vaatiessa vaihdella ja valita fiiliksen mukaan. Aikaa ei tee mieli kuluttaa jahkailuun maratoonatessa, tai pakkolukemiseen.

Ainoa negatiivinen asia maratonissa oli se, että aikaa ei ollut kirjanjälkeiseen fiilistelyyn ja jälkimauista nauttimiseen kun kunkin kirjan sai luettua. Pidin toki jonkin verran paussia, mutta aika ripeästi tartuin seuraavaan, kun kuitenkin takaraivossa oli tietoisuus siitä, että aikaa ei ole rajattomasti tässä 'projektissa'. Etukäteen olin ajatellut, että postaisin parin tunnin välein edistymisestä, mutta sellainen ei käytännössä tuntunut hyvältä, jos oli lukuimu päällä ja keskeyttäminen olisi ärsyttänyt liikaa (tai ajantaju katosi kokonaan muutenkin...). 

Seuravan kerran jos maratoonaan, niin sen on oltava talvella, tai ainakin asunnossa, jossa on ilmastointilaite!

Luettuja sivuja kertyi minulle 1015 ja olin siihen ihan tyytyväinen. En muistanut laskea sivuja lukiessani, vaikka eihän tässä sellaista sääntöä ollutkaan. Oli ihanaa lukea kunnolla ja suhteellisen rauhassa. Kuumuus vain ajoi talosta ulos vilvoittelemaan, mikä johti pidempiin taukoihin lukemisessa. Minusta myös tämä viikon kestävä maratoonausperiodi on mukava juttu, sillä nyt ehtii seuraamaan muidenkin maratoneja, kun kaikki eivät ole nenät kirjassa samaan aikaan. Tässä postauksessa on päivitetty lista osallistujista, jos kiinnostaa mennä kurkkimaan muuallekin. Osa on jo maratoonannut, osa on juuri matkalla ja toiset ovat kohta lähtöviivoilla.

Välipäivien lukuiloa kaikille, ja kiitos maratoniin osallistujille! Lukekaa rauhassa :)


Vihdoin viileässä vedessä!

Päivän näkymät, välillä vedessä.
 

 


No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!