Monday, January 11, 2016

Kreivi meininki!

Pitkästä aikaa teestä. Brisbanen-reissulla mukaan ujuttautui pari teetä The Tea Centrestä, jonka olin melkein jo unohtanut, sillä 'keskuksella' ei ole yhtäkään toimipistettä Länsi-Australiassa :-( 
Mutta kannattipa käydä ostoksilla! Parasta teetä pitkään aikaan, minkä johdosta hymy nousi korviin heti ensikupposella. The Tea Centren teethän ovat siitä kivoja, että valikoima on laaja, ja sisältää paljon maustettujakin teitä. Mutta: mausteet ovat kaikki luonnonmukaisia. Monista muista The Tea Centren erottaa myös tuoreus: teet lennätetään parin kuukauden välein Australiaan, eli lehdet eivät istu (ainakaan matkalla tai täällä päässä) viikkotolkulla missään laivan ruumassa tai varaston hyllyllä. On muuten helpottavaa, että lennätys ja tuoreus eivät tunnu sen kummemmin asiakkaan kukkarossa. Ympäristöystävällisyydestä ja eettisyydestä voi sitten keskustella. Tuoreuden kyllä tuntee. Teet pussitetaan paikan päällä ostettaessa ja utelias asiakas saa nuuskutella potentiaalisia suosikkejaan kaupassa. 
 

Vaikka oli himskatin kuuma ja kostea sää, jostakin syystä minua viehätti Earl Grey Special. The Tea Centren versiossa on mustaan teehen sekoitettu tietenkin bergamottia, mutta myös sitruunankuorta, sitruunaruohoa, jasmiinia, kehäkukkaa, safloria ja ruiskaunokkia. Tuloksena ei ole kuitenkaan mikään makujen sekamelska, vaan musta tee, bergamotti ja sitrus ovat selkeät päämaut ja -tuoksut, herkät kukkaset vain jotenkin keventävät ja syventävät tunnelmaa. Tämä tee toimii myös loistavasti jääteenä, sitrusviipaleet tarjoavat vielä lisäpirskettä kokemukseen. Olen hauduttanut teetä hiukan veden kiehumisen jälkeen kolmisen minuuttia ja juonut mustana. Nautinnollista ja virkistävää.


Kaunis sekoitus.

Tuoksujuomaa uudessa joululahjakupposessa.


Pakkailu täällä jatkuu. Seuraavan kerran kuulemisiin tämän jättisaaren toiselta puolelta, kun koti on löytynyt ja nettiyhteys saadaan toimimaan!

2 comments:

 1. Intoa pakkailuun - täällä on sama edessä, vaikka muuttomatka onkin aika paljon lyhyempi. Ja onnea uuteen seikkailuun, jään jännityksellä odottamaan kuulumisia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, ja pakkaustsemppausta sinnekin. Into on alkanut hiukan hiipua... Nyt sisulla loput laatikoihin!
   Muakin jännittää ne kuulumiset, toivottavasti tulee kuulumaan kaikkea hyvää ja kivaa!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!