Friday, February 26, 2016

Teeteknologiaa

No nyt on netti, kiemuroiden ja kaamuroiden kautta. Ja sellaisen asian kyllä allekirjoitan, että on silmittömästi hyötyä siitä, jos jonkin maan asiakaspalvelu on siinä samassa maassa... Mutta se on jo toinen juttu!

Ja oho, aika menee (hukkaan) odotellessa, eli taitaa jo helmikuun loppu siintää utuisessa lähitulevaisuudessa! Siispä hyvä aika käydä käsiksi esimerkiksi joululahjoihin, jotka ovat muuttohäsellyksen vuoksi maanneet laatikoissaan luvattoman pitkään. 

Olin hiukan skeptinen T2n uuden Teamakerin kanssa. Kyllähän teekannut ajavat saman asian, jotain ihme venkoilua tällaiset... Epäilin tuotteen olevan väkisin vängätty kulutustavara, oranssi logokin killistelee siinä suurikokoisena suoraan verkkokalvoille. Mutta kuinkapas tykästyinkin ja yllätyin Teamakerin kätevyydestä. Laite seisoo jaloillaan pyöreällä tarjottimella (tai millä tahansa tasaisella alustalla), teenlehdet sisään ja vesikylpyyn, kansi kiinni ja teen hautumista voi seurailla unenpöpperöisin silmin aamiaispöydässä. Kun haudutus näyttää sopivalta, ei muuta kuin Teamaker mukin päälle, jolloin mukin reunat painavat alaosan filtterin auki ja valmis tee lorisee reippaaseen* tahtiin mukiin. Lorinan voi lopettaa missä tahansa vaiheessa nostamalla Teamakerin ylös, jolloin filtteri lukkiutuu jälleen. Hirmu kätsyä!


Teamaker hommissaan.

Ja valmista. Niin on kyllä nätti tämä muki minusta :)


Minä olin hommissa sen verran aamu-unisena, että oli silkkaa tuuria, että olin valinnut suuren Taika-mukin koekaniiniksi. Lorinan nopeus nimittäin yllätti, ja jos olisi ollut pienempi kupponen kyseessä, olisi puolet teestä ollut ruokapöydällä ja lattialla. Nyt kävi niin, että koko haudutus mahtui mukiin kerralla. Myöhemmin sitten ihan tarkastin vetoisuuden, eli 4,5 desiä voi hauduttaa kerralla. Täydellinen vempain puolen litran jättimukeille** siis!

Olen asiasta innostuneena kokeillut sekä kuuma- että kylmähaudutusta, molemmat toimivat mainiosti. Teamaker mahtuu jääkaapin hyllylle jääteetä varten myös. Ei tällä suuria joukkoja juoteta, mutta juuri sopiva yhden hengen aktiivikäyttöön. Putsaus onnistuu myös helposti, eli ei kerrassaan mitään valitettavaa.

En muista mainitsinko jo aikaisemmin, mutta T2 toimittaa nykyään myös ulkomaille, eli heidän luomuksistaan pääsevät nyt nauttimaan Aussilan ulkopuolisetkin. Olen muuten mielenkiinnolla seurannut kyseisen firman kehitystä. Innovatiivisuutta ei ainakaan puutu, vaan uutta tulee esiin säännöllisesti. T2 teki teenjuonnista coolia hommaa alusta alkaen ja nyt asema on vakiinnutettu. Aika harvassa kaupungissa ei ole T2:a saatavilla. Kun selkämys on turvattu, alkoi kokeellisuus mitä mielenkiintoisimmin sekoituksin ja yhdistellen eri T2-teitä toisiinsa uusien elämysten saavuttamiseksi. Viime vuonna T2 julkaisi kirjankin ja odotin sen ilmestymistä uteliaana. Ainakin minulle kirja jäi hiukan pettymykseksi anniltaan, tuntuu, että pääsisältö taitaakin olla ne suuret kuvat, joita ei kovin montaa kertaa jaksa katsella. Joka tapauksessa kunnioitettava saavutus tämä T2n suosio ja kasvu sekä sammaloimattomuus!

No, nyt kun on netti vihdoin talossa, me pakkaamme tietenkin teltan ja makuupussin*** autoon ja lähdemme suolaisen veden etsintään, eli hiekkarantaa kohti. Arvasin jo edellisestä kodista lähtiessä, että merta ja rantaa tulee ikävä, ja oikeassa olin. Onneksi ei hirmu kauaksi tarvitse sentään matkustaa, kun mangrove muuttuu jo hiekaksi. Sinne siis.

 Ihanaa viikonloppua kaikille! 


Laakeat hiekkarannta ovat nyt vaihtuneet muta-mangroveen.
* Tahti on niin reipas etten ehtinyt edes kuvaa napata! 

** Mutta ei sellaisille kauhean laakeille. Taika-mukin 'suuaukko' on just sopiva, eli suurempi ei saa olla. Pienemmät toimivat kyllä.

*** Ehkä myös Teamakerin!

4 comments:

 1. Minulla on on-off-suhde teehen. Välillä juon vihreää teetä, välillä en. Inkivääriteetä olen myös maistellut viime aikoina. Makuna makean tulinen.

  T2 näyttää näppärältä. Pienempikin logo olisi ehkä riittänyt ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oletko maistellut sitruunaruohon kanssa sekoitettua inkivääriteetä? N-A-M!

   Näppärä tuo kyllä on, on nyt reissussa mukana myös ja toimii. Tykkään. Ja joo, logo olis voinut olla hiukan huomaamattomampi ehkä...

   Delete
 2. Balilta tuliaisena saamassani inkivääriteessä on reippaasti sokeria, inkiväärijauhetta ja vihreäteejauhetta. Sitruunaruoholla sekoitettua inkivääriteetä en ole maistanut. Sitruunaruoho+rooibos oli ihan toimiva yhdistelmä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii, minä tiedän tuon balilaisen inkivääriteen :)
   Sitruunaruoho-rooibos kuulostaa hyvältä. Minulla onkin muuten pari rooibosta ollut nyt käytössä. Pitäisi kirjoittaa niistäkin.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!