Thursday, March 17, 2016

Jihuu - 4 vuotta!

Ensimmäisen postauksen kirjoittamisesta on kulunut nyt neljä vuotta! Asia tuntuu hiukan epätodelliselta - aika on mennyt niin hurjan nopeasti tämän hauskanpidon kanssa. Mutta mikä järkytys seurasikaan, kun laitoin numeroita pöytään perinteistä statistiikkaa varten: bloggasin kuluneena vuonna ainoastaan 33 kirjasta! Muutama muu on tuon lisäksi tietenkin tullut luettua, mutta silti lukuvuosi on ollut todella ankea määrältään. Tähän vuoteen osui paljon työmatkoja, muita reissuja, itsensäkehittelyä (hah!), lukujumitusta, muutto, terveyshuolia ja päätöntä työstressiä - ehkä vaatimattomat lukemiset selittyvät kaikella tuolla muulla, ja sen aiheuttamalla väsymyksellä?


Matchailuillan välineistöä.

Mielenkiintoisesti mies- ja naiskirjailijajako säilyi edelleen suurin piirtein tasoissa. Bloggasin 16 naisten ja 17 miesten kirjoittamasta kirjasta. Tämä suurinpiirtein tasan lukeminen jaksaa minua kiinnostaa: tilastollisesti mieskirjailijoilta julkaistaan enemmän, enkä kiinnitä kirjaa valitessa kirjoittajan sukupuoleen huomiota. Aina silti tuntuu menevän tasan vuoden aikana. Miten kummassa?


T2:n kauniita chawaneita.


Mainittakoon myös, että lisäksi ehdin blogipinosta lukea peräjälkeen Tommi Kinnusen mahtavan Neljäntienristeyksen ja Mo Yanin Frogin, jotka yllättäen sopivat teemoiltaan hirmu hyvin yhteen, vaikka toisessa ollaankin Koillis-Suomessa ja toisessa Koillis-Kiinassa. Molemmat vielä alkavatkin tuoreiden ja epäsovinnaisten kätilöiden kohtaamilla haasteilla ja sitten jatkavat suvun vaiheiden parissa. Kummastakin enemmän myöhemmin, hienoja olivat.

Mieleenpainuneimmat kirjat kuluneelta vuodelta (Kinnusta ja Yania ei lasketa nyt mukaan, kun en kerran ole ehtinyt niistä blogata, muuten olisivat mukana) ovat:
Tee-elämässä oli hiljaista myös. Ilonpilkahduksena on ollut The Tea Centren teet, joita olen testaillut pettymättä kertaakaan. Blogissa on vieraillut vasta Earl Grey Special, mutta ihastukseni kohteina ovat olleet myös China Jasmin Special ja Taiwan Mellow Cream Oolong. Täytyypä muistaa kirjoittaa niistäkin. Myös Demmersin luomu-sencha oli kuluneena vuonna ihanaa, samoin säännöllinen matchattelu.

Blogin kaikkien aikojen suosituin postaus on yllättäen tämä. Toiseksi eniten on kiinnostanut Tove Janssonin elämä täällä. Vieläkin muuten harmittaa, etten ehtinyt juhlavuonna kunnolla Janssonin kimppuun. Kolmanneksi on kirinyt ihan tavallinen teepostaus. Voimme tästä päätellä, että tutkimattomia ovat suosion tiet.

Blogivuoteen mahtui myös ensimmäinen lukumaratonkokemukseni, jonka aikana luettiin yhdessä rauhaa maailmaan. Kurjen siivellä lähdettiin sitten vielä liitelemään ennen vuoden loppua.

Minä suunnittelin juhlistavani ihan kunnolla ja sivistyneesti tätä blogisynttäriä. Ruuhkan takia en kuitenkaan suunnitelmasta poiketen mennyt teelle ja kakulle kahvilaan ja myös Plan B petti (kakkupala leipomosta ja herkkuteehetki kotona). Plan C oli kokispullo ja suklaaähky. En ottanut kuvia ;-)

Perinteisesti suoritan synttäreiden kunniaksi ja teidän ihanien ja innostavien lukijoiden kiitokseksi arvonnan. Onnekas voittaja saa pienen japanilaisen muistivihkon ja kynän nerokkaiden ideoiden tallentamiseen, sekä euforiantunteen takaamiseksi kimpaleen paikallisen Noosa Chocolate Factoryn ananassuklaata. Osallistua voi tiistaihin 29. maaliskuuta saakka kommentoimalla tähän postaukseen. Suoritan arvonnan samana päivänä kuuden aikaan illalla omaa aikaani.


Maistuis varmaan sullekin?Kuvituksena parin viikon takaiset kuvat T2:n kivasta matchaillasta. Kaupunkiasumisen iloja tuollaiset, jee!

19 comments:

 1. Paljon onnea blogin syntymäpäivänä! :) Oli mukava lukea kuulumisiasi. Osallistun mielelläni arvontaan.

  ReplyDelete
 2. Onnea ponnea! :) Itsekin hämmästelen, kuinka tasavahvasti luen sekä nais- että mieskirjailijoilta. Aika umpimähkään ja mielihalujen mukaan kun tulee kirjavalinnat tehtyä. Ihana arvonta, mukana ehdottomasti. :)

  ReplyDelete
 3. Onnitteluni ja kiitos mielenkiintoisista postauksista.

  ReplyDelete
 4. Onnea blogille ja sen pitäjälle.

  Osallistun arvontaan, sillä todella haluaisin muistikirjan, johon voi kirjoittaa nerokkaita ajatuksia. Minun muistikirjani kun ovat laatua, jotka nielevät sisäänsä lähinnä ei-niin-kovin-nerokkaita merkintöjä.

  ReplyDelete
 5. Onnea nelivuotiaalle! Olepa vaan ylpeä jokaisesta blogauksestasi, 33 on toki enemmän kuin vaikkapa kolme tai nolla ;) Sitä paitsi juttujasi on mukava lukea, ja laatu voittakoon!

  Hyviä luku- ja kirjoitushetkiä jatkossakin! t. Meri

  ReplyDelete
 6. Onnea 4-vuotiaalle! Täällä on mukava piipahdella, Australian elämä kiinnostaa kirjojen lisäksi, ja erityisen otettu oli Japanin matkasi postauksista. Aina välillä tulee aikoja, kun aikaa/energiaa/rauhoitettua mielentilaa ei ole tarpeeksi lukemiseen. Mutta onneksi kirjat odottavat!

  Osallistun mieluusti postaukseen.

  ReplyDelete
 7. Onnea♥

  Osallistun arvontaan! Olen muistikirjamaanikko:)

  ReplyDelete
 8. Hei Sanna,
  ja onnea neljästä vuodesta! Bogisi on ollut mahtava idealähde lukunautintoihin. Niin monta kirjaa olen täältä löytänyt ja niin monta mahtavaa lukunautintoa saanut. Iso kiitos kun jaksat postata lukemisiasi!

  Mielelläni otan osaa kisaan minäkin.

  Terv.
  Ilona

  ReplyDelete
 9. Onnea blogille ja sinulle! <3 Piipahdan täällä aina välillä hakemassa Australia-fiiliksiä (ja kirjafiiliksiä tietty myös), sillä veljeni asuu vaimoineen samalla mantereella ja omallakin jalallani haluasin sinne vielä joskus astua :) Mielelläni otan osaa arvontaan!

  ReplyDelete
 10. Paljon onnea blogin synttäreiden johdosta:) Nam,ananassuklaa kuulostaa herkulliselta!

  ReplyDelete
 11. Hyvää syntymäpäivää. Muistikirjat on minun lajiani, niin kuin myös suklaa. Olen siis ehdottomasti mukana:).

  ReplyDelete
 12. Ihanat blogionnittelut blogiystävälle. Blogimme ovat yllätys yllätys samanikäiset, sillä Kirjasähkökäyräkin täytti tässä kuussa 4 vuotta :)

  Unohdit kertoa Rauhaa maailmaan haasteesta vuodenvaihteessa, joka minusta oli hieno haaste, kun maailmalla soditaan hullun lailla.

  Onnea entisille ja tuleville blogivuosille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy lisätä tuo haaste-juttu. Se oli lisäksi ensimmäinen lukumaratonini, eli siksikin tärkeä :) Kiitos muistutuksesta!

   Delete
 13. Onnea blogillesi! Ja minäkin olen nyt ihan hurahtanut matchaan.

  En osallistu arvontaan, kun maitosuklaata en syö :)

  ReplyDelete
 14. Onnittelut!!! Ananassuklaata en olekaan koskaan maistanut.

  ReplyDelete
 15. Kiitos mukavasta blogista. Suuri teen ystävä lukee mielenkiinnolla kaikki postauksesi.
  Itse luen tasaisesti kaikkea. Olen myös huomannut jos on kovasti työkiireitä ja stressiä niin mieluusti tarttuu lehtiin ym nopeaa ja helppoo kuin uppoutuisi kirjoihin.
  Onnea blogillesi
  -Wille-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiitos! Kiva kommenttisi oli mennyt spamiin, joten huomasin sen vasta nyt. Olet mukana arvonnassa!

   Delete
 16. Onnittelut! ;) Samassa ikäluokassa painitaan. Ananassuklaasta en ole kuullutkaan. Inkiväärisuklaata söin äsken.

  ReplyDelete
 17. Suuret onnittelut blogisynttäreistä! Meinasin todeta, että neljä vuottahan on jo todella arvostettu ikä, kunnes tajusin että apua, mullahan tulee samaiset blogisynttärit ihan kohta vastaan...

  Poikkeuksellisesti totean, ettei mua tarvitse ottaa mukaan arvontaan. En pahemmin käytä muistikirjoja (paperisen päivyrin ekstrasivut ajavat saman asian), ja ananassuklaa ei suoraan sanottuna kuulosta minun makuuni sopivalta. :D

  ReplyDelete

Suuri kiitos kommentistasi!