Friday, March 23, 2012

Madame Flavour

Onko hyvälaatuisen pussiteen luominen mahdollista? Pussiteehenhän käytetään yleensä teelehtien pieniksi hiukkasiksi rikkoutuneet jämät. Melbournen Madame Flavour (Corinne Noyes) päätti muutama vuosi sitten muuttaa tämän, ja käyttää hyvälaatuisia kokonaisia teelehtiä (plus mausteita) kolmionmallisissa pusseissa, joissa lehdillä oli tilaa aueta. Paitsi hyvät raaka-aineet, myös kaunis design ja henkilökohtainen ote kiehtovat. Jokaisen teen mukana tulee kirje ja hieman tietoa siitä, kuinka kyseiseen teesekoitukseen päädyttiin. 

Kun Madame Flavourit tulivat ensimmäistä kertaa kauppoihin, kokeilin heti Sultry Chaita (nam!) ja mustaa teetä ruusunlehdillä (yök!). Ruusunlehtisekoitusta on enää saatavilla vain valkoisen teen kanssa, mikä ehkä selittää, miksi mina(kään) en pitänyt mausta. Onko muilla ongelmia ruusunmakuisten juomien kanssa? Minä en taida voida itselleni mitään: makunystyräni automaattisesti yhdistävät ruusun saippuaan ja tunnen aina juovani kuumaa saippuavettä, jos teessä on ruusunmakua! 

Nyt nappasin mukaani Green, Jasmine & Pear sekoituksen. Madame Flavour kuvaa makua seuraavasti:

Scent stirs strong memories. For me, the scent of Jasmine evokes memories of the exotic tea salon tucked away in the Marais district of Paris where I had my first cup of this classic tea with my mother. We’d been happily wandering the streets of her childhood all day… Green tea brings me back to earth. A smooth Chinese green, full of health-giving properties.
Ensimmäisen kupposen jälkeen uskallan suositella uutta hankintaani. Päärynä tekee yhdistelmästä mielenkiintoisen: sillä on viilentävä ja virkistävä vaikutus. Luulen, että tämä tee toimisi loistavasti myös jääteenä juuri päärynän ansiosta. Madame Flavour teet ovat 70% luomua ja kaikki tulevat suoraan teenviljelyksiltä, joilla maksetaan kunnon palkka.

Oletteko kokeilleet? Mitä mieltä olette?

http://www.madameflavour.com/home.html

2 comments:

 1. Hei Sanna,

  Minäkin olen ihastunut Madame Flavourin teehen! Mieluummin laitan teetä irtolehdistä, mutta joskus on vaan liian kiire ja silloin nuo pyramidipussit on käteviä. Ja Madame Flavourin teet on tosiaankin ihan oikeita irtolehtiä eikä niitä murustettuja (yäk!).

  Green, Jasmine & Pear on yksi suosikeistani sekä heidän versionsa Early Graysta. Seuraavaksi aion kokeilla Mint Lavender & Tisanea!

  Kirjojen ystävänä sinua saattaisi muuten kiinnostaa mieheni nettipalvelu Booko (hintavertailusivu): booko.com.au, jota pyöritämme perhevoimin. :)

  Riina

  ReplyDelete
 2. Hei Riina! Juu, samaa mieltä pussiteistä. Minuakin kiinnostaa se Mint Lavender, mutta ensin on saatava teekaappiin tilaa...

  Tiedätkös, käytänkin Bookoa aika usein. Luulen, että sen ansiosta löysin Bookdepositoryn. Kiitos hienosta palvelusta ja kiva tavata täällä.

  ReplyDelete

Suuri kiitos kommentistasi!