Monday, March 19, 2012

Täydellistä teetä etsimässä…


En ole vähään aikaan perustanut maustetuista teistä (onko tuo viimeinen sana suomea?), mutta ennen joulua suoritin impulssiostoksen  pikkuputiikissa. Ostin T2:n yhdeksän vihreän irtoteen kokoelman kivassa peltirasiassa. Järkeistelin 52 dollarin sijoitusta sillä, etta peltirasia ja pikkupurkit palvelevat teen loputtuakin uusiokäytössä. Teet ovat olleet päivittäisessä työkäytössä ja yhdeksän eri maun tuoma vaihtelu on ollut kieltämättä virkistävää. Mutta – jotenkin sekoitukset eivät vakuuta. Mielestäni teemakuni on nykyään sen verran kultivoitunut, että keinotekoinen ‘flavouring’ ei maita, ja tässä kokoelmassa niitä on muutamassa teessä. On eri asia, jos makua saadaan luonnollisesti esimerkiksi kukilla tms.

Lomalla Sydneyssä nautin ystävän kanssa ihanimmista ihanimman jättikokoisen chain T2:n kahvilassa. Hitaan ja hartaan teiden nuuskimisen sekä upean teevarustelun tutkimisen jälkeen mukaan tarttui myös White Jasmine (strong sweet jasmine with light sugarcane and earthy deliciousness. A must for jasmine fans).  Se on suurikokoisista lehdistä koostuva miellyttävä irtotee. Rehellisyyden nimissä on kyllä ihmeteltävä, että miksi tarvitaan sokeriruokoa vielä makeuttamaan? Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä ostos, joka on pitänyt minut käynnissä viimeiset kaksi viikkoa.


T2 löytyy kaikista osavaltioista ja toimittaa tilauksia postitse. Lisää:


Kiva T2 lahjaidea. Löytyy myös mustien ja valkoisten teiden sekoituksena.

Oma ensimmäinen teetavarataloihastus oli Adelaiden T bar vuonna 2004. Oih, ne ihanat kakut ja rivikaupalla upeita teitä! Enkä ole koskaan joutunut pettymään tuotteisiin. En tiedä kuvittelenko vain, mutta T2 teet ovat aina mielestäni jotenkin keinotekoisen makuisia näihin verrattuna. Omat kestosuosikit ovat olleet Mate, Ar-T-San Tea, Arabian Mint, Russian Caravan ja Jasmine Dragon Eyes. T bar on vain Adelaidessa, mutta onneksi nettitilaukset onnistuvat muualle.

Postauksen otsikko on harhaanjohtava. Luulen, että olen jo löytänyt täydellisen teen. Melbournen Balaclavassa (ihan Balaclavan juna-aseman lähellä, Sandringham Line) on pikkuinen The Coffee Company. Kahvinystävät löytävät sieltä luonnollisesti kaikenlaisia ihanan tuoksuisia laatuja, mutta samasta tilasta löytyy myös Carlisle Tean taivaalliset teet. Omat suosikit ovat nostalgisista syistä oman vanhan hoodin nimeä kantava Balaclava Blend (Japanese sencha, Ceylon black tea, mango, peach and chrysanthemum) ja maailman paras tee ikinä: Evening Mist (Japanese sencha with sunflower blossom, cornflowers and rose petals). Jostain syystä Balaclava Blendin mango- ja persikkaflavouring ei häiritse makua. Ehkä sitä on niin vähän? Itselleni tuo ronski ja täyteläinen Balaclava Blend on itsestäänselvä talvitee, kun taas lohdullisen kepeä ja salaperäinen Evening Mist sopii kesään. Molemmat ovat kaiken lisäksi niin äärettömän kauniita katsella, että laitan ne aina lasisiin teepurnukoihin.

The Coffee Companyllä on onneksi myös nettikauppa. Muuten en olisi ikinä voinut muuttaa pois sen läheisyydestä!


Oletteko te löytäneet unelmienne teen? Entä mikä on paras ‘teetavaratalo’?

No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!