Monday, May 14, 2012

Balaclava-nostalgiaa


Carlisle Tean Balaclava Blendiä olenkin jo hehkuttanut aiemmin. Nyt sään viilentyessä kyseinen tee onkin taas löytänyt tiensä purkiston eturiviin. 


Balaclava on alue Melbournen St Kilda Eastissä ja sinne vie junalla Sandringham Line. Balaclavan keskus on Carlisle Streetin ympäristö, johon on jo vuosien ajan keräytynyt mukavia kuppiloita, sekä trendikkäitä että vaihtoehtoisia pikkuputiikkeja. St Kilda East on myös Melbournen ortodoksijuutalaisten keskus: juutalaisia kouluja, kosher leipomoita ja ravintoloita on siellä täällä, ja katukuvassa näkyy paljon ortodoksijuutalaisten miesten hattuja ja hiuskiehkuroita, peruukkipäisiä naisia pitkissä hameissaan sekä israelilaisia reppumatkaajia.  Balaclavassa asuessamme kuulimme lähileipomossa usein enemmän jiddishiä ja hepreaa kuin englantia. 


Rantaan päin Carlisle Streetiä kävellessä saapuu ensin kuuluisalle Chapel Streetille (jolla on oma website).  Chapel Streetiltä löytyy kivoja ravintoloita ja baareja sekä muotia ja gallerioita. Jos malttaa olla kääntymättä Chapel Streetille ja jatkaa matkaa merta kohti, päätyy St Kildan sydämeen: Luna Parkiin, Esplanadille ja Ackland Streetin ihaniin kahviloihin. Jos kävely ei innosta, kaikki matkat sujuvat nopsaan ratikalla (ainakin 78, 79, 3).


Mutta entiset ihanat kotikonnut sikseen: Balaclava Blend on sekoitus Senchaa ja Ceylonin mustaa teetä, johon on heitetty mukaan krysanteeminlehtiä, mangoa ja persikkaa. Teepuritanistina mustan ja vihreän teen sekoitus, plus mausteet ensin kauhistuttivat, mutta tässä tapauksessa se toimiikin hienosti. Tuoksu on taivaallinen: kukkainen ja hedelmäinen, lisänä vielä teen lämpöinen aromi taka-alalla. Musta ja vihreä tee on onnistuttu sekoittamaan niin, ettei kumpikaan dominoi, vaan tuloksena on tasapainoinen ja herkullinen tee. Hunajan kanssa - tai ilman - nautittuna aivan täydellinen syysiltojen juoma.


Balaclava purkissa.


No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!