Tuesday, July 31, 2012

Melbourne monin silmin

The Art of Being Melbourne on Maree Cooten portretti Melbournesta taiteilijoiden silmin läpi vuosikymmenten. Mikä on inspiroinut taiteilijoita kaupungissa, joka on kasvanut vajaassa kahdessasadassa vuodessa pienestä siirtokuntakylästä energiseksi suurkaupungiksi? Mikä on Melbournen ydin, sielu, tunnelma, identiteetti? Muutos on ollut valtava. Kirjaa oli ihana lukea ja taiteen kautta kaupungin (ja Australian) kehityksestä sai kuvan hiukan eri tavalla, kuin historiankirjoista: muutoksen voi nähdä. Eri vuosikymmenien taidesuuntaukset ja tavat kuvata ovat tietenkin esillä, samoin joka teoksessa on läsnä taiteilijan näkökulma. Jokaisen taiteilijan teoksien yhteydessä om lyhyt kuvaus taiteilijasta, teoksen synnystä ja ajankohdasta. Jokaiselle Melbournea rakastavalle must

Coote, M. The Art of Being Melbourne. Melbournestyle Books, Melbourne, 2012.

Nathaniel Whittockin The City of Melbourne (osa), 1855.

Shag aka Josh Aglen Collins St. 5:00pm (after brack), 2006.

Mike Barrin Melbourne Rain, 2009 (keskikokoinen), Sun and Rain, Bourke Street, 2009 (pieni) ja Rain on Flinders Lane, 2008 (suuri)

Bloggarin viikon radiohiljaisuus on johtunut hyvästä syystä: yhdistetty työ/lomamatka lämpimämpiin, kauniisiin maisemiin piti poissa koneelta. Kameran ja puhelimen laturit ja johdot ovat matkakumppanin kassissa vieläkin, eli kuvia ja juttua tulee heti, kun tekniikka saadaan toimimaan.

No comments:

Post a Comment

Suuri kiitos kommentistasi!