Thursday, July 19, 2012

Romanssinjanoon


Jokunen teistä ehkä muistaa taannoisesta keskustelusta ongelmani hentojen, lasisten teekannujen kanssa. Huitovat kädet ja ronskit tiskausotteet aiheuttivat hienon lasikannuni turmion. Nykyään valmistan lasikannun vaativat teet lasisessa mehukannussa, joka on näppituntumalta valmistettu ainakin 20 kertaa vahvemmasta lasista.

Tällä viikolla lasikannusta nautittiin Oriental Teahousen kukkivaa teetä, Blooming Romance. Tiukaksi palloksi on sidottu valkoista teetä, ja sen sisälle viisi eri vaihtoehtoa: jasmiininkukka ja lilja; jasmiininkukka, amarantti ja krysanteemi; jasmiininkukka ja krysanteemi; amarantti ja krysanteemi, sekä jasmiininkukka ja neilikka. Kuumassa vedessä pallon ‘terälehdet’ aukeavat kauniiksi ‘kukaksi’. Etukäteen ei tiedä, mikä yhdistelmä pallosta aukeaa. Yhdestä pallosta sai helposti kolme noin 4 desin todella hyvänmakuista, kevyttä ja kukkaisen makeahkoa haudutusta. Kuvissa on jasmiini ja krysanteemi.


4 comments:

 1. Ma en malta odottaa, etta paasen taas ihan vapaasti juomaan teeta. Nyt raskausaikana kun oon yrittany valtella kofeiinia sisaltavia laatuja ja hemmotellu itteani vihrealla teella ihan vaan sillon tallon. Alkaa vahan Rooibos kyllastyttaa vaikka mulla onkin sita muutamaa eri sekotusta.

  Ihania naa teekukkaset <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä - ihana autuus sitten kun saat taas nauttia kaikista vaihtoehdoista. Onneksi ei tarvitse odottaa enää kauhean kauaa! Minäkin olen nyt kylmemmän sään myötä muuttanut teetottumuksiani ja juonut enemmän mustaa teetä. Kesällä ja kuumalla kun sitä ei tee yhtään mieli. Olen muuten aika innoissani juonut, en mitään gourmet-teetä, vaan Ikean mustikkateesekoitusta! Se oli unohtunut kaappiin jonkun Ikea-reissun jälkeen ja maistuu nyt hunajan kanssa erinomaisesti.

   Delete
 2. No onpa tosiaan ihanan romanttista teetä! Tuollaiset aukeavat kukkapallot, oi...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, sen kukkasen avautumista ja teen hautumista odotellessahan voi vaikka halailla ja pussailla rakkaan kanssa :-)

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!