Saturday, August 25, 2012

Get to know me


Sain Olipa kerran Pariisin Riinalta hauskan haasteen, jossa haastaja kertoo ensin 11 asiaa itsestään, vastaa 11 haastekysymykseen ja laatii 11 uutta kysymystä eteenpäin niille, jotka itse haastaa. Täältä pesee:

11 faktaa minusta

1.      Johtuneeko levottomista geeneistä, mutta olen elämäni aikana ehtinyt asua kuudessa eri maassa, ja en edes uskalla laskea kuinka monessa kaupungissa. Vasta kolmekymppisenä koin ensimmäisen koti-ikävän tunteen. Se oli upea tunne: koti on Australiassa.
2.   Aina Suomeen saapuessani ruokakaupan ostoslistalla on ensimmäisenä: Oululaisen jälkiuunileipää, Valion raejuustoa, Helleforsin marjakiisseliä ja jättipussi irtokarkkeja (50% salmiakkia, 50% hedelmää). Ooh, kuinka kaipaankaan noita makuja!
3.  Minä käyn tuuli-aurinko-vesi-energialla. Kun nuo kolme elementtiä ovat kasassa, tunnen olevani elossa, onnellinen ja iloinen.
4. Rakastan kirpputoreja: kun kaupoissa on tarjolla trendihepeneitä sesonki kerrallaan, löytyy kirpputoreilta kaikki sesongit ja viimeisten vuosien (tai vuosikymmenten) trendit saman katon alta. Kätevää, sanon minä, ja kukkarokin kiittää :)
5.   Olen tunnettu sokerihiiri: kaikki makea kelpaa ja myös nautitaan antaumuksella. Rakastan jälkiruokien ja kakkujen kokkausta. Kamalin paheeni on täyssokerinen Coca-Cola, josta otan epätoivoisia irtiottoja säännöllisesti.
6.   Olen vuosien myötä oppinut sen, että 9-5 sisätyö toimiston nurkassa ei sovi minulle hirmu hyvin. Kuihdun kuin varjoon unohdettu ruukkukasvi. Minun on ‘pakko’ saada suhteellisen vapaata liikkuvuutta pysyäkseni onnellisena ja tuotteliaana työntekijänä. Sisällä en voi olla koskaan koko päivää ellen ole kipeä.
7.       Keskittymiskykyni on toisaalta kiva juttu, eli saan paljon asioita tehtyä riippumatta ympärilläolevista häiriötekijöistä. Mutta kun keskityn tekemään jotakin tärkeää, ohitseni voi kulkea vaaleanpunaisten elefanttien tähdittämä sambakarnevaali ilotulitusten kera, enkä todennäkösesti edes huomaisi sitä.
8.      Käsitöissä olen auttamaton käsi, eli en osaa ommella tai neuloa mitään, siis siten, että lopputulos olisi käyttökelpoinen. Harmittelen tätä taitojen puutetta aika ajoin. Useista yrityksistä huolimatta lopputulokset ovat olleet aina kamalia.
9.       Lempiruokani tulevat Italiasta, Japanista ja Intiasta.
10.   En koskaan ehdi/jaksa katsoa telkkaria. Koukutun kyllä helposti hyviin tai hauskoihin sarjoihin, jos joskun innostun katselemaan. Viimeaikaiset suosikit ovat olleet Peep Show, The Office ja Little Britain. 
11.   Rakastan elokuvia. Se pieni odotuksentäyttämä hetki, kun valot tummuvat, ihmiset (toivottavasti) hiljenevät ja elokuva on alkamaisillaan kankaalla, on mielestäni yksi elämän hienoimmista jutuista.

Salaperäinen sannabanana :)


Ja sitten vastaukset Riinan kysymyksiin

1.       Mistä raivostuit viimeksi?
Viimeisimmän projektin työtiimiin on ujuttautunut röyhkeä tyranni, joka asemansa  ja huonon käytöksensä vuoksi onnistui hankaloittamaan monen ihmisen elämää ja viivästyttämään koko homman. Pariin otteeseen olo oli kuin maata kuopivalla härällä. Minne katosi zen?
2.       Mitä nauroit viimeksi?
Itselleni. Yritin kävellä korkokengillä. Havaittavissa vakavaa harjoituksen puutetta.
3.       Mikä nosti viimeksi kyyneleet silmiisi?
Kaksi suloista tyttöä leikkimässä. Se kaunis ystävyys ja puron lailla virtaava mielikuvitus sai herkistymään. He olivat maailmanmatkaaja-ballerinoja ja kerrossängyn yläpeti oli lentokone. Minä sain olla lentoemo ja tarjoilla ruoat ja juomat :)
4.       Kuka näyttelijä esittäisi sinua elämäkertaelokuvassasi?
Oh-hoh. Vaikea. Ehkäpä Kirsten Dunst, jossa on mielestäni mukavasti leikkisyyttä ja särmää.
5.       Millä aikakaudella/vuosikymmenellä haluaisit elää, ellet saisi elää nykyaikana?
Olisin mielelläni onnellinen ja huoleton hippi :)
6.   Mitä tekisit, missä asuisit ja millainen olisi perheesi nyt, jos ensimmäiset lapsuudenhaaveesi olisivat toteutuneet?
Olisin eläinlääkäri-kampaaja jossain suomalaisessa pikkukylässä. Komean tumman miehen kanssa naimisissa (ulkonäkö vastaisi jonkin sveitsiläis-saksalaisen tv-sarjan lääkäri-asianajaja tyyppiä), ja stereotyyppiset kaksi lasta. Unelmani eivät (onneksi ) toteutuneet :)
7.       Mikä ajoi sinut bloggaamaan?
Hienot suomalaiset kirjablogit ja pakottava tarve kirjoittaa suomeksi, jotta kaikki ilmaisukyky ei menisi. Tämä yhdistettynä maailman rentouttaviin asioihin, hyviin kirjoihin ja teihin, tekee uudesta harrastuksesta rakkaan.
8.       Mikä on mielipaikkasi?
Lentokoneessa käytäväpaikka, että pääsen helposti liikkumaan ja voin ojennella jalkojani; pöydän ääressä istun fengshuin lakien vastaisesti kulmassa, jossa vastakkaiset energiat kohtaavat ; maapallolla missä tahansa veden äärellä, lämpimässä auringonpaisteessa ja pienen tuulenvireen vilvoittamana ; haaveissa on monenlaisia ja muuttuvia paratiisinomaisia mielipaikkoja, joihin pakenen tarvittaessa ja joita ei taida oikeasti olla olemassakaan!
9.  Mikä yksittäinen kirja tai elokuva on vaikuttanut sinuun/identiteettiisi/ideologiaasi/elämääsi eniten?
Huih, kauhean vaikeaa, eli mahdotonta valita vain yksi tuollainen vaikuttava tekijä. Otan siis vapauden tiivistää vaikuttajat kolmeen: Tintti-sarjakuvat – lapsuuden suosikit. Niistä jäi olo, että maailmalla pärjää ja joka paikassa on potentiaalisia ystäviä. Plussana jännitys, seikkailut ja kulttuurien kirjo. Muumi-sarjakuvat (originaalit) – toinen ikisuosikki. Opetus: maailmassa on monenmoista kulkijaa, ja kaiken voi tehdä toisinkin kun ajattelee luovemmin. Salman Rushdien Maurin viimeinen henkäys ja Keskiyön lapset – Rushdie vakiintui lempikirjailijakseni edellämainittujen teosten myötä. Ooh, se hieno tunne, kun kokee ensimmäistä kertaa elämässään lukevansa jotain elämää suurempaa. Plussana syntyi ehtymätön kiinnostus Intian historiaan, kulttuureihin, uskontoihin, kirjallisuuteen ja mytologiaan. 
10.   Kuvaile täydellinen aamiainen.
En ole oikein aamiaisihminen ja yleensä skippaan kyseisen aterian kiireessä. Lomalla tosin nautin aamiaisesta, kun ei tarvitse ehtiä mihinkään ja sen vuoksi aamiaisen voi syödä kymmenen aikoihin. Sitä ennen ei tule nälkä. Aamiaiseen kuuluu tietenkin ihana, aromikas ja lämmittävä tee, jota juodaan ainakin kolme kupillista. Unelma-aamiaisellani tarjoillaan myös tuoretta hedelmäsalaattia, vastapuristettua verigreippimehua ja vääristelty eggs benedict, jossa on kinkun sijaan pinaattia, sieniä ja avokadoa.
11.   Seuraava matkakohteesi?
Vääntöä käydään tällä hetkellä Tokion, Singaporen, Honkongin ja Melbournen välillä.

Lopuksi minun kysymykseni, jotka esitän Valkoiselle kirahville ja Lurulle:

1.       Mikä on luottoruokareseptisi?
2.       Mitä asioita ilman et tulisi toimeen?
3.       Mitä kieltä haluaisit oppia puhumaan?
4.       Ketä/mitä ikävöit?
5.       Ihanin tuoksu?
6.       Kuinka matkustat mieluiten?
7.       Varhaisin kirjastomuistosi?
8.       Mitä kuulet juuri nyt?
9.       Missä ja milloin saat parhaat unet?
10.   Viimeisin mokasi?
11.   Suosikkisatusi?

5 comments:

 1. Blogger temppuilee: pahoittelen, että en saanut lisättyä tyhjiä välejä, joten koko juttu on vähän kasassa :(

  ReplyDelete
 2. Olipas ihana tuo tuuli-aurinko-vesi -ihminen! Minulla sama lista taitaisi olla: vesi-tuuli-valo. Ja italialainen ruoka, se saa aina ihmisen hyvälle tuulelle, samoin kuin Australia, jonne pieni osa minua taisi jäädä... Kiitos haasteesta! Palaan siihen piakkoin. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa viikonloppua myös sinne! Sinun listasi kuulostaa yhtä ihanalta. On se hienoa, kuinka luonnolliset asiat saavat hyvälle mielelle ja jotenkin tervehdyttävät, kaikista muista asioista riippumatta. Missäpäin Australiaa on osa sinusta?

   Delete
 3. Ihania "paljastuksia"! Samaistun Suomi-ostoksiin, etenkin ruisleipään ja irtokarkkeihin, ja tuohon elefanttisambakarnevaaliiltotulituskeskittymiseen :) Vastauksia kysymyksiin tulossa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kivaa, että jaksat innostua vastaamaan. Ja huippua, että meitä superkeskittyjiäkin löytyy :) Kirjojen lukemisessakin siitä on erityistä hyötyä, varsinkin matkustaessa.
   Suomalaiset irtokarkit ja 'irtokarkkikulttuuri' ovat kyllä mainioita!

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!