Monday, August 20, 2012

Jos olisin...


Jos olisin Edinburghissa, olisin jo varmasti saanut pääni pyörälle Edinburgh International Book Festivalin tarjonnasta (11-27 elokuuta).  Kirjailijalistan lukeminenkin jo hengästyttää.

Jos olisin Helsingissä, kävisin takuulla katsastamassa Runokuun (23-29 elokuuta) ja varsinkin The Night of the Living Poets –illan.

Jos olisin Tallinnassa, mikään ei pitäisi minua poissa Sofi Oksasen uusimman julkkareista ja Puhdistuksen ensi-illasta 30 elokuuta.

Jos olisin Melbournessa, silmäilisin nyt innolla Melbourne Writers' Festivalin ohjelmaa (23 elokuuta-2 syyskuuta) ja valmistautuisin huolella jättisuuren festivaalin mahdollisimman tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Jos olisin Brisbanessa, olisin jo päättänyt, mihin Brisbane Writers' Festivalin (5-9 syyskuuta) sessioihin olisi pakko päästä (ainakin Consumed by Character, What’s the Difference? French and English Writing, Between News and History, Why I Read What I Read, Old Cultures New Writing…)

Mutta koska olen Länsi-Australiassa ja siten kaukana muusta maailmasta, minulle jää Big Sky Readers and Writers Festival (14-16 syyskuu) Geraldtonissa, mikä ei ole ollenkaan huono juttu, sillä Big Sky-pakettiin kuuluu myös hyvä ruoka. Pieni festivaali on kasvanut vuosi vuodelta ja saanut loistavaa palautetta osallistujilta. Toivottavasti sama trendi jatkuu tänäkin vuonna. 2012 vieraista varsinkin Tineke Van der Eecken ja Niall Lucy kiinnostavat.


Parista asiasta minä ja C.S. Lewis olemme aivan samaa mieltä.
(Edit: Opuscolosta löytyykin hyviä tärppejä Runokuun ohjelmasta.)

4 comments:

 1. Oh, Australia!!! Siellä olen kerran päässyt käymään ja pidin niin valtavasti. Kunpa pääsisi noille festareille - kuulostaa jo nimenä lumoavalta! Kiitos, tämä oli piristävä postaus. Maailma on pieni ja suuri samanaikaisesti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kivasta kommentista.
   Australia on kyllä ihana <3 Laitan postauksen Big Skysta, joten pääset paikalle ainakin virtuaalisesti :)
   Netin ansiosta maailma on hyppysissä ainakin jonkinasteisesti.

   Delete
 2. Minua harmittaa, kun kaikki kivat kirjallisuustapahtumat ovat Helsingissä. Tai no, onhan meillä Turussa kirjamessut ja runoviikko. Joten liioittelin siis vähän. Tänä vuonna taidan osallistua poikkeuksellisesti Helsingin kirjamessuille, sopii paremmin aikatauluun. Runokuuhun en valitettavasti pääse :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onko näin? Jotenkin mielessäni Suomessa on kaikenlaisia pikkutapahtumia ympäri maata, mutta tämä saattaa olla vain mielikuvistusta...
   Runokuu kuulostaa kyllä hienolta, harmi ettet pääse. Helsingin kirjamessuilla en ole koskaan käynyt, mutta mieli tekisi.

   Delete

Suuri kiitos kommentistasi!